2020-02-28 12:28

Cum se pun marcaje pe mijlocul străzii fără ştirea autorităţilor

 |  17:46

Reprezentanţii administraţiei bucureştene s-au trezit cu separatoare detrafic montate pe un important bulevard din Capitală pentru care nu există niciun aviz. Mai mult, Primăria Generală a aflat de obstacolele amplasate ilegal pemijlocul Bulevardului Expoziţiei doar în urma sesizării ziarului “Puterea. Acum, inspectorii Administraţiei Străzilor Bucureşti audispus demontarea separatoarelor de sens. Cei care au montat separatoarele aumodificat şi marcajul de pe carosabil.

Cu toate că AdministraţiaStrăzilor Bucureşti (ASB) a terminat de montat separatoarele de sens, conformcontractului încheiat cu o firmă de specialitate, pe Bulevardul Expoziţiei dinCapitală au fost montate noi “obstacole” pentru conducătoriiauto. Totuşi, municipalitatea bucureşteană nu ştia absolut nimic despreseparatoarele de trafic din sectorul 1 al Capitalei. Primăria Generală aconstatat că pe un bulevard important au fost montate ilegal separatoare detrafic, numai în urma sesizării depuse de redacţia noastră.

Direcţia Transporturi, Drumuri şi SistematizareaCirculaţiei (DTDSC) din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) susţinecă separatoarele de sens montate pe Bulevardul Expoziţiei nu sunt avizate. “Referitor la petiţia dumneavoastră, prin care solicitaţi informaţii cuprivire la montarea separatoarelor de sens pe Bulevardul Expoziţiei, văcomunicăm faptul că, până la data prezentei (28.09.2010), în evidenţeleComisiei Tehnice de Circulaţie nu figurează nici un aviz emis pentru o astfelde lucrare”, se arată în răspunsul oficial al DTDSC adresat ziarului “Puterea”.

Cine face regulilede circulaţie?

Nici Administraţia Străzilor, instituţie subordonată Primăriei Capitalei,nu era la curent cu situaţia de pe Bulevardul Expoziţiei. “AdministraţiaStrăzilor nu a montat separatoare de sens în zona la care faceţi referire (BulevardulMărăşti - Piaţa Montreal - Bulevardul Expoziţiei) şi această lucrare nu aprimit nici avizul Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul PrimărieiMunicipiului Bucureşti”, se menţionează înrăspunsul Administraţiei Străzilor Bucureşti.

Oficialiimunicipalităţii sunt hotărâţi să demonteze acum separatoarele de pe BulevardulExpoziţiei. “A fost făcută o sesizare către DirecţiaInspecţie şi Control General din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, princare se cere verificarea în teren a situaţiei şi a avizelor conform căroraseparatoarele de sens au fost montate. Direcţia Transporturi, Drumuri şiSistematizarea Circulaţiei susţine că în evidenţele Comisiei Tehnice de Circulaţie din PMBnu figurează nici un aviz emis pentru o astfel de lucrare. În acestecondiţii, inspectori din cadrul Administraţiei Străzilor, însoţiţi de cei dincadrul Direcţiei Inspecţie şi Control General, vor trece la dezafectarea zonei”, susţin reprezentanţii ASB în comunicatul semnat de directorul Alina Roman.

Pelângă faptul că separatoarele au fost montate fără autorizaţie, a fost modificatşi marcajul de pe suprafaţa carosabilă, linia continuă de pe centrulbulevardului fiind mutată cu aproximativ un metru.

Separatoarelede sens montate pe Bulevardul Expoziţiei sunt asemănătoare celor montate deAdministraţia Străzilor. Potrivit reprezentanţilor Brigăzii de Poliţie Rutierăa Municipiului Bucureşti, separatoarele montate de municipalitate ar fi fosteficiente dacă ar fi fost alcătuite dintr-un material mai rezistent. Numeroaseseparatoare de sens, pentru care Administraţia Străzilor a cheltuit aproximativ3 milioane de lei, “şi-au aflat sfârşitul” sub roţile automobilelor conduse de şoferii mai neatenţi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638943-02-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine