2019-11-14 16:31

Cum va fi VREMEA până la începutul lui SEPTEMBRIE

 |  14:04
Cum va fi VREMEA până la începutul lui SEPTEMBRIE

Meteorologii au actualizat previziunile până la începutul lunii septembrie. Estimările meteorologice pentru următoarele patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată.

6 – 13 august Temperatura aerului se va situa peste norma climatologic ă a s ăptămânii în vestul, nordul și centrul țării, dar mai ales în nord-vest. În restul teritoriului se va situa în jurul valorilor normale, posibil ușor mai coborâte decât acestea local în sud. Cantitățile de precipitații se vor situa sub norma climatologică în cea mai mare parte a țării. Un ușor excedent este posibil doar local în nord-vest și în zonele montane.

13 – 20 august

Temperatura aerului va fi apropiată de normele climatologice în toată țara, cu valori ușor mai ridicate local în jumătatea de nord a teritoriului și, posibil, ușor mai scăzute în sudul extrem. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de normele climatologice ale săptămânii în majoritatea regiunilor. Pe areale restrânse în regiunile vestice se poate înregistra un ușor excedent.

20 – 27 august

Media temperaturii aerului se va situa ușor peste normalul săptămânii local în jumătatea de nord a țării și va fi apropiată de media multianuală a perioadei în restul teritoriului. Excepție pot face regiunile sudice unde local valorile termice se pot situa ușor sub cele normale. Cantitățile de precipitații pot fi local excedentare în regiunile vestice și sud-vestice și apropiate de normele climatologice ale perioadei în restul teritoriului.

27 august – 3 septembrie

Temperatura aerului se va situa în jurul valorilor climatologice normale pentru această perioadă în majoritatea regiunilor, posibil mai ridicate în nord-vest și in centru, dar și ușor mai scăzute în regiunile sudice. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare local în jumătatea de vest a țării și apropiate de normele climatologice ale perioadei în restul teritoriului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-08-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray