2020-01-24 12:20

CUM SE CALCULEAZĂ PENSIA. Iată procedura folosită de Casa de Pensii pentru stabilirea rentei după ieşirea de pe piaţa muncii

 |  21:00
CUM SE CALCULEAZĂ PENSIA. Iată procedura folosită de Casa de Pensii pentru stabilirea rentei după ieşirea de pe piaţa muncii

Schimbarea Legii pensiilor de acum trei ani a creat confuzie printre români în ceea ce priveşte renta pe care ar urma să o încaseze atunci când se vor retrage de pe piaţa muncii. Pe lângă valoarea punctului de pensie (Vpp), al doilea factor important care intră în formula de calcul al pensiei, este punctajul mediu anual (Pma), cuantumul pensiei fiind determinat prin înmulţirea celor două, cu precizarea că se ia în calcul valoarea punctului de pensie la data înscrierii. Ziarul PUTEREA vă prezintă mecanismul prin care specialiştii de la Casa de Pensii calculează suma care urmează să fie încasată de viitorul pensionar.

Stagiul complet este de 35 de ani

Conform legislaţiei în vigoare, stagiul de cotizare complet pentru un bărbat este de 35 de ani, iar vârsta normală de pensionare de 65 de ani. În schimb, în cazul femeilor, stagiul este de 28 de ani, însă până în 2030 va fi egal cu cel al bărbatului, cu excepţia vârstei de pensionare, care a fost stabilită la 63 de ani.

Punctajul

Punctajul lunar este factorul principal la stabilirea punctajului mediu anual. Acesta se determină prin raportarea drepturilor salariale de care a beneficiat o persoană şi la care s-a plătit ori s-au datorat contribuţii de asigurări sociale la câştigul salarial mediu din luna respectivă, comunicat de Institutul Naţional de Statistică. Dacă până la 1 aprilie 2001 sunt utilizate datele din carnetele de muncă şi/sau adeverinţe eliberate de foştii angajatori, ulterior la determinarea punctajului lunar se utilizează câştigul salarial brut sau, după caz, venitul lunar asigurat care a constituit baza de calcul a contribuţiei de asigurări sociale. Practic, punctajul lunar este realizat prin împărţirea salariului angajatului la câştigul salarial brut, care poate fi găsi pe site-ul oficial al Institutului Naţional de Statistică (www.insse.ro) din 1938 şi până în prezent.

De exemplu, o persoană asigurată a realizat în luna august 2004 un venit brut de 21.200.000 de lei. Câştigul salarial mediu brut pentru luna august 2004 a fost de 8.101.024 de lei. Punctajul lunar este de 2,61695 puncte (21.200.000 lei/8.101.024 lei). Dacă acesta va rămâne constant de-a lungul anului, fără a interveni perioade în care persoana respectivă nu a avut loc de muncă sau au intervenit creşteri sau scăderi salariale, atunci angajatul respectiv ar acumula în acel an un punctaj anul de 2,61695 puncte. Punctajul anual se determină prin împărţirea la 12 a sumei punctajelor lunare obţinute în anul calendaristic respectiv, indiferent de numărul lunilor de cotizare din acel an.

Exemplu

Conform legislaţiei, pensia este calculată în urma înmulţirii dintre valoarea punctului de pensie, care este unul standard, fiind luată în calcul valoarea sa din momentul depunerii dosarului, şi punctajul mediu anual. De exemplu, un bărbat născut în anul 1950 a realizat un stagiu de cotizare de 35 de ani, care potrivit Anexei numărul 5 la lege este stagiu complet. Astfel, luând în calcul aceeaşi persoană de mai sus, care să spunem că a adunat un total de 55,47287 puncte de-a lungul celor 35 de ani, atunci punctajul mediu anual este de 1,58493. Acesta se va înmulţi cu valoarea punctului de pensie, care în prezent este de 762,8 lei, şi va rezulta o pensie de 1.208 lei.

Rata inflaţiei

Valoarea punctului de pensie de la 1.01.2011 (intrarea în vigoare a Legii nr. 263/2010), respectiv 732,8 lei, se majorează, anual, în funcţie de rata inflaţiei şi creşterea reală a câştigului salarial mediu brut. În situaţia în care unul dintre aceşti indicatori are valori negative, se va utiliza doar indicatorul cu valoare pozitivă. Dacă ambii indicatori au valori negative, se păstrează ultima valoare a punctului de pensie. În anul 2012, valoarea punctului de pensie nu a fost majorată.

Pensionarea anticipată

Noua lege prevede înăsprirea condiţiilor de acordare a acestei categorii de pensie, stabilind penalizarea la 0,75% pentru fiecare lună de anticipare. Prin lună de anticipare se înţelege fiecare lună cu care se solicită pensionarea mai devreme decât vârsta standard de pensionare prevăzută de lege. Anticiparea nu poate fi mai mare de 5 ani (60 luni) faţă de vârsta standard de pensionare prevăzută de lege, iar penalizarea maximă este de 45% faţă de 30%, cât prevedea Legea nr. 19/2000.

Invaliditate

Descurajarea pensionărilor de invaliditate insuficient justificate din punct de vedere medical, Astfel, documentarul medical completat de medicul curant a fost înlocuit cu raportul de expertiză medicală a capacităţii de muncă, completat de medicul expert al asigurărilor sociale, cel care realizează şi încadrarea în grad de invaliditate. Au fost actualizate criteriile medicale de expertiză, în conformitate cu progresele medicale înregistrate, s-au introdus reglementări suplimentare cu privire la sancţiuni şi la intensificarea controalelor ulterioare ieşirii la pensie.

PROIECT

O nouă lege pregătită de ministrul Muncii

Ministrul Mariana Câmpeanu a anunţat că pregăteşte un proiect de lege privind pensiile ocupaţionale, care ar urma să intre în dezbatere parlamentară în curând. Oficialul susţine că a făcut acest demers, deoarece în ultimii ani s-au creat mai multe nedreptăţi şi disfuncţionalităţi în sistemul de pensii, în special în ceea ce priveşte cadrele militare în rezervă. „În momentul de faţă, există un draft de proiect privind pensiile ocupaţionale, care este discutat în minister împreună cu cei de la Casa de Pensii, iar apoi va intra în dezbatere publică”, a spus Câmpeanu.

35 de ani este stagiul de cotizare complet

63 de ani este vârsta standard de pensionare pentru femei

65 de ani este vârsta standard de pensionare pentru bărbaţi

73 de ani este speranţa de viaţă pentru România (69 la bărbaţi, 76 la femei)

Formula de calcul

P= Vpp X Pma

Pensia = valoarea punctului de pensie X punctajul mediu anual


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-09-12Parerea ta...

ION IULIAN
28 Apr 2013

Ion Iulian ,stagiu complet de cotizare realizat 42 de ani,din care 14 ani si 6 luni,grupa a -||-a si 3 ani si 2 luni grupa a-|-a.La ce varsta ma pot pensiona,daca imi puteti spune.Va multumesc.
ION
03 Mai 2013

Metoda tâmpită clocita in mintile preocupate de spaga a parlamentarilor nostri , in momentele cand se mai trezesc si ei din somn in sala de sedinte ! De ce sa-mi determine pensia in functie de catigul salarial mediu brut pe tara ? Si in general, aiureala asta cu puncte de pensie e absolut idioata, menita sa induca in eroare oamenii . Si doua sugestii : uitati-va cum arata casa asigurarilor de sanatate din Bucuresti, din ce bani a fost facuta daca nu din banii pensionarilor. A doua, de fapt o intrebare : de ce nu sunt lasati oamenii sa se asigure la alte societati de asigurari ? E o afacere in care se castiga multi bani din bani asiguratilor cu forta la o singura casa de asigurari, condusa la randul ei probabil din afara, probabil dintr-0 tara al carui nume l-am uitat.... de alti papusari sefi din umbra care manevreaza marionetele din Romania si iau grosul castigurilor lor blestemate... Zic si eu...asa sa fie ?
POPESCU CONSTANTIN
05 Mai 2013

un mic exercitiu de aritmetica in cazul calculelor pt. pensii !!! probabil multi au trecut total cu vederea acest aspect !!! am 38 de ani vechime si o pensie ,de batranete ,de 89o lei . deci ,in fiecare luna eu primesc pt. fiecare an lucrat (si cu taxe platite la stat pt. asig.de sanatate ,pensie, impozit ,etc,etc) 890 :38 = 32,39 lei . si ce-i cu asta ? ....dar ,in anii dinnainte de 89 se platea in plus , pe stat ,pe tot venitul realizat 3; 4; sau 5 % pensie suplimentara care in cazul meu era undeva intre 75 si 130 de lei . din acestia eu primesc lunar 33 de lei ca pensie!!! unde or fi banii cotizati pt. pensie . nu pentru pensia suplimentara care in anii anteriori lui 89 era scrisa separat in coltul talonului lunar ???? ma gandesc ca intrebarea este retorica neexistand nici-un " interesat de situatia pensionarilor" sa-mi raspunda
POPESCU CONSTANTIN
05 Mai 2013

si inca o intrebare de-a dreptul jenanta ! daca in lege se spune ca in calculul punctajului se face impartirea VENITULUI realizat in fiecare luna la salariul mediu brut comunicat de of. de statistica de ce in practica deimpartitul este luat din cartea de munca si nu de pe statele de plata !!! venitul este mai mic sau mai mare decat salariul inscris in cartea de munca , iar taxele de tot felul catre stat s-au varsat de pe statele lunare de plata . de ce mie si multor mii de oameni care au lucrat in acord cu depasiri de plan de 20-40 % pentru care s-au platit toate darile catre stat acest venit suplimentar nu se ia in calcul !!! in acest sens au fost si sunt in curs procese cu statul ,dar codruta covesi a facut recurs la trib. suprem pt. a nu se mai da castig de cauza initiatorilor unor astfel de demers juridic . si asta dupa ce s-a dat castig in multe din cazurile judecate .....avem varza murata in loc de legi . raportul european pe justitie nu contine nici 50 % din aspectele negative ale justitiei romane . peste tot in lume , in justitie, functioneaza principiul conform caruia in fata legii toti cetatenii (unei tari ) sunt egali . la noi exista si mai egali, si cei mai egali si....
PALADE
08 Mai 2013

am 57 de ani,nascut in 1956 febr., 40 de ani vechime,(cotizatie) din cara 11 ani gr. 1 (turnatorie). cind se poate iesi la pensie anticipata sau la limita de virsta in aceasta situatie? puteti sa-mi dati un raspuns? multumesc.
ARI ILEANA
11 Mai 2013

Buna ziua, ma numasc Ari Ileana, sunt nascuta in 20.09.1957 si am stadiu de cotizare de 35 de ani. Este posibila o pensionare anticipata? Daca da, probabil ca va fi vorba de o penalizare. Aveti idee cam cat ar putea fi aceasta? Va multumesc anticipat!
GHIRDAN ADRIAN
11 Mai 2013

ce pensie as primi eu dupa 27 ani lucrati
ELISABETA MANOLE
23 Mai 2013

Buna ziua, ce sa mai spun de casa de pensii, cand eu si cartea de munca o am eronat completata si chiar daca in anumite situatii s-au efectuat asa zise corectii, pana si acestea sunt eronate. In acest caz , cui ma pot adresa ? Directiei de statistica pentru a-mi elibera o copie de pe state , sau ma adresez prin instanta firmei care a completat eronat in cartea de munca ?
DANA
24 Mai 2013

calcul pensie
DORU
27 Mai 2013

"73 de ani este speranţa de viaţă pentru România (69 la bărbaţi, 76 la femei)" adica eu sa muncesc 35 ani, apoi sa mai traiesc inca 8 ani..? si restul unde-s (ca bani, ma refer)? jalnic. numai la romani se poate asa ceva! dupa 45 ani, la pensie, frate! sau afaceri pe cont propriu.. nu stau eu, pentru o pensie de doi lei, in pragul mortii!!
CANE LORENA
28 Mai 2013

nascuta in '58 cu 34 vechime,34 ani de cotizare pot iesi la pensie in 2014. care ar fi penalizarea?
MECU.ILIE
29 Mai 2013

doresc calcul varsta pensionare
ACHIM
30 Mai 2013

am 30 ani lucrati din care 12 ani si 4 luni grupa 1 si 4 ani si 6 luni conditii speciale sunt nascut in 1962 3
RUPA CTIN
04 Iul 2013

am 36 ani de munca si 58 de ani ,10 ani grupa 2 ,cind as putea iesi anticipat ?
VARBAN ELENA
05 Iul 2013

am lucrat 32 de ani si jumatate cu ce pensie poi iesi? din 1981 pina in 2001 am beneficiat de sporul de vechime conform legi .
VARBAN ELENA
05 Iul 2013

am lucrat 32 de ani si jumatate cu ce pensie poi iesi? din 1981 pina in 2001 am beneficiat de sporul de vechime conform legi .
OSTIAN AURELIA
05 Iul 2013

asi vrea sa stiu daca se ia in calcul la femei nasterea de copii cind se calculeaza pinsile
IONUT
07 Iul 2013

Buna ziua,ma numesc lidia am virsta de 55 impliniti am lucrat 34 de ani si as dori sa stiu la ce virsta pot iesi anicipat la pensie.Va multumesc.
ELENA VARBAN
08 Iul 2013

DACA DL BOC A FACUT IN ASA FEL PROCENTUL DE PENALIZARE SA FIE PT PENSIA ANTICIPATA DE 40% , DE CE NU SE ANALIZEAZA DIN NOU POATE SE AJUNGE LA UN ALT PROCENT MAI MIC IN FUNCTIE DE VECHIMEA FIECARUIA.
GHEORGHE TATULICI
10 Iul 2013

Pentru aflarea Pma suma punctelor acumulate intr-un stagiu de cotizare realizat mai mare de 35 ani (de ex. 40 ani) se imparte la 35 sau la 40?
ELENA VARBAN
17 Sep 2013

DOMNILOR DIN MINISTERU MUNCII CEI CARE AU INDEPLINIT STAGIUL DE COTIZARE INAINTE DE IMPLINIREA VARSTEI CE MASURI LUATI CU NOI ? EX. 52.6 ANI SI APROAPE 33 ANI VECHIME , NU AR FI NORMAL SA NE PENSIONATI PENTRU ACTIVITATEA FACUTA
DRAGHICESCU MARIAN IOAN
04 Oct 2013

nascut in 23. 08. 1950- muncesc de la data de 01 09.1969 si in prezent. La ce varsta ma pot pensiona ? Multumesc !
GABRIELA
10 Oct 2013

11.1954 nascuta dorec pensionare anticipata in 11.2013 penalizarea se va palica dupa legea din 2000 sau cea din 2011
NICA IONICA
11 Oct 2013

buna ziua, va rog sa-mi spuneti cind ma pot pensiona la limita de varsta daca sunt nascut in.14.08.1955 ,am stagiu de cotizare de 40 ani ,din care grupa 1 23ani si grupa 2 4ani si 4 luni.Va multumesc
CRISTINA VOICULESCU.
15 Oct 2013

scarba mi-e de voi.cine mai traieste pana la pensie?luati banii si umflati-le burtile la politicieni.cati dintre noi spera macar sa apuce 65 de ani?ca sa nu mai spun sa apucam sa mancam din pensie.bataie de joc.
GHILAN PARASCHIVA
16 Oct 2013

am 55 ani 34 ani cotizare din cara 12 ani grupa II, pot sa ies anticipat in noiembrie 2013?
RODICA, IASI
18 Oct 2013

Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti in ce grupa de munca se inscriu invatatorii . Multumesc!
SIMONA PADUREAN
20 Oct 2013

Data nasterii 13/01/62, 31 ani cotizati, cand se poate iesi la pensie anticipat sau partial anticipat si daca se scade din vechime concediul medical. Multumesc
MARCEL
21 Oct 2013

Am lucrat 38 ani si 7 luni lavand serviciul de asistent la ambulanta lucrand toata aceasta perioada in trei scimburi.Cum vi se pare pensia de 10000 lei dupa aceasta munca?Mi s-a spus ca asta a dat calculatorul cu toate ca am conribuit la cas cu sume destul de consistente in acesti ani
STANCIU MARIN
28 Oct 2013

am 62 ani am 25 de ani vechime in cinpul munci dintre care 4 ani de grupa 1 de munca pot esi la pensie acum multumesc
MAZILU LUCIAN
29 Oct 2013

Gen:M Data nasterii:18/01/1949 Stagiul de cotizare:45 ani,9 luni,20 zile Alte date: dosar260496/18.09.2013 Intrebare:Art.2 lit.e) din legea pensiilor nr.263/2010 art.94-100,prevede ca sistemul public de pensii are la baza "principiul contributivitatii,conform caruia fondurile de asig. sociale se constituie pe baza contributiilor datorate de persoanele fizice si juridice,participante la sistemul public,drepturile de asigurari sociale cuvenindu-se pe temeiul contributiilor de asigurari sociale platite" In acest sens am prezentat si o adeverinta eliberata de Ministerul Finantelor Publice(nr.747260/2013) prin care se atesta plata, de catre angajator si angajat, a contributiilor sociale pentru primele/premiile anuale(permanente) acordate. Care este motivul pentru care sumele din adeverinta nu au fost luate in calcul??.
V.MURESAN
30 Oct 2013

Din pacate fiecare pensionar oierde la calcularea pensiei de cel putin doua ori pe parcursul stagiului de cotizare.de ce? Pt. ca ei impart acele punctaje din anii incomplecti de cotuizare la 12 si nu la lunile lucrate de unde rezulta ca daca intrun an ai lucrat 5 lunu dupa care te-ai pensionat ,luni in care tu ai avut in fiecare luna 1 punct de pensie ei nu vor adauga la pensia ta 1 punct ci doar 5/12 adica 0,43.
ENI ROZALIA
31 Oct 2013

Pensie pentru limita de varsta.Stagiu de cotizare 43 ani, 3 luni si 8 zile. Care este valoarea pensiei, cu aproximatie.Multumesc.
ALDEA STELIANA
31 Oct 2013

Sunt nascuta in 1955 ,luna februarie 24 .Lucrez ca inginer in invatamantul tehnic ,(nu am avut intreruperi in activitate).Va rog sa-mi spuneti cand pot iesi la pensie ? Multumesc anticipat .
KI
01 Noi 2013

sa se schimbe legea pensiilor, sa se iasa la pensie cand ai indeplinit stagiul de cotizare, nu sa fii conditionat de varsta, ca muncesti de la 16 ani si platesti ca tampitul pana faci varsta, si nu mai apuci sa iei pensia
ELENA
01 Noi 2013

DOMNILOR CE TOT NE INCURCATI ATIT AM INDEPLINIT STAGIUL DE CE NU POT SA IES LA PENSIE DE CE MA PENALAZATI CA UN AM VIRSTA AM INDEPLINIT STAGIUL DATIMI DRUMU NU MA MAI LASATI FACETI LOC LA ALTI LA LUCRU
LAVINIA
02 Noi 2013

Pt DL. V .Muresan:E halucianant ce sugerati ...Dvs doriti practic sa munciti 5 luni si sa va raporteze punctajul mediu anual doar la acele 5 luni...Pai atunci sa vi se dea si pensie doar 5 luni pe an...Toti vrem pensii fara sa intelegem ca acesti bani vin din munca si straduinta altui OM.Nu vin banii de la Sfantul Petru...
DONTU DUMITRU
07 Noi 2013

TAMPENIE Eu am 65 de puncte deci pma este 65/33=1.96 O colega are 55 de puncte deci pma este 55/25=2.2 Ca sa ajung la 2.2 ar trebui sa ies la pensie la 2.2*33=72.6 ani.
SIMION DOINA ADRIANA
10 Noi 2013

as vrea sa stiu clar cum se calculeaza pensia
GABRIELA
12 Noi 2013

am lucrat 31 ani Oltchim in grupa 2,am 51 ani,nascuta 1962,cand pot iesi la pensie
FERENT ANDREI IOSIF
13 Noi 2013

sint angajat in munca din anul 1983 15 iulie am lurat in grupa a2 a pina la aparitia legii din 2000 am lucrat fara intrerupere si toti anii acestia in trei schimburi pana in prezent as dori sa aflu in ce an mas putea pensiona fara penalizari va multumesc
CORNELIA
13 Noi 2013

Am 53 de ani. Lucrez din septembrie 1983, cu o intrerupere de 8 luni (copil bolnav). Puteti sa-mi spuneti cand pot iesi la pensie, cu aproximatie? Va multumesc anticipat.
UNGUREANU FLOAREA
15 Noi 2013

buna ziua.Am 57 ani sunt la pesie invadilitate grad 1 revizuibila cand m-i se poate da nerevizuibil multumesc
INA
16 Noi 2013

Din pacate avem pensii foarte mici indiferent de stagiul de cotizare, vechime si culmea este ca nu putem verifica corectitudinea stabilirii acestor pensii.Cu toate ca am avut un salariu decent m-am trezit cu pensie foarte mica din care incercam sa supravietuim..,iar obligatiile catre stat sunt tot mai mari
INA
16 Noi 2013

Din pacate avem pensii foarte mici indiferent de stagiul de cotizare, vechime si culmea este ca nu putem verifica corectitudinea stabilirii acestor pensii.Cu toate ca am avut un salariu decent m-am trezit cu pensie foarte mica din care incercam sa supravietuim..,iar obligatiile catre stat sunt tot mai mari
ELENA
18 Noi 2013

Nu mai are rost nici un comentariu vor sa murim sa nu mai ajunjem sa ne dea pensie,
ENE VASILE
19 Noi 2013

am cotizat 31 de ani am 16 ani gr1 as putea sa es la pensie sunt nascut an 1962 am acei 16 ani obtinuti prin judecata sunt irevocabili si definitiv as putea sa ai pierd cu vro lege as dori un sfat va MULTUMESC
BARBARASA ENACHE
19 Noi 2013

Buna ziua, sunt nascut in anul 1955 pe 9 aprilie,m-am angajat pe data de 08.10.1973, pe data de 08.10.2013 am implinit 40 de ani vechime,din care peste 38 de ani cotizabili. Am lucrati 26 de ani si 6 luni in grupa a ll 75% si 9 ani si 7 luni in grupa a ll 100% , cand pot iesi la pensie anticipat ? Va multumesc anticipat
AXENTE
20 Noi 2013

buna ziua! sunt nascuta pe 10 septembrie1955 si doresc sa stiu daca si cand pot sa ma pensionez anticipat fara penalizare.mentionez ca am o vechime de 40 de ani si 3luni. va multumesc anticipat!
ANONIM
21 Noi 2013

buna ziua! sunt nascuta pe 04 iulie1957 si doresc sa stiu daca si cand pot sa ma pensionez anticipat fara penalizare.mentionez ca am o vechime de 35 de ani si 5luni. va multumesc anticipat!
DAN BURTAN
21 Noi 2013

calcul pensie anticipata 2013
RADU IOAN
21 Noi 2013

POLITIST 22 ANI VECHIME 45 ANI VARSTA DACA MA ANCADREZ LA PENSIE ANTICIPATA
MELENCIUC ION
22 Noi 2013

AM 58 DE ANI CU UN STAGIU DE COTIZRE DE 40ANI SI GRUPA ll DE MUNCA ,SUNT DEZAMAGIT DE TOATE CALCULELE VOASTRE LASATINE SA FIMI PENSONATI SI DATI CELOR TINERI LOCUL MEU SI A CELOR CARE INDEPLINESC CONDITIILE LEGII DE PENSIONARE
MARIOARA VULTUR
24 Noi 2013

data nasterii 28 sept 1956 am 33 ani de munca din care 7 ani gr 1 cind pot iesi la pensie
CIOBANU GHEORGHE
25 Noi 2013

am 34 ani vechime, sunt f. bonlav cu accidente la locul de munca dar neavand dreptul la pensionare din cauza coruptiei. Cei sanatosi sunt pensionati ,de ce? Raspundeti-mi dv. Am omis ca am 56 de ani cu operatii si accidente la locurile de munca care m-au distrus, si acum nu am dupa ce bea apa.Cui pot sa ma adresez pt .dreptatea mea legala?
SILVIA POP
29 Noi 2013

am 59ani cadru didactic pot iesi la pensie la implinirea varstei?
FLUERASU D.
01 Dec 2013

aM 53 DE ANI.aM 36 DE ANI MUNCITI SI 10 ANI GRUPA 2 CU!00%.cAND POT IESI LA PENSIE?
COSTICA
09 Dec 2013

am 27 ani grupa Isi 4 ani si 5 luni grupa II .Va rog puteti sami spuneti cind as iesi la pensie ? Multumesc
COSEREANU MIRCEA
10 Dec 2013

Cosereanu Mircea, nascut la 1.12.1954, stagiu complet de cotizare realizat 44 de ani, din care 20 ani la grupa a II-a de munca. La ce varsta ma pot pensiona? Va multumesc!
EVI
12 Dec 2013

Sunt nascuta in noiembrie 1956 si am trei copiii nascuti si crescuti peste 10 ani si imi pun intrebarea de ce nu s-a pastrat prevederea cu reducerea varstei standard de pensionare pentru femeile care au nascut si crescut pana la 10 ani 3 sau mai multi copii? Eu cred ca ni s-a facut o mare nedreptate.Nu cred ca ma pot compara cu acele femei care au nascut un copil sau nici unul si acum mai doresc sa stea si peste varsta de pensionare.....Noi am fost cele care am suportat umilinta de a ni se lua si acel drept -sprijinul de 400-600 de lei pentru mame eroine de pe vremea lui Ceausescu...Cred ca in Guvern exista si oameni care gandesc si vor repara raul facut atator mame ,care au dovedit ca le pasa de semenii lor nu numai de privilegii pentru ei. Nu cer decat reabilitarea mamelor care au contribuit la dezvoltarea numerica a societatii ,la mentinerea natiei romane....Doresc sa se revina la acest drept al mamelor care s-au sacrificat pentru tara!Multumesc pentru intelegere!
FLOREA TEODORA
17 Dec 2013

Sunt nascuta in 1961,13 aprilie si am 32 de ani si opt luni efectiv lucrati din care 11 ani la grupa 1 de munca.Pot iesii la pensie dupa revenirea grupei 1 de munca in calculul pensiei?
SOARE VIOREL
18 Dec 2013

Sunt nascut in 1960,34 de ani vechime, dintre care 1 an si 4 luni stagiu militar. 16 ani in grupa I si 18 ani in grupa a II-a. Cand pot iesi la pensie?
CONSTANTIN
19 Dec 2013

Sunt nascut in 01.1957,am 37 ani vechime dintre care 10 ani grupa 1 si 18 ani grupa a ll a,cand ma pot pensiona daca se aproba recunoastrea grupa 1. Multumesc
NEGULESCU MARIANA
19 Dec 2013

SUNT NASCUTA IN MAI 1967 LUCREZ DE 28 ANI DIN CARE 13 ANI AM, GRUPA SI 15 GRUPA A IIA PUTETI SA-MI SPUNETI CAND POT IESI LA PENSIE?
CURTEAN TATIANA
19 Dec 2013

sant nascuta in 1957 06 06 lucrez din 01 12 1976 cand pot sa ma pensionez anticipat fara penalizare?
FLORIN57
19 Dec 2013

Vechime in munca 36 ani(fara armata 1,4 luni)din care 24 ani grupa 1 100%.Cand pot iesi la pensie fara penalizari?
AVRAM ERICA
19 Dec 2013

Asi dori sa stiu ,daca se poate de la ce data se considera o persoana iesita la pensie , cu data depunerii dosarului s-au cu data primirii deciziea.Multumesc:
NELU
21 Dec 2013

de ce nu se ia in considerere si armata ,ca nu ne-am dus de buna voie si am pierdut 1 an si6 luni,iar la cei din armata se recunoaste noi nu tot in armata am fost ,e batjocura.Sa se calculeze cu salariu minim pe economie perioada de armata.
SZABAU LIVIU
22 Dec 2013

buna ziua!intrebarea mea este urmatoarea: mama are 59 de ani si a muncit 14,9 ani.Ce drept are ca la batrinete sa nu moara de foame?Ptr ca este apt de munca multumita lui dumnezeu dar la varsta asta nimeni nu o angajeaza.Findca a crescut la tara intro vreme cand sa pus accent pe munca si nu pe scoala are numai 8 clase. su stima si respect
NITU FANICA
27 Dec 2013

Sunt nascuta in februarie 1953,am 38 ani vechime in munca si am nascut si crescut 3 copii, toti nascuti in vremea comunista, cand femeile ERAU OBLIGATE SA FACA COPII. In acea vreme le erau recunoscute, totusi, niste drepturi printre care(pe langa acordarea acelui sprijin banesc de 4oo lei si care dupa Revolutie a fost taiat) si prevederea cuprinsa in Legea pensiilor, aceea a mamelor care au nascut 3, 4 sau mai multi copii, sa beneficieze de reducerea varstei de pesie cu 1 sau 2 ani. Dar... prin Legea 263/2010 (care a modificat Legea 19/2000), de la 01.01.2011, acest articol a fost inlaturat din lege, astfel ca mamele care legal ar fi avut acest drept(deci CELE CARE AU FOST OBLIGATE PE VREMEA COMUNISMULUI SA FACA COPII - cu precizarea pentru guvernantii care nu-si amintesc! - in caz de AVORT riscai sa MORI sau SA INFUNZI PUSCARIA, iar in acea vreme NU EXISTAU ANTICONCEPTIONALE), acum nu-l mai au! Mi-am depus intentionat dosarul cu 1 an mai devreme(in iunie 2012), precizand ca a fost scos abuziv acel articol din lege si, normal ca dosarul mi-a fost respins, dar nimeni nu s-a sesizat si... cred ca nu sunt singura femeie careia i s-a luat abuziv acest drept! Oare DOMNII GUVERNANTI S-AU GANDIT, ATUNCI CAND S-AU HOTARIT SA SCOATA ACEST ARTICOL, CA INCA SUNT FEMEI CARE AU NASCUT PE VREMEA COMUNISMULUI, CA ACEST ARTICOL AR FI TREBUIT SCOS PENTRU FEMEILE CARE AU RAMAS INSARCINATE DUPA REVOLUTIE SI NU INAINTE? Dar nu ma mir, pentru ca din cate am vazut pe net, acolo se doarme pe rupte (RUSINE SA LE FIE, UNORA DINTRE EI) sau ABSENTEAZA! Persoanele in drept ar trebui sa inainteze FORULUI LEGISLATIV documentatia necesara PENTRU REABILITAREA SI RECUNOASTEREA DREPTURILOR MAMELOR EROINE IN VREMEA COMUNISMULUI SI ACORDAREA RETROACTIVA A DREPTURILOR DE CARE ACESTEA AU FOST FRUSTATE! Multumesc!
PAUN GHEORGHE
27 Dec 2013

Am 56 ani,37 ani vechime din care 15 ani grupa a-1-a.La ce varsta ma pot pensiona.
ROTARU ION DAN
27 Dec 2013

am lucrar in doljchim 29 de ani si 10 luni in 2010 am beneficiat de ordonanta am mai lucrat cu cotract de munca inca 1 an am grupa 1 de munca 12 ani si14 de grupa 2 la ce virsta ma pot pensiona chiar si anticipat
SS
27 Dec 2013

cv
VASILE ION
27 Dec 2013

am 31ani3lunisi18zile vechime in munca ,din care 18 ani6luni17zile grupa1. 3ani facultate si 9 luni armata . Varsta actuala 55ani si 6 luni . Cana ma pot pensiona cu modificarile noii legi adoptata in dec 2013? Multumessc
DANUT
28 Dec 2013

Nascut in dec 1959, 31 ani vechime din care 21 gr I. Pot sa ma pensionez? macar anticipat? Multumesc
TOTH ANDREI
29 Dec 2013

am 58 de ani 33 de ani vechime dintre care 16 anii grupa a 2 pot iesi la pensie
URSU ELENA-DOINA
30 Dec 2013

Am 52ani. Am lucrat in fabrica de prelucrare a lemnului din 30 august 1980 pana in 12 iunie 2003 (din care 16 ani 5 luni 14 zile grupa a II-a); iar din 3 mai 2004 pana in 1 mai 2006 am lucrat la SC MOBEXPORT SRL VASUI.As vrea sa stiu cati ani de taxe am varsate pt pensionare si cati im mai lipsesc? la cati ani as putea iesi la pensie? va multumesc.
ELENA
06 Ian 2014

daca am indeplinit stagiul de cotizare de ce nu ma pot pensiona de ce tot coditionati virsta ? ce e asa de greu daca am avut posibiitatea de a andeplini stagiul de ce nu m pot pensiona . credeti ca o sa am parte de 100 de ani de viata ?
ENACHE DOINA
06 Ian 2014

sunt nascuta in1967 am 29 ani cotizabili din care 23 la gupa a2 a de munca cind ma incadrez sa ies la pensie multumesc
DORINA
08 Ian 2014

cum dovedesc ca am lucrat in ture de noapte timp de aprox 30 de ani(hotelarie)daca in cartea de munca nu se specifica iar complexul hotelier unde am lucrat nu mai exista ?In ian 2014 implinesc varsta de 59 de ani,39 ani,5 luni in campul muncii si aceesi perioada de cotizatie,Pot iesi in 2014 la pensie limita de varsta ?Se poate achita anticipat asigurare suplimentara pt.lunile ramase pina la data iesirii la pensie la limita varsta (adica 12 luni ),unde,cum ?Va rog raspundeti ca sa stiu ce decizie voi lua
MIHAELA
09 Ian 2014

sunt nascuta pe 20 oct 1960 .va rog sa imi spuneti cand ma pot pensiona
PRUNARU DAN
09 Ian 2014

nascut 1961 lucrat in grupa 1 de munca 28 de ani si in grupa a doua 6 ani stagiu militar 1,6 ani si un an somaji pot esi la pensie acum in 2014
SOARE EMILIA
09 Ian 2014

Nascuta la 26-01-1962 cu 18 grupa 1 zi/zi + 14 ani de grupa 0. Cand ma pot pensiona?
MARIA
10 Ian 2014

Sunt nascuta in ianuarie 1961 -cu un stagiu de cotizare de 32,din care 10 cu grupa a-II-a de munca.La ce varsta ma pot pensiona?
IONELA
10 Ian 2014

sant nascuta in ianuarie 1957 am lucrat 37 ani in invatamant . Cand pot sa ma pensionez fara penalizare?
MUSTATEA MIHAIL
12 Ian 2014

AM 55 DE ANIstagiu de cotizare29de ani.din care19ani8 lunisi 22de zile grupa intai.un an somaj,SI DOI ANI ARMATA,LA CE VARSTA MA POT PENSIONA .VA MULTUMESC
DIN
12 Ian 2014

nou
UN OM DIN ROMANIA
14 Ian 2014

mai bine cei de la pensii ar verifica dosarele celor care sunt pensionati de multi ani pe caz de boala si nu este normal sa incaseze pensii de ex de 2000 lei
ADRIANA COSTEA
14 Ian 2014

Data pensionarii este cea de depunere a dosarului sau cea a deciziei unde ai lucrat ?
GHIUTE GABRIELA
15 Ian 2014

Buna ziua ma numesc GHIUTE GABRIELA nascuta in 5 oct 1955,am vechime 21 ani.Cind pot iesi la pensie sau a nticipat?
NECULAI BOJOI
15 Ian 2014

sunt născut în anul 1967,luna 12,am lucrat 4,6 ani în siderurgie și sun cadru militar din anul 1990, 01.12.cu o vechime de 22 ani efectiv grupa 1 de muncă ca militar plus cei 4,6 ani ca civil, total vechime 26,6 grupa 1.la ce varstă se poate ieși la pensie.vă multumesc.
IOAN DRAGOMIR
15 Ian 2014

buna ziua vreau si eu o informatie de la dumneavoastra am64 de ani si 6 luni vechime 21 deani 10 luni si 2 zile grupa 1 11 luni si 15 zile grupa a2 2 ani 9 luni si 25 de zile ce orocedeu ar exista sa pot iesi la pensie
CAZACUGHEORGHE
16 Ian 2014

angajat 05.08.1974 pensie de invaliditate 1994-1999 stagiu militar 1 an si 4 luni nascut 08.04.1956 cand ma pot pensiona multumesc
DEMETER ILONKA
16 Ian 2014

As vrea sa stiu ,daca mi se recalculeaza pensia,daca din 2001 pina-n 2011 am fost in pensie de invaliditate,cu stagiu complet de cotizare,in 2011 am trecut in pensie la limita de varsta,incepind din 30 ianuarie 2011.Astept raspuns,va multumesc!
ROTARU MARIA
17 Ian 2014

SUNT NASCUTA IN 02-03-1957 , AM 30ANI SI 2 LUNI VECHIME IAR DIN 2006 SUNT PENSIONATA PE CAZ DE BOALA GRADUL 3 CARDIOLOGIE. 1- VA ROG SA-MI SPUNETI CAND AS PUTEA IESI NEREVIZUIBIL ? 2- CAND AS PUTEA IESI LA PENSIE LA DREPT
DANIELA
18 Ian 2014

Buna ziua ,sunt nascuta in 1965 luna 09 si lucrez din 1983 afica 30 ani cotizabili din care 16 grupa a doua , cand ma pot pensiona anticipat ,neanticipat...De ce daca ai stagiu complet nu ai posibilitatea sa iesi la pensie nu o sa inteleg niciodata...macar asa sa facem loc tinerilor care stau acasa si nu au unde sa munceasca, cum vreti sa progresam oare ?
POPA IOAN
19 Ian 2014

AM 58 ANI SI 36 DE ANI DE COTIZATIE DIN CARE 28 DE ANI IN GRUPA 2 AS DORI SA AFLU LA VARSTA MA POT PENSIONA
VLAD GHEORGHE
24 Ian 2014

Buna ziua,sunt nascut pe 03.ian.1957,am 36 ani in cimpul muncii,gr I 4A 5L,gr II 18A 5L,armata 9 L, cind ma pot pensiona? Va multumesc
VLAD GHEORGHE
24 Ian 2014

Fratele meu este nascut pe 13 III 1960,este angajat din 10 II 1979 si pina in prezent,din care 10A 8L gr I,10A gr II,1A si 4LL armata;cind poate iesi la pensie dupa legea noua? Va multumesc anticipat.
IOAN
26 Ian 2014

sal am si eu o antrebare am 56 de ani si 21 de ani si opt luni de grupa a doua si 18 ani de munca care ar fi data de iesire la pensionare la drept si la anticipat si sunt nascut an 1957 vreau un raspuns
CIPRIAN
27 Ian 2014

Am o vechime de 31 de ani,din care 20 in grupa II si 2 ani somaj.Cand pot iesi la pensie avand in vedere ca sunt nascut in ian.1959.MULTUMESC
SZELLELKI MARIOARA
27 Ian 2014

sint nascuta in 1957 01 10 am o vechime de 15 ani cind as putea sa fiu pensionata anticipat ? va rog sa mi raspundeti !
SZELLELKI STEFAN
27 Ian 2014

sint nascut in 1958 05 30 am 21 ani la Revizia de Vagoane Curtici Va rog sa mi spuneti cind as putea sa mer in pensieanticipat Multumesc
ION FLOREA
28 Ian 2014

Nascut 22-04-1959.vechime 35 anj si 3 luni(cu armata 1 an si 4 luni ) din care 21 ani si 2 luni grupa 1 munca 100%.Intrebare cind pot iesi la pensie?
MARCHIS GINA
28 Ian 2014

nascuta in '58 cu 34 vechime,34 ani de cotizare pot iesi la pensie in 2014. care ar fi penalizarea?
ANONIM
28 Ian 2014

nascuta in '58 cu 34 vechime,34 ani de cotizare pot iesi la pensie in 2014......daca ..nu....atunci cind?????
SBIRNAU GABRIELA
28 Ian 2014

In aprilie fac 56 ani si 35 ani de munca vreau sa ies la pensie anticipat. Se poate? Si ce penalitate am?
MARINESCU MARIA
29 Ian 2014

Am 30 de ani vechime in invatamant si as dori sa ma pensionez anticipat cu 1 septembrie 2014. Se poate?
STEFAN
31 Ian 2014

Nascut 21.12.1957 Cand as putea sa ma pensionez? Am 36 de ani lucrati din care 16 ami si 9 luni Gr.1
POP ADRIANA
02 Feb 2014

Buna ma numesc pop adriana si as vrea sa sa imi spuneti va rog daca bunica mea in varsta de 57 de ani se poate pensiona anticipat dupa 15 ani de munca? va multumesc anticipat!
MITRESCU TATIANA
04 Feb 2014

Buna ziua,sunt nascuta-13.01.1959.Am o vechime de 31 de ani, 20 in grupa II .Cand pot iesi la pensie.Va multumesc
CHIS AURELIA
05 Feb 2014

Sunt nascuta in anul 1965, am 30 ani lucrati in grupa 2, cand pot iesi la pensie ?
PAULA
05 Feb 2014

Buna ziua. Am o cunostinta care are 60 de ai si doar 6 ani lucrati in cartea de munca,a lucrat ca ziliera toata viata.Si-a depus dosarul de pensionare anul trecut in August si recent a aflat ca nu beneficiaza de nici o pensie. Intrebarea mea este: sa moara de foame?
VLAD DUMITRU
06 Feb 2014

Doresc sa pun si eu o intrebare in legattura cu pensionarea.Sunt nascut in 1959 ianuarie am stagiul de cotizare de 35 de ani si mai bine lucrez de la virsta de 14 ani o pot certifica cu adeverinte de unde am lucrat mai am 12ani gr.1 si6 gr.2 va rog sa-mi spuneti cind pot iesi la pensie va multumesc
MIHAI
07 Feb 2014

Consider ca cei care au munci si au cotizat integral la sistemul de pensii trebuiesc furati si in continuare cu bun stiinta prin aceste calcule.Cei care au lucrat 40 de anisi au fost disponibilizati li se iau jumatate di pensie DE CE ?
MIHAI
07 Feb 2014

Consider ca cei care au munci si au cotizat integral la sistemul de pensii trebuiesc furati si in continuare cu bun stiinta prin aceste calcule.Cei care au lucrat 40 de anisi au fost disponibilizati li se iau jumatate di pensie DE CE ?
ANONIM
11 Feb 2014

buna ziua nascut la data de 25 04 1955 am cotizati 34 de ani si as dori sa imi raspundeti daca am dreptu la pensionare la cerere si daca da ce penalitati pot avea ??????
MARCEL
12 Feb 2014

nascut 23.03.1955 cu 36 ani si 3 luni vechime in munca(fara armata)cand ma pot pensiona fie si anticipat ? multumesc
PAIS ION
12 Feb 2014

SE TOT VORBESTE DE CONTRIBUTIVITATE IAR IN CARTILE DE MUNCA SE TRECE SALARIUL NET IAR CONTRIBUTIA ESTE LUATA LA SALARIUL BRUT SI AJUNGI DUPA 40 DE ANI DE MUNCA SA IEI PENSIA LA SALARIUL NET IN LOC DE CONTRIBUTIA COTIZATA CUM PUTEM INTRA IN DREPTURILE PT CARE AM COTIZAT EX. LA UN SALARIU DE 3000 DE LEI BRUT PT CARE PLATESC IMPOZIT SI CAS IN CARTEA DE MUNCA ESTSE INREGISTRAT SALARIUL NEGOCIAT CU ANGAJATORUL APROXIMATIV 1800
MARINA M
12 Feb 2014

Eu as vrea sa va intreb pe toti cei care ati scris aici, catre cine puneti bintrebarile si cine va raspunde?
BOZIAN NICULAI
17 Feb 2014

SUNT NASCUT IN 1954,AM 33,5 ANI VECHIME DIN CARE 12 ANI IN GRUPA A II-A.CAND POT IESI LA PENSIE ? DACA IES ANTICIPAT CARE ESTE PENALIZAREA?
GABRIELA
17 Feb 2014

SUNT NASCUTA IN 1958,AM 32,6 ANI VECHIME DIN CARE 13 ANI GRUPA A II-A.CAND POT IESI LA PENSIE?
DUMITRICA MARIN
17 Feb 2014

Am 55 de ani 35de ani vechime din care16 ani si5 lun in grupa 1 de munca otelarie cind pot. sa es la pensie multumesc
PAPARA SERIOJA
28 Feb 2014

am 51 ani si32de ani vchime din care 21ani 6luni si 21zile pe grupa 1de munca cind pot sa ies la pnsie. [multumesc]
DAN
02 Mar 2014

In tara asta, unde s-a murit in 89 doar pentru ca politicienii sa se imbogateasca, nu mai este de trait. O cloaca de capuse purulente au pus mana pe tara, si nu mai este nici o solutie.
TOPORAN
03 Mar 2014

nascuta in 63, cu 21 de ani de grupa a II-a, cu 34 ani de munca si 10 ani conditii speciale, la ce varsta se poate iesi la pensie? multumesc anticipat
COJOCARU ION
07 Mar 2014

Nascut in 1956,25 de ani grupa a 2-a si vechime 40 de ani,cand se poate iesi la pensie?
ORASANU ION
08 Mar 2014

nascut in 1956,cu 22 ani de grupa 2,si vechime 39 ani,cand se poate iesi la pensie
SSS
11 Mar 2014

de la cit se calculeaza pensia raportat la salariul de baza in procent %
ATENT
11 Mar 2014

e muuult mai complex calculul si bine tinut sub cheie. Aici e prea simplist si incomplet
LADIANA
14 Mar 2014

Ce rol are INDICELE DE CORECTIE? Pe RTV/13.03.04 La emisiunea Romania la raport s-a precizat formula de calcul: Pma(punctajul mediu annual) x indicele de corectie x valoarea pct de pensie. Dv scoateti din calcul acest indice.
GINA
23 Mar 2014

vreau sa intreb de ce in ultimul an de munca venitul meu pe 7 luni (atat am lucrat)s-a impartit la 12 , astfel punctajul s-a redus considerabil. Se poate cere o recalculare?
MARIANA
26 Mar 2014

Buna ziua ! Am 56 de ani impliniti in data de 15 febr.2014 si o vechime in munca de 39 de anti. Cand ma pot pensiona anticipat, fara penalizare. Va multumesc si astept un raspuns
MOLDOVAN LEONTINA
04 Apr 2014

Buna ziua!Lucrez din anul 1976 iunie,pina in prezent, fara nici o intrerupere in cimpul muncii.Va-s ruga frumos sa-mi spuneti o data fixa cind pot iesi la pensionare.Multumesc anticipat!!!
MOLDOVAN LEONTINA
04 Apr 2014

Buna ziua!Lucrez din anul 1976 iunie,pina in prezent, fara nici o intrerupere in cimpul muncii.Va-s ruga frumos sa-mi spuneti o data fixa cind pot iesi la pensionare.Multumesc anticipat!!!
MOLDOVAN LEONTINA
04 Apr 2014

Buna ziua!Lucrez din anul 1976 iunie,pina in prezent, fara nici o intrerupere in cimpul muncii.Va-s ruga frumos sa-mi spuneti o data fixa cind pot iesi la pensionare.Multumesc anticipat!!!
SOCACIU NICOLAE
06 Apr 2014

sunt 1956 am cotizat 34 de ani pot iesi la pensie
SOCACIU NICOLAE
06 Apr 2014

sunt 1956 am cotizat 34 de ani pot iesi la pensie
FINTA ANA
07 Apr 2014

buna ziua ..am lucrat 30 de ani din care 24 de ani in grupa a doua si sunt nascuta in 05 decembrie 1960...as putea iesi anticipat la pensi..?? si daca da cu ce penalitati...??
VLAD TEPES
08 Apr 2014

Pentru toti care vor pensie... (si am si eu in familie cu ani grei de munca si pensii mizerabile) Intrebare: cati dintre copiii sau nepotii Dvs. lucreaza sau sunt plecati in strainatate si platesc impozit 0 in Romania? Ei bine, daca numarul de angajati din tara sunt putini si multi din ei au salarii de 700-1000 RON in floarea varstei, cum credeti ca veti avea pensii? Sunt 2 optiuni: se tiparesc bani si o sa avem inflatie garla, pensii de 10000 de lei cu o paine 100 de lei, sau ne imprumutam bani. Contributiile de pensii pe care le-ati platit acum multi ani au fost folosite fie sa dam mancare si cherestea la arabi sau sa sapam vreun sant prin Dobrogea (pe timpul lui Ceausescu) , sau mai recent, post-decembrist, furati direct + ce era inainte. Sanatate!
DA...
08 Apr 2014

Cine se mai gandeste la pensie?! La starea natiunii de-acum, te gandesti sa te tarasti de pe o zi, pe alta, acceptand sa lucrezi, ca sa ai ce sa pui pe masa! Ca o sa imbatranesti, ca o sa ramai ca un caine in colt de camera (de azil sau de cutie de carton), fiindca copii nu se mai nasc, iar daca DA - sunt scoliti si pregatiti pentru alte state, iar cei care raman, iti papa pensia si anii ramasi, dandu-ti in bot sau pe cocoasa, pentru ca ai acceptat un asa sistem, un asa regim politic...chiar daca ai facut ASTA, numai pentru a-l creste pe el! Paradoxal, asta se intampla si-acum, si se va intampla si-n viitor!
AURA
11 Apr 2014

Buna ziua,spuneti-mi va rog,daca raman fara loc de munca si am doar 37 ani cotizati pentru pensie, pot plati direct la casa de pensii inca un an, dupa care sa depun dosar pentru pensionare anticipata fara penalizare? Multumesc.
VASILE
22 Apr 2014

buna ziua an 55 anivarsta si 33 de ani vechime, cand ma pot pensioa anticipat? Va multumesc
ENE CONSTANTA
23 Apr 2014

Buna ziua ! Am 57 de ani implinesc in data de 06 mai.2014 si o vechime in munca de aproape 41 de anpeste 1 luna. Cand ma pot pensiona la limita de varsta, fara penalizare. Va multumesc si astept un raspuns
VIOLETA NICA PERSINARU
25 Apr 2014

stie cineva unde se poate calcula o pensie corecta in ROMANIA ? ca in jud Danbovita NU!
MIKI COSMA
26 Apr 2014

sunt nascuta in 1957 iar din 1977 lucrez fara intrerupere daca vreau sa ies la pensie cand as putea?
MITITELU COSTICA
02 Mai 2014

Am depus dosarul de pensionare in data de 10.02.2014, si mi sa explicat ca in 45 zile imi vine deciziea acasa'au trecut luni ',suntem in mai 2014, ce se intimpla nustiu , vreau sa primesc un raspuns ,cita pensie mi sa facut daca imi convine sa nu fac contestatie.va multumesc
CIOBANU VALENTIN
04 Mai 2014

Am iesit la pensie in nov. 2013, la limita de virsta cu 42 ani vechime din care 28 in grupa 2-a. La calculul final al pensiei, nr.de puncte a fost impartit la vechimea in munca, nu la 42 de ani ci la 49 de ani(a adaugat si vechimea suplimentara pt. gr.2-a) Numai ca, astfel s-a diminuat pensia!!!!Pe cine pacalesc?
LUCACIU ANA
14 Mai 2014

Daca înainte de 1989' conform legii in vigoare de atunci am intrerupt serviciul pt îngrijirea copiilor ( aveam 6 copii minori ) , cum mi se considera acei 6 ani de întrerupere la pensia de vârsta....? Atunci ni s-a spus ca vor fi ani de vechime, nu se punea in calcul cotizare apt pensie si daca pana in anul 2008 s-argintul cont de nr copiilor la anii de vechime, astăzi , in 2014 se mai tine cont? Adică avem ceva ani reducere? Eu sunt in pensie de invaliditate gr 3 din 2009 , sunt născută in 14 dec 1957 si am ani cotizații 27 , când as putea ieși la pensie nerevizuibila?
RARINCA ANETA
17 Mai 2014

In luna octomrie 2014 implinesc 55 de ani si am 35 de ani vechime.Intrebarea mea este daca pot sa ma pensionez anticipat??
FULL
24 Mai 2014

de ce nu ma lasi sa public?
FULL
24 Mai 2014

Nu mai scrieti oameni buni,nu vedeti ca nu raspunde nimeni?Acest site este creat pentru un alt scop.Cand o sa va DESTEPTATI ROMANI?
FULL
24 Mai 2014

Mi-am dat seama de starea natiunii!
ELENA
24 Mai 2014

cine credeti ca ia in seama comentariile oamenilor de rind cinstiti care au muncit ? nimeni nu au ei treaba de umilinta sclavilor
ELENA
24 Mai 2014

cine credeti ca ia in seama comentariile oamenilor de rind cinstiti care au muncit ? nimeni nu au ei treaba de umilinta sclavilor
MARINELA
03 Iun 2014

Buna ziua, Ma numesc Toma Maria ,sunt nascuta in iulie 1960, vechime in munca 32 ani, grupa I 6ani si 6 luni,grupa a II a 7ani si 4 luni, am 4 copii nascuti si crescuti. As vrea sa stiu cand pot iesi la pensie . Multumesc
POP RODICA
17 Iun 2014

Am lucrat 29 ani si 2 luni cand pot sa ies anticipat sunt nascuta in 5.5.1955
MITITELU COSTICA
19 Iun 2014

Am primit decizia de pensionare in data de 04.06.2014 'si surpriza mia calculat suma de 1129 lei. Dupa 43 ani de munca gr.2 17,9luni f.f.f.slab, am facut contestatie in data 11.06.2014 .sa mi se calculeze din nou, /caci este gresit.
AURELIA
28 Iun 2014

Bunaziua.am lucrat in ROMINIA 21 ani si 6 luni(aprox.15ani in 3schinburi)dintre care 9ani de gr.2.+3 copii nascuti,crescuti. VA rog spunetimi cind pot depune dosaru de pensie,eu lucrez mereu in strainatate.VA MULTUMESC
DANA
11 Iul 2014

pana la urma conteaza ce salariu ai avut? eu lucrez cu 4 ore si 4 mil 200 ce pensie voi avea?
MIHA
22 Iul 2014

Buna ziua. Sunt nascuta in 04.1965 am 31 de ani lucrati din care 12 ani in grupa a 2a.Va rog sa imi spuneti data la care voi putea iesi la pensie anticipata.
HRISCU ZINA
22 Iul 2014

Am lucrat 16 ani su 6 luni in grupa 1 apoi am iesit cu ordinanta si somaj.Sunt nascuta 20-11-1965 .cind pot iesi la pensie.Multumesc
AURELIA
04 Aug 2014

Buna ziua.Sunt nascuta in 1957mai,am nascut si crescut 3copii,am lucrat 28ani dintre care 9ani gr,2vreau sa stiu daca se pune la vechime nasterile si cit,sau se scade doar limita de virsta si trebue sa am 30ani in cimpul muncii. va multumesc
AURELIA
04 Aug 2014

Buna ziua.Sunt nascuta in 1957mai,am nascut si crescut 3copii,am lucrat 28ani dintre care 9ani gr,2vreau sa stiu daca se pune la vechime nasterile si cit,sau se scade doar limita de virsta si trebue sa am 30ani in cimpul muncii. va multumesc
GILCA LEO
08 Aug 2014

lucrez din 1980 am 17 ani grupa -1-a cind ies la pensie
DOINA PETROVICI
16 Aug 2014

Buna ziua.Sunt nascuta in 29.09.1959. Lucrez din 1979 si am vechime neintrerupta in munca.Daca ma pensionez conform legii in martie 2016 la 55 de ani si 6 luni ce penalizare voi avea sicum se calculeaza ?
G A
25 Aug 2014

nascut la 12 sept.1949, 43 ani vechime numai in functii de conducere ,de profesie profesor cu studii universitare la zi si la termen.
VICA
29 Aug 2014

ok dar raspunsurile la intrebari unde sunt?
COCA MARIA
03 Sep 2014

NU VA MAI CHINUITI CAUTIND SOLUTII SI EXPLICATII IN REGIMUL CAPITALIST ESTI BUN ATIT CIT POTI SA TRAGI LA JUG-MUNCIND PINA LA EPUIZARE -PE UN SALARIU CIT MAI MIC DACA ESTI BOLNAV SAU AI NASCUT ADIO-TE ZBOARA AFARA SUBTIL.DE LA VIRSTA DE 18 ANI PINA LA 40 DE ANI ESTI BUN.DUPA 50 DE ANI ESTI O EPAVA SI TOTI ANGAJATORII[IN MOD REAL] TE OCOLESC .CA SA TI GASESTI DE LUCRU DE LA 50 DE ANI PINA LA 65 DE ANI DEVINE UTOPIE.DACA TOTUSI AI REUSIT SA AJUNGI LA VIRSTA NORMALA DE PENSIONARE 65 DE ANI,DEVII O POVARA A STATULUI SI E BINE SA MORI CIT MAI REPEDE PENTRU CA NU SINT BANI IN FONDUL DE PENSII[AU FOST DE MULT PAPATI IN AALTE SCOPURI].ACEASTA ESTE MENTALITATEA DIN VIATA DE ZI CU ZI.DE FAPT AR FI BINE PENTRU EI SA MORI ASA ..CAM PE LA 50 DE ANI
REMUS
03 Sep 2014

Intrebarea este simpla si cred ca de buna credinta si anume, plecand de la faptul ca atunci cand ne nastem si atunci cand murim toti suntem egali, de ce unii ies la pensie dupa acest criteriu si altii dupa un procent din ultimul salariu.Vezi magistrate, vezi parlamentari, vezi politisti si military, alti protejati.Atata timp cat in timpul activitatii am avut diferite sporuri de conditii de lucru de ce sa fie calculate pensile altfel. Eu, am iesit la pensie,o pensie onorabila, cu 22%din salariul pe ultimii 10 ani, altii de ce sa iasa cu 85% sau alte valori nesimtite. Suntem un stat democratic cu drepturi egale pentru toti????????????? NU suntem statul privelegiatilor care fac legile si a celor care protejeaza sii ajuta pe acestia
NICU
06 Sep 2014

MA IA CU GROAZA ... speranta de viata pentru barbati e la... 69 de ani . Daca iesi la 65 si ai noroc apuci vreo 5 ani de pensie !!.Realizez acum ca acei ce - cumpara - pensia de la medicii corupti au sansa sa traiasca mai mult ca mine care ma consider ...sarac si cinstit . Uneori ma gandesc ca nu realizam ce ne-au facut guvernanti in acesti 20 de ani . Probabil ca o meritam pt. ca le-am permis sa ne minta mereu si mereu .
C. COSTEL
16 Sep 2014

Am si eu o intrebare . Barbatii care au 36 ani de cotizare si au inplinit 65 ani se pot pensiona . Ei primesc aceiasi pensie ca si persoanele care au 45 ani cotizatie si 65 ani (Valoarea teoretica a punctului de pensie pentru fiecare an lucrat sa spunem ca este 2)Daca se face media punctului de pensie pentru perioada lucrata rezulta ca la o cotizare de 45 ani pensia va fi aceiasi ca la 36 ani de cotizare . Gresesc undeva???De ce sa cotizam mai mult de 36 ani ???
DIACONU MARIA
01 Oct 2014

GABRIELA
23 Oct 2014

Am lucrat 11 ani in tara dar in urma unui incendiu am pierdut mare parte din documente importante printre care si CARTEA DE MUNCA Iar intreprinderea unde am lucrat s-a Inchis Unde apare oglindita contributia mea financiara la pensie? Apoi, si inca sase in strainatate
MITITELU COSTICA
03 Dec 2014

AM FACUT CONTESTATIE DIN DATA DE 11.06.2014 SI NU AM PRIMIT NICI UN RASPUNS ,SUNT FOARTE NEMULTUMIT DE DREPTURILE DE ASIGURARI SOCIALE.ASTEPT RASPUNS URGENT,DUPA 45 ANI MUNCA SA PRIMESC O PENSIE DE MIZERIE ,,,CEI CARE AU CALCULAT A GRESIT TOTAL.
FLORI
07 Dec 2014

Am 52 jumate si am o vachime in munca de 35 de ani si + 6 ani imi revin de la grupa a 2 a de munca . Cand pot iesi in pensie ?
BICEAGA MAGDALENA
12 Dec 2014

am 52 ani ,precizez ca am 23 ani vechime din care 18 ani grupa a2a , 30 ani cotizati.Va rog sa-mi spuneti in ce an pot esi la pensie?
MAZILU DIDINA
15 Dec 2014

Buna ziua,m-am nascut in 04.08.1960,m-am angajat in 27 aprilie 1978,am lucrat in grupa 2,22ani si 6 luni,lucrez si in prezent.va rog,spuneti-mi cand ma pot pensiona,si daca anii de faculatate se adauga la vechime? Multumesc mult!
MORES MARIANA
06 Ian 2015

Am 53 ani si 36 ani munca. Cand pot sa ma pensionez anticipat si ce penalizare mi se acorda.
TULBURE BOGDAN
28 Ian 2015

sint nascut pe 23 06 1961 si am lucrat intro turnatorie 21 ani si 10 luni de unde trebuie scazut stagiu militar si lucrez neintrerupt pina acuma mai precis lucrez din 1980 15 februarie si pina in ptezent 28 01 2015 as dori sa stiu cind pot iesi la pensie acum ca sa dat inapoi gradu de munca pe care ni la luat DOMNUL BOC
X
28 Ian 2015

VAI DE STEAUA NOASTRA!
LIVIU
19 Feb 2015

Nascut pe 03 oct 1960 am 29 de ani de cotizatie pot iesii la pensie sub orice forma?
PAVEL GEORGE
21 Feb 2015

Nascut 4-12-1965 am 30ani de munca grupa-1-12ani. grup-2- 8ani cind pot sa ies la pensie
CULDACOSTEL
27 Feb 2015

Am 16 ande lucrati grupa 1 din care 2 si 6 luni la mina cind pot iesi la pensie in momentul actual sunt la pensie de boala de aproape 18 ani
PAULA
28 Feb 2015

am 9 ani in grupa 1sunt născută in 1970 cat as mai avea pana la pensie
MARIAN
07 Mar 2015

1969 vechime neintreruta 27 ani din care 12 ani in grupa 2 .se poate iesi anticipat la pensie la ce varsta
GEORGETA
12 Mar 2015

Sunt nascuta in 1960 luna aprilie am o vechime de 31 ani 8 luni si 15 zile, as vrea sa stiu daca pot sa ma pensionez anticipat in 2017 ianuarie sau trebuie sa mai lucrez 15 zile?
RASPUNSURI LA INTREBARI LEGATE
29 Mar 2015

CONSULTANTA SI ANALIZA DOSARE DE PENSIONARE. CALCUL PENSII SI RECALCULARI PENSII.
STELA GRADINARU
04 Apr 2015

Am iesit la pensie in 1999 - Legea 3 / 1977,am lucrat in Gr.I 22 ani si 3 ani in Gr.III. Punctajul actual este 1,57354 nicidecum cel care ar trebui pentru Gr.I. Doresc un raspuns specialist. Multumesc
SIMION DAN GHEORGHE
28 Iun 2015

as dori la ce varsta pot iesi la pensie cu 35 ani vechime si grupa a 2 a de 6 ani
CETATEAN
28 Iun 2015

Pe la sectorul 1 Buc. cind se face un control al dosarelor nerezolvate de mai multi ani ?
SPIRIDON CRISTIAN
08 Iul 2015

Am 19 ani si 6 luni lucrati in viata civila, din care 14 ani in grupa I.In plus am 11 ani lucrati ca politist, toti in grupa I.M-ar interesa, conform noului Proiect de lege adoptat de Parlament si promulgat de Presedintele tarii privind pensiile militarilor(cu intrare in vigoare din ianuarie 2016), daca in 2016 pot iesi la pensie si care ar fi cuantumul pensiei?
SEVA
18 Iul 2015

De ce Casele de pensii -NU- elibereaza catre pensionari acest "Calcul al Pensiei" imediat. Il elibereaza dupa 30 de zile, dupa ce termenul pentru a face contestatie expira. In acest timp tu nu ai acces la informatiile lor.
TUDOR DUMITRU
30 Iul 2015

buna ziua am 32 de ani si anul acesta am fost scos la pensie pe caz de boala grad 3 am 16 ani si 4 luni vechime din care 9 ani am lucrat in mapn as dori sa stiu cat trebue sa fie pensia la vechimea aceasta am primit decizia si mi se par cam putin punctajul realizat este de 8,54093 si pe decizie scrie 249 ron mi se pare putin la 16 ai de vechime Multumesc
UNUL DIN FRAIERII CARE AU MUN
10 Aug 2015

Acum ii inteleg pe cei care au firme de ce isi pun salariu minim pe economie. Acesta nu este un sistem care sa tina cont de cat ai contribuit tu si angajatorul pentru pensie. Dimpotriva cu cat ai contribuit mai mult cu atat primesti mai putin din salariu. Mi se pare imoral ca dupa 36 ani de munca + 4 ani facultate, si dupa ce am contribuit lunar cu peste 800 lei pentru pensie sa primesc sub 26 % din salariu , in timp ce altii cu contributii de patru ori mai mici sa obtina 75 % din salariu. Este inuman si injositor pentru cei care au muncit cinstit. Tot sistemul este facut in asa fel incat sa nu existe nici o diferentiere intre lenesi si cei care muncesc.
VASILE
19 Aug 2015

mai fratilor cine poate sa-mi spuna concret cu cit mi se mareste pensia daca am mai lucrat 4 ani dupa pensionare .dati=mi si mie un exemplu de calcul la salarul minim pe economie pentru cei 4 ani ca lucrator comercial
ADI VL
26 Sep 2015

AM 13ANI SI 4LUNI GRUPA 1 SI 15 ANI GRUPA2 SINT NASCUT IN 1967 08 20 CIND MA POT PENSIONA LA LIMITA SAUANTICIPAT
NASTASE IULIANA NASCUTA 17.08.
28 Sep 2015

Am 55 de ani si17 ani si 10luni grupa II a
NASTASE IULIANA NASCUTA 17.08.
28 Sep 2015

Am 55 ani varsta 36 ani vechime neintrerupta si 17 ani si 10luni grupa IIa cand ma pot pensiona
MARY-MARY
24 Oct 2015

Oare raspunde cineva la aceste intrebari?
ALCIPIADE
07 Noi 2015

Murdariti pagina fara folos,nu le citeste nimeni
PALADE ELENA
19 Noi 2015

Am53 ani si6 luni 36 1ni vechime 6 ani grupaa doua 6 copii 35 ani de cotizatie pot iesi la pensie ? la limita..anticipat??
PALADE ELENA
19 Noi 2015

Am53 ani si6 luni 36 1ni vechime 6 ani grupaa doua 6 copii 35 ani de cotizatie pot iesi la pensie ? la limita..anticipat??
VALENTINA UHRENCIUC
22 Noi 2015

Femeie,nascuta in 22 oct.1955,cu o vechime de 30 de ani,salar net de 1800.Cand as putea iesi la pensie si aproximativ cu ce pensie?Lucrand in invatamant,inteleg ca ies in vara.Cu ce suma?Multumesc.
VALENTINA UHRENCIUC
23 Noi 2015

Uitasem sa intreb daca puteti sa imi raspundeti pe mail.Multumesc
NICOLAE
23 Noi 2015

unde sunt raspunsurile acestor oameni? alo e cineva acolo?
NICOLAE
23 Noi 2015

cum e sa-ti faci singur pensia ...? nu va este rusine nu aveti dumnezeu intrebare pentru parlamentari.
VALI
08 Dec 2015

ce sa faci cu o pensie de nimic dupa ce ai muncit o viata ca un sclav zi lumina si ei o pnsie de .... si asta daca mai apuci sa iesi la pensie sa nu mai zic ca platesti la casa de sanatate si beneficiezi de? dece de nimica platesti din buzunaru tau tot , ma gandesc la noua generatie care majoritatea muncesc la negru cum o sa traiasca ei .....
FILOFTEIA CONSTANTIN
29 Dec 2015

Am lucrat in Romania 13 ani Si 8 luni si in Spania3 ani si 5luni . Am 63deani cind ma pot pensiona si daca am dret de ceva pensie si din Spania Multumesc
CRISTI
30 Dec 2015

pacat ca atata lume isi spune oful pe acest site si nici un jegos din cei ce latra la tv toata ziua nu le raspunde
DOINA
01 Ian 2016

Născută 12 .05.1964 ,am vechime32 ani gr .1anl 14 și 18 condiții grele (gr 2…)când pot ieși la pensie
DOINA
01 Ian 2016

Născută 12 .05.1964 ,am vechime32 ani gr .1am14ani și 18 ani condiții grele (gr 2…)când pot ieși la pensie
JANET
02 Ian 2016

De ce nu se mareste punctul de pensie pentru cei care au iesit la pensie inainte de 01.01.2011 din momentul iesirii la pensie? Nu este corect ,cei care au iesit de la 01.01.2011 au beneficiat de grupe,dar noi timp de 5 ani nu am primit nimic ? Nu e corect,faceti ceva va rog sa primim si noi din urma cu 5 ani pensie marita ( diferenta) ma aude si pe mine cineva?
JANET
02 Ian 2016

Ma refer aici la cei care am iesit la pensie in 2010 si nu am beneficiat de marirea punctului de pensie pentru grupele de munca. Este o discriminare. Cei ce au iesit la pensie de la 01.01 .2011 au beneficiat de grupele de munca dar noi nu. Sa se calculeze punctul de pensie marit incepind din 2010 si sa ni se dea din urma. Faceti ceva guvernantilor ca si noi avem nevoie de bani nu numai voi care va dati salarii si pensii exagerate. Daca ati ajuns acolo sus ati ajuns datorita noua si nu trebuie sa va bateti joc de noi,de pensionari ca si noi am muncit in conditii gre le de munca. Voi va stringeti averi,oare ce faceti cu ele,ca dincolo nu luati nimic,decit binele pe care il faceti si raul pe care il faceti si pentru care veti fi judecati de dumnezeu.
JENICA POPA
05 Ian 2016

Cum se calculeaza la pensie ani lucrati in Italia? Ptr 10 ani cata pensie se proteste?multumesc!
MARIN
07 Ian 2016

Nascut in anul 1963,am 32 ani vechime din care 26 ani cu grupa I de munca .Va rog frumos sa-mi spuneti daca pot iesi in anul 2016 la pensie? Va multumesc!
FLORI
19 Ian 2016

Nascut in 1959 cu 24 de ani vechime+grupa 16ani grupa 2 .ce pensie corespunde?se calculeaza si anii pt copii ? Multumesc!
GHIORGHE
20 Ian 2016

NASCUT IN ANUL 1957 LUNA 10 ZIUA 06 AM O VECHIME 35 DE ANI DINTRE CARE 13 ANI SI 5 LUNI IN GRUPA 2 CE PENSIE VOI INCASA SI CIND ES LA PENSIE
WUNDER IOANA
22 Ian 2016

Ce miar trtebui sa fac cerere de pensionare din Rominia am 17 ,6 ani lucrati am cartea de munca am 2 copi certificate de casatorii copii dupa toate inclusiv pasaport si nu mai stiu ce va rog respectuos sa ma indrumati ce mai miar trebui sa le string pe toate . Cu respect multumesc anticipat .
PETRICHEI TUDORITA
23 Ian 2016

buna ziua,o rugaminte am26 de ani efectiv ca muncitor calificat civil in sistemul M.A.I. si 49 de ani .la acesti ani pot iesi la pensie si cam cat , va multimesc mult.
GINA
12 Feb 2016

La 16ani10luni si21de zile,câtă pensie ar trebui sa am?
LAURA T.
13 Feb 2016

Am peste 31 ani lucrati, n.martie 1960, când am dreptul la pensie anticipată (partial) si daca la sal.compensat.in 2009, se pot adăuga la pensie ca vechime sau doar la calcularea pensiei?! Daca am drep, cu cat timp inainte pot depune dosarul, având in vedere că numai locuiesc in țară si va trebui să depun de la reședința actuala! Multumesc.
LAURA T.
13 Feb 2016

Am peste 31 ani lucrati, n.martie 1960, când am dreptul la pensie anticipată (partial) si daca la sal.compensat.in 2009, se pot adăuga la pensie ca vechime sau doar la calcularea pensiei?! Daca am drep, cu cat timp inainte pot depune dosarul, având in vedere că numai locuiesc in țară si va trebui să depun de la reședința actuala! Multumesc.
GRIGORE VASILE
17 Feb 2016

nascut 1952 luna oct am cotizat 23 ani din care 10 ani gr 1 si 8 ani gr 2 conform legii 263/2010 actualizata 2015 pot iesi la pensie
DORU
23 Feb 2016

Buna ziua.Sunt nascut in iunie 1959 si am 34 ani si 9 luni vechime.Cind as putea sa ies la pensie anticipat ?.Va multumesc.
VOICU IULIANA
26 Feb 2016

Buna ziua . Sunt nascuta in 1962 si am 34 de ani vechime . Cand as putea sa ies la pensie anticipat?
CUM DRACU VINE ASTA STAGIU COM
01 Mar 2016

TITUS RAVEICA
05 Mar 2016

NASCUT 1959 LUNA MAI SI AM 38 DE ANII VECHIME CIND AS PUTEA SA IES LA PENSIE.VA MULTUMESC.
TUDOR VAL
07 Mar 2016

Vai steaua noastră
FRAIERILOR
21 Mar 2016

Noi boii care producem daca avem salariul mediu pe economie care nu e de loc mic (2150-net si 2700-brut ) vom avea o pensie egala cu un punct de pensie , PRICEPETI ? , adica 870 ron , iar ajutorul pt cocalarii care nu au contribuit niciodata cu nimic e 450 ron !!! Cati sant care muncesc din greu cu salarii mai mici de salariul mediu stiti ? miliuane miliuane - care vor avea pensii de mizerie de 500-600 ron dupa ce se vor pensiona terminati la 65 anisori . iar smechierii cu salariili barosane de 5, 6, 7 mii roni vor lua piensii spiciali di 85 % din venitul BRUUUUUUT ( ca sa priciepeti !) de la 52,55 anisori !!! e ? Asta-i bugetul asta e guvernul asta ppoati ! nu va placi , bai bai , VAI STIAUA NUASTRA DE VALAHI ...
DORUVORO
22 Mar 2016

Stie cineva daca se acorda spor la pensie pt 4 ani de institut militar si apoi trecere in rezerva?
NU ȘTIU CUM
22 Mar 2016

dar nu v-ați prins că nu vi se răspunde?
STAMATE NICULAE
26 Mar 2016

daca se accepta cum vor acuma sa calculeze noile pensii ,vor fi avantajati ce care au muncit ,nu lenesiiCe care au punctul de pensie mare vor primi pensii duble.(punc mare presupune vechime mare in munca )
VERA
01 Apr 2016

Sunt născută in 1969.01.10 cu o vechime de 27 ani in munca,din care 7ani in gr.2 .La ce varsta pot iesi la pensie?
PLOSCARU MARIA
04 Apr 2016

Eu vreau sa știu ,dacă n-ai plătiți 15anii pentru pensie și ai doar 13 sau 14,cind vine virsta de pensionare te lasă să plătești diferența de ani?
TANIA
09 Apr 2016

M am nascut in 2 octombrie1955.am 4 copii. In luna ianuarie am iesit la pensie dupa 19 ani de munca.Mi a venit decizia de pensionare pe limita de virsta , pe care scrie pensie de asigurari sociale 400 lei. Dumneavoastra ce credeti?
GEORGE
12 Apr 2016

am 55 de ani si 18 ani de munca din care 10 grupa a 2-a.cand pot iesi la pensie?
PETRIA
02 Mai 2016

buna ziua
PETRIA
02 Mai 2016

buna ziua
MIHAIL
04 Mai 2016

Cum se calculeaza punctajul in cazul folosirii adeverintei cu salariul brut pentru perioada 1977-1990.Se foloseste salariul mediu brut pe tara sau salariul mediu net pe tara? Stiu ca in perioada respectiva intreprinderile plateau impozi si contributii de asigurari sociale la total salarii si nu individual pentru fiecare salariat.
LENCA
28 Mai 2016

cum se calculeaza pensia daca esti pensionat gr.3 si lucrezi cu 4 ore? cum se calculeaza vechimea?
MARIA
30 Mai 2016

in luna august 2016 ies la pensie de drept ,am lucrat ca CAPde la varsta de 14 ani, se iau in calcul toti ani sau de la 16 ani
ELENA VARBAN
05 Iun 2016

daca in situatia actuala eu am peste 35 ani vechime si 55 ani varsta ce mai doriti de la mine ? de ce ma obligati sa mai lucrez ca nu mai pot . normal eu trebuie sa lucrez 32 de ani de ce mai conditionati atat de mult varsta ? ma intreb oare o citi cineva aceste comentarii ? soluti vad ca nu se gasesc .
ELENA VARBAN
05 Iun 2016

va rog publicati un program sa ne calculam pensiile in functire de salaiul pe care l-am avut in cartea de munca . termeni sunt foarte greu de pricepit de anumiti oameni . sunt tare indoita ca aceste doleante nu le citeste nimeni . publicati acest program .
HANTASCU VALERIA
07 Iun 2016

am 51 de ani si am lucrat 35 de ani numai in picioare nu stiu cat am cotizat la ce varstra pot primi pensie anticipata.
RUJI
08 Iun 2016

BUNA ZIUA AM 52 DE ANI 24 LUCRATI CIND POT SA IES IN PENSIA ANTICIPAT VA MULTUMESC
STEFAN
08 Iun 2016

AM 57 DE ANI ANI LUCRATI 35 DACA POT IESI IN PENSIE ANTICIPAT VA MULTUMESC
BOGDAN
17 Iun 2016

Buna ziua tatal meu in varsta de 55de ani jumate ,are lucrati 18ani si 6luni in grupa1,1an jumate in grupa2,stagiul militar si 2ani de somaj....imi puteti spune la ce varsta poate sa iasa anticipat la pensie?va multumesc mult
NATALIA
22 Iun 2016

jegosilor,raspundeti doleantelor...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NATIune...unde-i Kalasnikov??????????????????????????/
MONALISA
23 Iun 2016

Mama mea are 62 de ani,la ce varsta va iesi la pensie daca are doar zece ani vechime pe cartea de munca?
DUMITRASCU DRAGOS CRISTINEL
04 Iul 2016

Am treiyeci si trei de ani si jumatate de munca si lucreu de la virsta de cinspe ani si am o virsta de cinzesi patru de anii din care am lucrati cinci ani grupa 1 si douzesi optz grupa 2 de munca tinund cont ca trei ani am fost minor Atunci va rog sa imi spuneti cind pot sa es la pense avind virsta de 54 de ani va multumesc astept raspuns
STAMATE MARIA
04 Iul 2016

LA 1/03/2008 AVEAM 32 DE ANI SI 5 LUNI.DE LA DATA DE MAI SUS AM INTRAT IN PENSIE DE BOALA.PE 26 IUNIE ANUL CURENT AM AMPLINIT 60 DE ANI .AM ANTELES CA ES LA PENSIE LA 26 NUIEMBRIE 2016.PUNCTAJ; 0,71895 VALABIL PUNCT 871,70. TOTAL DREPTURI 627.IMI PUTETI CALCULA CE SUMA PRIMESC PENSIA DE LIMITA DE VARSTA? MULTUMESC ANTICIPAT.
COSMA
05 Iul 2016

Am 25vechime atât am putut şi am esit la 65ani .am esit cu 666lei totuşi misepare cam micuţa.dece nu pricep/mulţumesc
MARIA DRAGNEA
05 Iul 2016

Am cerut recalcularea pensiei in baza a 3 ani munciti dupa pensionare. In acesti 3 ani, am platit 84 lei eu + 166 lei angajatorul, total 250 lei, in fiecare luna. In 3 ani un total de 9.000 lei. Dupa recalculare mi-au marit pensia cu 29 lei. Deci mai am de trait 310 ani ca sa primesc cat am cotizat! Au gresit calculul sau sunt legile nenorocite? De ce nu m-am facut eu d-ala de primeste pensii speciale? Si fara contributivitate! Vai de capul nostru! Mai merita sa respecti legile? Contributia la pensie nu are la baza principiul solidaritatii, sunt banii omului! Unde sunt banii acestia? Ma apuc de scris memorii ca am timp : mai am de trait 310 ani!
MARIANA
06 Iul 2016

va rog sa ma lamuriti daca baiatul meu de 19ani cu grad de handicap grav netransportabil fara nici un an de munca poate beneficia de pensie de invaliditate.sau daca am plati un an de cotizare si cat e ca si pret acest an de cotizare?
TRIFAN PETRUTA
06 Iul 2016

VA ROG, A, 36 ANI VECHIME SI SUNT NASCUTA IN 1957 LUNA DEC. POT IESI LA PENSIE FARA PENALIZARE?
BERCU DANIELA
18 Iul 2016

am 51 de ani , vechim de 25 de ani si 6 ani de grupa cand ma pot pensiona anticipat
CIUREA MARIA
03 Aug 2016

AM 53 DE ANI, VECHIME 35 DE ANI MA POT PENSIONA FARA PENALIZARE.
ELENA
07 Aug 2016

am 30 ani si 10 luni cotizati si 60 ani virsta si 4 copii am primit o pensie nesimtita de 500 lei nu mi-se pare corect
RODICA SANDU
22 Aug 2016

Buna seara am 58 ani si 26 ani de munca pot plati pina la 31 si cit ma costa pe luna multumesc
DOBRE NICULINA
23 Aug 2016

Am 29 de ani lucrati din care 12 ani de grupa 2 ma pot pensiona anticipat? Am 57de ani.
CRAIU ILIE
26 Aug 2016

Am 32 de ani cotizați la stat din care 6 ani și 6 luni în grupa 1 de muncă am 10 ani și 6 luni de când sunt pensionat pe gaz de boala pot sa ies la pensie pentru limită de Vârstă, dacă puteți sâni răspundeți , Vă mulțumesc.
MARIANA
01 Sep 2016

Am 53 ani si35 ani cotizatie cad pot iesi la pensie anticipat?
DARY
09 Sep 2016

poi parlamentarii din ce au pensiile..nu de la amarati ca noi..si auzi sa nu pa fie pensiile impozitate..cele ce depasesc 1.050 lei.adica tot cei ce au pensii mari beneficiaza..ce fac amaratii cu pensii de pana in 800-600 lei..platesc tot..de ce?din cauza escrocilor de parlamentari care au masini lucsoase si salarii fff mari de pe spinarea noastra
CRINA
15 Sep 2016

am 53 ani(04.02.1963) si 35 ani vechime in invatamant.cand pot iesi la pensie partial anticipat?
SUNT ANA
31 Oct 2016

Am 59 ani ,28 de ani vechime in tricotaje si confectii am muncit in acord global . Sunt in pensie de boala din 2004 . Intrebarea mea este cum mi se poate recalcula pensia in functie de acord global si cand pot esii la pensie la limita de varsta sunt nascuta in anul 1957. VA ROG FRUMOS VREAU UN RASPUNS
ION COZMA
27 Dec 2016

La varsta de 62 de ani cu o vechime de 31 de ani ,11 luni si la ce data pot iesii la pensie?..Astept raspuns
TOMOS ELENA
13 Ian 2017

Mama mea are 27 de ani lu crati,dintre care 8 ani c u grupa a-2-a si patru co pii la ce vârstă poate să iese la pensie de ba tranete?
TOMOS ELENA
13 Ian 2017

Nasc.8.09.1957
OLIMPIA
17 Ian 2017

buna ziua sincer nu va ba teti joc de oamenii care au cotizat peste 35 de an i la fondul de pensii,si mai ales de femei care au copii si au muncit asa m ult,ii mult sa lucrezi si pana la 60 nu pana la 63 ,pensionati femeile mai r epede,ca ele muncesc mult mai mult.multumesc
MOLDOVAN CORNEL
27 Ian 2017

am cotizat dupa un salariu de 3000 lei noi multi ani salariu pe carte dar brutu e mai mare cu ore suplimentare si altele dar acela nu se stie cand am cerut de la firma anterioara adeverinta de vechime mia trecut 3200 lei cat am avut pe contract dar am facut salariu mai mare cu ore suplimentare acela sa impozitat dar nu se stie nu e trecut in adeverinta pentru vechime in munca asa eu am cotizat 15 ani cu salariu mai mare la impozit si la adeverinta se vede numai incadrarea pe contract am 35 ani de lucru 52 ani 14 in grupa 1 de munca atestata cand as putea iesi.
CALAVER NINETA
18 Iul 2017

Buna ziua asi vrea sa stiu daca se ia in calcul la pensie nasterile . Am 3 copii .
FIERARU VASILICA
21 Iul 2017

am inplinit 59 de an in iunie si am o vechime de 36 de ani , pot sa ies la pensie definitiv sa u daca ies anticipat cit este penalizarea va multumesc ,
MIHAELA
09 Sep 2017

doresc să împărtășesc această mărturie minunată cu întreaga lume cum mi-am adus minunatul soț în viața mea în 48 de ore, cu ajutorul acestui mare om numit Dr. Otutu okunta. Pentru că nu am crezut niciodată în vraja în viața mea. Sotul meu minunat este un mare fan al Real Madrid, în a doua jumătate a lunii iunie 2017 a călătorit la balenă pentru a urmări meciul final dintre clubul său Real Madrid și Juventus, după meciul în acea seară mi-a spus că el va deveni acasă Următoarea zi pentru a sărbători victoria cu mine și copiii noștri minunați și, de asemenea, adu-mi mașina nouă care mă promite dacă clubul său a câștigat finala. Am încercat să-l sun a doua zi a refuzat să-mi aleagă apelurile mă îngrijorează pentru că nu știu Ce se întâmplă cu adevărat pentru că nu glumește cu familia lui l-am scris pe Facebook el a răspuns că nu dorește să revină acasă din nou că are îndrăgostit de o doamnă în balene că ar trebui să am grijă de copii, am scris din nou el a refuzat să răspundă am sunat el a refuzat să aleagă, am fost foarte supărat pentru că nu pot rămâne o zi fără minunatul meu soț prea distracție de a fi cu am plâns zilnic, pentru că nu știu ce să fac. Deci, pe 6 iunie, am dat peste o mărturie pe internet despre o femeie pe nume Jenifer Smith, care mărturisește cum a recuperat soțul ei cu ajutorul dr. Otutu. Am fost foarte uimit, i-am contactat pe același om pentru ajutor Cu numărul și adresa de email pe care a dat-o dacă cineva are probleme să-l contacteze pe om, de asemenea, pentru ajutor, mi-a spus să nu-mi fac griji că soțul meu se va întoarce la mine în 48 de ore sub o vrajă că vraja trebuie spartă înainte de a se putea întoarce la mine. Mi-a spus tot ce trebuia să fac și mi-am spus că soțul meu mă va suna la ora 16:00 în următoarele două zile să-mi cer scuze, am fost cu adevărat surprins de acea zi exactă La ora 4:00, soțul meu ma sunat și a
ISTRATE GHEORGHE
16 Sep 2017

Nu inteleg de ce sa dau Casa de pensii in judecata si nu se ia de la inceput toate drepturile banesti cotizate? Probabil merg pe premiza ca sunt foarte multi care renunta ,gandindu-se la cheltuieli de judecata,face-ti socoteala la un milion de pensionari ori 10 lei pe luna ce castig ramane la stat si tot se plang ca nu au bani,banii sunt mancati de pensiile speciale ale puturosilor.
PRODANOIU GHE.
17 Sep 2017

Am 57ani si 36 de ani de servici din care 16 ani de grupa 2si 2 ani si8 luni in grups 1 cand pot iesi la pensie anticipata
LUCIA
23 Sep 2017

Persoana handicap am ctizat 3 ani pot primi pensia minima garantata Mulțumesc.ĺll
IACOB MARIANA
18 Noi 2017

Daca puteti sa mi spuneti cind pot primi pensie an17 ani vechime si sunt nascuta in iunie 1959 si ce suma
IACOB MARIANA
18 Noi 2017

Daca puteti sa mi spuneti cind pot primi pensie an17 ani vechime si sunt nascuta in iunie 1959 si ce suma
IACOB MARIANA
18 Noi 2017

Daca puteti sa mi spuneti cind pot primi pensie an17 ani vechime si sunt nascuta in iunie 1959 si ce suma
MARCELA DUDILă
27 Noi 2017

Am 36 ani lucrați cu grupa 2 ture de noapte cî nd am dreptul la pensie anticipat sau pensi normală.
IFRIM LIDIA
06 Ian 2018

Bună ziua, sunt născută in 1963,am 17 ani vechime și șapte copii născuți acum sunt bolnava gradul II din 2008. Când pot esi la pensie definitiv
MARINELA
21 Feb 2018

AM MUNCIT CA ZILIER 10-12 ANI LA CAP SI IAS POT BENEFICIA DE VREUN FEL DE PENSIE?
PARFENI PARASCHIVA
03 Sep 2019

Am si eu o intrebare am 58 de ani .am 37 de ani de muncă 11 ani grupa 2. .:.dar am (6 luni grupa 2) și 3 luni grupa 1 pe lunile aste ( 6 și 3 .) Luni de ce nu le pune la pense la reducere? Vă multumesc
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray