2020-07-15 16:07

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Temperaturi crescute, ploi de primăvară

 |  21:01
Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Temperaturi crescute, ploi de primăvară

Vremea din următoarele două săptămâni va fi una caracteristică lunii mai, cu valori termice ridicate, dar şi averse, în special în perioada 17-20 mai, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie.

BANAT

În primele trei zile, valorile termice vor creşte treptat, iar în jurul datei de 14 mai vremea va deveni normală pentru această perioadă, cu maxime diurne, în medie regională, de 25 de grade şi minime nocturne de aproximativ 11 grade. Spre sfârşitul primei săptămâni, temperaturile vor scădea, ajungând pe 17 mai sub valorile obişnuite pentru a doua decadă a lunii mai, când se vor înregistra, în medie, maxime de 17-19 grade şi minime de 8-9 grade. Vremea se va menţine răcoroasă şi în prima parte a intervalului 18-24 mai, iar ulterior regimul termic se va apropia treptat de normal cu maxime, în medie, de 23-24 de grade şi medii regionale ale minimelor de 10-11 grade. Probabilitatea de apariţie a averselor va fi mai mare în zilele din intervalul 14-20 mai, când, izolat, cantităţile de apă pot fi mai însemnate.

CRIŞANA

Procesul de încălzire ce se va resimţi la începutul intervalului de prognoză va conduce spre o vreme normal de caldă pentru această perioadă, iar în jurul datei de 14 mai se vor înregistra, în medie regională, temperaturi maxime de 22-23 de grade şi minime de 9-10 grade. Între 15 şi 17 mai, valorile termice vor scădea, astfel că la sfârşitul primei săptămâni de prognoză vor fi medii de 17-18 grade ale temperaturilor maxime şi de 7-8 grade ale minimelor nocturne. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, regimul termic va marca o creştere treptată, spre valori apropiate de cele caracteristice ale perioadei, respectiv se va ajunge la medii de 22-24 de grade în cursul zilelor şi de 9-11 grade, pe parcursul nopţilor. Probabilitatea de apariţie a averselor va fi ridicată în intervalul 14-20 mai, iar în zilele de 15 şi 19 mai local se pot înregistra cantităţi de apă mai însemnate.

TRANSILVANIA

Valorile termice vor creşte până pe 15 mai, când vremea va deveni normală pentru această perioadă, cu maxime diurne, în medie regională, de 23 de grade şi minime nocturne de aproximativ 9 grade. La sfârşitul primei săptămâni, temperaturile vor scădea, ajungând pe 17 mai sub valorile obişnuite pentru a doua decadă a lunii mai, când se vor înregistra, în medie, maxime de 17 grade şi minime de 6 grade. Deşi ulterior vremea se va încălzi uşor, va fi răcoroasă mai ales în prima parte a săptămânii 18-24 mai, iar în ultimele zile se va apropia de normal, cu maxime, în medie, de 22-23 de grade şi medii regionale ale minimelor de 8-9 grade. Probabilitatea de apariţie a averselor va fi mai mare în zilele din intervalul 14-19 mai, când izolat cantităţile de apă pot fi mai însemnate.

MARAMUREŞ

Regimul termic va reveni la normal ca urmare a încălzirii vremii, cu maxime diurne de 20-21 grade şi minime nocturne de aproximativ 9 grade (pe 14 şi 15 mai), însă în primul weekend valorile termice diurne vor scădea, ajungând, în medie regională, la maxime de 17 grade, în timp ce media minimelor va coborî spre 7 grade. Ulterior, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, temperaturile vor creşte treptat, îndeosebi pe parcursul zilelor, astfel încât în cel de-al doilea weekend se vor consemna, în medie, maxime termice de 22-23 de grade şi minime în jur de 9 grade. Aversele, oricând posibile în intervalul 14-20 mai, vor avea o probabilitate mai mare de apariţie în data de 15 mai, când local se pot înregistra cantităţi de apă mai însemnate.

MOLDOVA

Intervalul va debuta cu o încălzire, astfel încât, pe 13-14 mai, valorile termice vor deveni uşor mai ridicate decât mediile climatologice ale perioadei, media regională a maximelor urmând a fi în jur de 23 de grade, iar a minimelor de 10-11 grade. Între 15 şi 17 mai se va remarca o scădere de temperatură, în medie de 3...4 grade, atât ziua, cât şi noaptea. Ulterior, până spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni, se vor reveni la valori termice apropiate de mediile multianuale specifice perioadei, respectiv pe 23-24 mai vor fi maxime în medie de 21-23 de grade şi o medie regională a minimelor de aproximativ 11 grade. Probabilitatea de apriţie a ploilor, mai ales sub formă de aversă, însoţite şi de descărcări electrice va fi mai ridicată în jurul datei 16 mai şi în intervalul 18-20 mai, când izolat vor fi posibile şi cantităţi de apă mai însemnate.

DOBROGEA

Pe fondul unor mici variaţii a temperaturii aerului de la o zi la alta, întreg intervalul de prognoză va fi caracterizat de o vreme apropiată de normalul termic pentru a doua jumătate a lunii mai. Astfel, în prima săptămână se vor înregistra, în medie, maxime de 20-22 de grade şi minime de 11-12 grade. La începutul săptămânii viitoare este probabilă o răcire, astfel că media pe întreaga regiune a temperaturilor maxime şi minime va coborî cu 3-4 grade, iar ulterior se va produce o încălzire treptată a vremii, încât temperaturile vor reveni la normal. În condiţiile vremii predominant frumoase, probabilitatea de apariţie a fenomenelor asociate instabilităţii atmosferice va fi redusă.

MUNTENIA

În primele trei-patru zile, valorile termice vor creşte treptat, iar în jurul datei de 15 mai va deveni normală pentru această perioadă, cu maxime diurne, în medie regională, de 26 de grade şi minime nocturne de aproximativ 12 grade. La sfârşitul primei săptămâni, temperaturile vor scădea, ajungând sub valorile obişnuite pentru a doua decadă a lunii mai, astfel că, pe 17 mai, se vor înregistra, în medie, maxime de 20 de grade şi minime de 8-9 grade. Vremea se va menţine răcoroasă şi în prima parte a intervalului 18-24 mai, iar ulterior regimul termic se va apropia treptat de normal cu maxime, în medie, de 24-25 de grade şi medii ale minimelor de 10-11 grade. Probabilitatea de apariţie a averselor va fi mai mare în zilele din intervalul 16-20 mai, când local se vor semnala şi descărcări electrice, iar izolat cantităţile de apă pot fi mai însemnate.

OLTENIA

Până pe 15 mai, de 25 de grade şi minime nocturne de aproximativ 12 grade, adică valori apropiate de cele normale pentru această perioadă. La sfârşitul primei săptămâni, temperaturile vor scădea, astfel că, pe 17 mai, se vor înregistra, în medie regională, maxime de 19 grade şi minime de 8-9 grade. Vremea se va menţine răcoroasă şi în prima parte a intervalului 18-24 mai, iar ulterior regimul termic se va apropia treptat de normal, cu maxime, în medie, de 23-24 de grade şi medii ale minimelor de 10-11 grade. Probabilitatea de apariţie a averselor va fi mai mare în intervalul 16-20 mai, când izolat, cantităţile de apă pot fi mai însemnate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-05-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz