2020-07-03 15:25

Cum vrea Ministerul Sănătății să lupte împotriva infecțiilor din spitale

 |  21:22
Cum vrea Ministerul Sănătății să lupte împotriva infecțiilor din spitale

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Victor Strâmbu, a anunțat că 70 de spitale vor fi evaluate în cadrul acţiunilor din Planul naţional de supraveghere şi control al infecţiilor nosocomiale.

Planul naţional de supraveghere şi control al infecţiilor nosocomiale şi monitorizare a utilizării antibioticelor şi a antibiotico-rezistenţei va începe imediat şi presupune într-o primă etapă evaluarea spitalelor, a spus, într-o conferinţă de presă, secretarul de stat Strâmbu.

Ministerul Sănătăţii doreşte ca în primul an, 70 de spitale să facă parte din acest program, iar în decurs de cinci ani toate spitalele din România să aibă bine pus la punct un sistem de prevenire şi control al infecţiilor nosocomiale.

"În decurs de un an de zile, ne dorim, să punem bazele unui sistem care să răspundă de capacitatea de diagnostic, să ameliorăm capacitatea de diagnostic, să reuşim să facem training personalului din spitale, apreciem un număr de 70 de spitale care să fie incluse în acest proiect", a declarat prof. dr. Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, conform Mediafax.

Conform secretarului de stat, chestionarele vor ajunge în cel mult 30 de zile în spitale, iar acestea vor trebui completate în cel mult 14 zile şi transmise Direcţiei Naţională de Sănătăte Publică, pentru a fi analizate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz