2020-07-08 18:27

Cum va fi vremea de Revelion. Prognoza meteo până pe 11 ianuarie în fiecare regiune!

 |  11:35
Cum va fi vremea de Revelion. Prognoza meteo până pe 11 ianuarie în fiecare regiune!

Cum va fi vremea de Revelion. Prognoza meteo până pe 11 ianuarie în fiecare regiune! Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 29 decembrie - 11 ianuarie 2015, pentru toate regiunile din ţară. În prima parte a intervalului vremea va fi deosebit de rece, chiar geroasî în cursul nopţilor de 30 şi 31 decembrie.

Cum va fi vremea de Revelion. Prognoza meteo până pe 11 ianuarie în fiecare regiune! Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Cum va fi vremea de Revelion. Prognoza meteo până pe 11 ianuarie în fiecare regiune! BANAT

Potrivit ANM, în primele zile ale intervalului de prognoză temperatura aerului va marca o scădere treptată, vremea devenind deosebit de rece, chiar geroasă în cursul nopţilor de 30 şi 31 decembrie, când minimele nocturne vor coborî, în medie, spre -14 grade. Maximele diurne vor avea o evoluţie similară, astfel încât vor scădea spre -6 grade pe 30 şi 31 decembrie şi 1 ianuarie.

Vvremea se va încălzi ulterior uşor şi treptat, până la aproximativ 1 grad ziua şi -6...-5 grade noaptea între 3 şi 5 ianuarie, pentru ca după această dată şi până la sfârşitul celor 2 săptămâni de prognoză să se înregistreze medii termice de 2...3 grade ziua şi -4 grade noaptea.

Vor fi precipitaţii pe arii destul de extinse, ninsori în prima zi şi predominant lapoviţe şi ninsori, aproape zilnic după data de 2 ianuarie.

Cum va fi vremea de Revelion. Prognoza meteo până pe 11 ianuarie în fiecare regiune! CRIŞANA

La începutul intervalului de prognoză vremea se va răci, devenind geroasă în cursul nopţilor, iar regimul termic va fi caracterizat prin temperaturi medii diurne de -7...-6 grade între 30 decembrie şi 1 ianuarie, când şi valorile nocturne vor scădea spre -13 grade. Între 2 şi 6 ianuarie va avea loc un proces de încălzire uşoară, astfel încât, între 6 şi 11 ianuarie, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, cu temperaturi maxime de 1...2 grade şi minime situate în jurul valorii de -4 grade, în medie.

Probabilitatea pentru precipitaţii predominant sub formă de lapoviţă şi ninsoare va creşte după data de 2 ianuarie, dar acestea se vor semnala pe arii mai extinse şi vor fi mai importante cantitativ în intervalul 6 – 9 ianuarie.

Cum va fi vremea de Revelion. Prognoza meteo până pe 11 ianuarie în fiecare regiune! TRANSILVANIA

ANM anunţă că vremea va fi tot mai rece în prima parte a intervalului, devenind geroasă în cursul nopţilor între 30 decembrie şi 3 ianuarie, iar în dimineaţa zilei de 1 ianuarie media temperaturilor minime va scădea spre -22 de grade Celsius. Maximele diurne vor marca, de asemenea, o scădere, spre valori medii de -11...-10 grade, ce vor caracteriza o vreme geroasă în cursul zilelor de 30-31 decembrie şi 1 ianuarie.

Va ninge moderat cantitativ pe 29 decembrie, apoi probabilitatea pentru precipitaţii va fi în scădere, pentru ca începând cu data de 3 ianuarie să crească din nou, ninsorile fiind de aşteptat la nivel local aproape în fiecare zi până la sfârşitul intervalului de prognoză.

Cum va fi vremea de Revelion. Prognoza meteo până pe 11 ianuarie în fiecare regiune! MARAMUREŞ

În primele zile ale intervalului vremea se va răci accentuat, de la valori maxime de -5 grade şi minime de -4 grade la început, spre medii termice diurne de -8...-6 grade şi valori nocturne de -15...-14 grade, între 30 decembrie şi 1 ianuarie. Între 2 şi 4 ianuarie va avea loc o încălzire, pentru ca în intervalul 4 – 11 ianuarie să se înregistreze, în medie, între -2 şi 0 grade ziua şi

Vor fi precipitaţii sub formă de ninsoare, la nivel local pe 29 decembrie şi, din nou, între 2 şi 11 ianuarie, dar mai importante cantitativ în intervalul 6 – 9 ianuarie.

Cum va fi vremea de Revelion. Prognoza meteo până pe 11 ianuarie în fiecare regiune! MOLDOVA

În primele zile ale perioadei de prognoză temperaturile vor fi în scădere treptată, caracterizând o vreme deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii decembrie, chiar geroasă, cu valori medii ale maximelor diurne de până la -11 grade şi ale minimelor nocturne de aproximativ -20 de grade, pe 31 decembrie – 1 ianuarie. Vremea se va încălzi ulterior, iar între 2 şi 11 ianuarie regimul termic nu va avea variaţii importante, fiind caracterizat de valori medii diurne de -1...0 grade şi nocturne de -8...-6 grade, apropiate de normele climatologice ale perioadei.

Va ninge, local abundent, pe 29 decembrie, după care ninsorile se vor semnala sporadic, pe arii restrânse şi vor fi neînsemnate cantitativ.

Cum va fi vremea de Revelion. Prognoza meteo până pe 11 ianuarie în fiecare regiune! DOBROGEA

Vremea va deveni deosebit de rece pentru această perioadă din an în primele zile ale intervalului de prognoză, iar pe 31 decembrie şi 1 ianuarie nopţile vor fi geroase, cu medii ale temperaturilor minime de -14...-11 grade, în timp ce valorile diurne vor scădea spre aproximativ -8 grade Celsius în ultima zi a anului. După 4 ianuarie şi până la sfârşitul perioadei de prognoză să nu se mai înregistreze variaţii semnificative ale regimului termic, astfel încât media maximelor va fi de 2...4 grade, iar cea a minimelor nocturne de -4...-2 grade.

Se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, moderate cantitativ, pe 29 decembrie, apoi la nivel local pe 3 şi 4 ianuarie, şi aproape zilnic după data de 6 ianuarie, dar mai slabe cantitativ şi pe arii mai restrânse.

Cum va fi vremea de Revelion. Prognoza meteo până pe 11 ianuarie în fiecare regiune! MUNTENIA

În primele zile ale prognozei vremea va fi tot mai rece, devenind geroasă în cursul nopţilor şi al dimineţilor între 30 decembrie şi 3 ianuarie, când minimele nocturne vor scădea sub -10 grade, atingând o medie de -20 de grade Celsius în dimineaţa zilei de 1 ianuarie. Maximele diurne vor avea o evoluţie similară, fiind în scădere de la valori de -2 grade, în medie, la începutul intervalului, spre -9 grade pe 31 decembrie, pentru ca apoi sa crească din nou până la aproximativ 0 grade Celsius, în intervalul 3 – 6 ianuarie. După 6 ianuarie şi până la finalul celor 2 săptămâni de prognoză regimul termic nu va avea variaţii importante, valorile de temperatură urmând a se situa în jurul normelor climatologice ale perioadei, respectiv medii ale maximelor de 2 grade şi ale minimelor de -6...-5 grade.

Vor fi precipitaţii sub formă de ninsoare pe data de 29 decembrie şi pe arii restrânse pe 3 şi 4 ianuarie, iar după 6 ianuarie vor fi precipitaţii mixte, slabe cantitativ, aproape zilnic.

Cum va fi vremea de Revelion. Prognoza meteo până pe 11 ianuarie în fiecare regiune! OLTENIA

La începutul intervalului temperaturile vor fi în scădere, spre valori cu mult sub normele climatologice ale perioadei, respectiv maxime diurne ce vor coborî spre -8...-7 grade Celsius, în medie regională pe 31 decembrie şi 1 ianuarie, când vor fi minime nocturne, în medie, de aproximativ -20 de grade.

În intervalul de prognoză va ninge slab pe 29 decembrie, pe 3 şi 4 ianuarie, dar temporar şi între 6 şi 11 ianuarie.

Cum va fi vremea de Revelion. Prognoza meteo până pe 11 ianuarie în fiecare regiune! LA MUNTE

Temperatura aerului va fi în scădere în primele zile ale intervalului, astfel încât pe 30 decembrie maximele diurne vor atinge, în medie regională, -15 grade Celsius, iar minimele nocturne în dimineaţa zilei de 31 decembrie vor scădea spre -20 de grade.

Pe 29 decembrie şi aproape zilnic după data de 3 ianuarie, va ninge local, însa cantităţile de precipitaţii vor fi în general slabe.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-12-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz