2020-07-11 04:43

Despre autobuzele lui Firea: "Cum să cumperi janghine de autobuze și tramvaie? Au venit să mă întrebe ce ar fi util pentru Capitală. Au făcut caietul de sarcini exact pe dos"

 |  22:26
Despre autobuzele lui Firea: "Cum să cumperi janghine de autobuze și tramvaie? Au venit să mă întrebe ce ar fi util pentru Capitală. Au făcut caietul de sarcini exact pe dos"

Directorul Alstom, Gabriel Stanciu, a numit tramvaiele pe care vroia să le achiziționeze Primăria Capitalei "janghine" și spune că nu înțelege de ce edilii cumpără mijloace de transport în comun ieftine și care se strică repede, mai ales pe fonduri europene.

"Nu înțeleg de ce cumpără janghine de autobuze și tramvaie un edil. Au venit la noi, ne-au întrebat ce tramvaie se potrivesc la infrastructură din Capitală și după au făcut exact de dos caietul de sarcini. Oare ce de?", a povestit Gabriel Staciu într-o întâlnire cu jurnaliștii. 

Acesta a povestit că edilii trebuie să cumpere mijloace de transport fiabile, nu ieftine. 

Epopeea tramvaielor turcești și licitația dubioasă

Decizia de atribuire de la licitația pentru tramvaie organizată de Primăria Capitalei, prin care turcii de la Durmazlar au fost desemnați câștigători, a fost anulată de Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor. De asemenea, Primăria va trebui să-i plătească societății Astra Vagoane Călători cheltuielile cu avocații.

„În temeiul art. 26 alin. (2) și (5) din Legea nr. 101/2016, pentru considerentele evocate în motivarea prezentei, admite, în parte, contestația formulată de Astra Vagoane Călători SA, în contradictoriu cu Municipiul București, și anulează adresele de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire nr. 3307/04.11.209 și 3308/04.11.2019 și raportul procedurii de atribuire nr. 3297/04.11.2019”, se arată în decizia CNCS.

Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor obligă Primăria Municipiului București la reevaluarea ofertei Durmazlar Makia Sanayi Ve Ticaret Aș, în termen de 20 de zile de la primirea deciziei.

De asemenea, CNSC obligă Primăria Capitalei la plata sumei de 35.000 de lei către Astra Vagoane Călători SA, reprezentând cheltuielile cu avocații: „În temeiul art. 26 alin. (9) din lege, admite solicitarea contestatoarei privind plata cheltuielilor efectuate în cursul soluționării contestației și obligă Municipiul București la plata către Astra Vagoane Călători a sumei de 35.000 lei, reprezentând onorariu avocat”.

Decizia CNCS poate fi atacată în termen de zece zile lucrătoare de la comunicare.

Cele 30 de autobuze turcești noi Otokar ale Primăriei București au avut zece defecţiuni majore în mai puţin de două luni de utilizare. Şoferii se plâng că de fiecare dată sunt scoşi „ţapi ispăşitori” şi că nimeni nu trage la răspundere Primăria Capitalei sau Societatea de Transport Bucureşti (STB), cele care au făcut achiziţia. G4Media.ro a făcut cronologia marilor probleme ale noilor autobuze.

La sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut, primarul general Gabriela Firea anunţa că începând de la 1 decembrie 2018 primele 30 de autobuze noi marca Otokar vor fi scoase pe traseu. ”Ma bucură faptul că, în sfârșit, pe străzile Capitalei vor circula autobuze noi şi moderne, care vor asigura bucureştenilor servicii de transport civilizate, la standarde europene”, a declarat atunci Firea.

Contractul atribuit firmei turcești Otokar în februarie 2018 a fost unul controversat din cauza condițiilor pentru participarea la licitație.

Autobuzele turcești pe care primăria le-a anunţat ca o soluţie pentru traficul bucureştean s-au dovedit a avea probleme din cele mai diverse încă din prima zi de când au fost scoase pe traseu


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz