2019-10-16 03:26

Cum vrea FIREA să fluidizeze TRAFICUL din Capitală

 |  15:18
Cum vrea FIREA să fluidizeze TRAFICUL din Capitală

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, miercuri, că în perioada imediat următoare va implementa noi măsuri pentru fluidizarea traficului din București. Astfel, municipalitatea va delimita de traficul auto liniile de tramvaie 16, 1 şi 32, pe modelul liniilor 21 şi 41, prin montarea unui gard de oţel.

„În ceea ce priveşte dezbaterea privind introducerea sistemului de bandă unică, am luat decizia ca în prima etapă să folosim banda unică construită deja pentru tramvaie. După succesul liniei de tramvai 41 şi după succesul liniei 21, unde a fost montat gard metalic pentru ca maşinile proprietate personală să nu mai intre pe linia de tramvai şi să îngreuneze circulaţia, vom continua acest program de culoar unic pentru liniile de tramvai 16, 1 şi 32”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea, în cadrul unui comandament organizat pentru soluţii privind fluidizarea traficului în Bucureşti.

De asemenea, este analizată şi posibilitatea accesului bicicliştilor pe liniile de tramvai. „Aşteptăm modificarea de către Guvern a Codului Rutier pentru ca autobuzele să poată circula pe liniile de tramvaie. Am observat că în mai multe capitale europene se foloseşte cu succes această modalitate prin care, acolo unde configuraţia liniei de tramvai permite, să poată să pătrundă şi autobuzul, microbuzele şi salvările. Studiem, acum, din punct de vedere al siguranţei cetăţenilor şi posibilitatea intrării bicicliştilor pe culoarul unic dedicat tramvaiului. (...) Am trimis deja documentaţia către Ministerul Afacerilor Interne şi doamna ministru personal mi-a promis că ne sprijină, pentru că este un proiect bun pentru Capitală şi ar fluidiza foarte mult circulaţia”, a spus Firea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-01-03Parerea ta...

ANONIMUS
04 Ian 2018

Fluidizarea transportului in comun nu se face prin garduri. O sa ne rada toata Europa, avem boala gardurilor dar nu a regulilor. Se separa circulatia pe stradutele mici si se da prioritate tramvaielor. Pe linia lui 16 la Lizeanu este nenorocire, dar ce impiedica sa scoata circulatia rutiera de pe strada Maica Domnului de la B-dul Lacul Tei pana la Sos Stefan cel Mare , si sa fie doar tramvaie ?!!!!. Pot circula doar riveranii si masinile de aprovizionare pentru micile magazine.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray