2019-12-14 15:59

Cursuri de GRĂJDAR - premieră pentru o școală profesională din România. Care este instituția care le organizează

 |  15:38
Cursuri de GRĂJDAR - premieră pentru o școală profesională  din România. Care este instituția care le organizează

Şcoala profesională "Tivai Nagy Imre", din localitatea Sânmartin, va organiza, în premieră, cursuri de grăjdar (îngrijitor cai), autorităţile locale şi judeţene dorind ca domeniul ecvestru să devină unul prioritar, se arată într-un comunicat remis de Consiliul Judeţean (CJ) Harghita, informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, CJ a început demersurile pentru demararea cursurilor de specializare în domeniul ecvestru încă din 2015, iar acestea se vor concretiza în toamnă, când la Şcoala profesională "Tivai Nagy Imre" se vor organiza cursuri pentru însuşirea meseriei de grăjdar. Preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, a declarat, în urma unei întâlniri care a avut ca temă "asigurarea unui cadru legal cursurilor de grăjdar", că apreciază ca fiind lăudabilă "deschiderea instituţiei de învăţământ către domenii noi şi adaptarea la cerinţele locale". În comunicatul de presă se mai arată că obţinerea calificării de îngrijitor de cai va dura trei ani, clasele IX-XI, iar pentru cursurile practice susţinerea va veni din partea fermei-şcoală de la Sânsimion, a Clubului ecvestru "Kavalliera" şi Asociaţiei sportive "Kincsem" de la Siculeni, fiind aşteptate să se alăture demersurilor şi manejurile din judeţul Harghita. Sursa citată a mai adăugat că s-au purtat discuţii şi despre posibilitatea formării profesionale în meseria de pastor, care se doreşte a fi realizată prin intermediul unui program de ucenicie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-01-18Parerea ta...

LEVST.
18 Ian 2018

Foarte bine! Chiar si "The Fastest Gun Alive" (Glenn Ford) a fost grajdar la un stable(de cai) dupa ce s-a mutat din Canada , in California, si a mai crescut...Iar apoi a crescut ca unul dintre stalpii Hollywood-ului...Problema noastra ar fi ca -la modul industrial- nu prea ar mai fi nevoie de prea multi grajdari, carnea sintetica este pe drum, asa ca zootehnia se va face doar -eventual- pentru lapte, oua si alte cateva produse(lanolina, etc.) , totusi, animalele care vor fi transferate in "azile", si vor trai in semisalbaticie, vor avea nevoie de o minima ingrijire..
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray