2019-08-23 07:39

Cursuri suspendate în şcoli din mai multe judeţe din ţară

 |  16:41
Cursuri suspendate în şcoli din mai multe judeţe din ţară

Profesorii aususpendat, astazi, cursurile în mai multe unităţi de învăţământ din Piteşti,Suceva, Satu Mare, Iaşi, Constanţa, Prahova, aceştia anunţând că de luniacţiunile lor vor căpăta o şi mai mare amploare.

"Deluni acţiunile ar putea căpăta o şi mai mare amploare. Chiar dacă am cerutaprobări pentru organizarea mitingului, toate sunt acţiuni spontane, fiecareunitate luând decizie proprie privind suspendarea cursurilor, fără ca noi săcoordonăm aceste acţiuni", a precizat secretarul general al FederaţieiSindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI).

Aproximativ 200 decadre didactice din Piteşti protestează în faţa Inspectoratului Şcolar Argeş

Aproximativ200 de cadre didactice de la instituţii de învăţământ din municipiul Piteştiprotestează, în faţa Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş, la manifestaţieparticipând şi profesorii de la Liceul "Dinu Lipatti", care în cursulacestei zile au refuzat să intre la ore.

Laprotest participă aproximativ 200 de cadre didactice, iar o delegaţie aacestora a intrat la discuţii cu conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Manifestanţiiscandează "Unitate" şi "Demisia".

Aproximativo sută de profesori protestează pentru a doua zi consecutiv, în faţaMinisterului Educaţiei, unde cer demisia ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu,"pentru dorinţa de a asuma răspunderea pe Legea educaţiei şi de a închide1.700 de şcoli la cererea preşedintelui Traian Băsescu".

"Ceremdemisia ministrului pentru două motive esenţiale. Unul - întrucâtvrea săadopte Legea educaţiei prin asumarea răspunderii de către Executiv. În acestcontext, prin Legea educaţiei există pericolul să fie blocată reforma pe care ocerem de un deceniu. Cerem demisia ministrului pentru că a spus că estemandatat de către preşedintele României să închidă 1.700 de şcoli, indiferentde opoziţia pe care o va avea în teritoriu, indiferent ce ar genera aceastămăsură la nivel local", a declarat Liviu Pop.

Potrivitsecretarului FSLI, închiderea acestor şcoli înseamnă că va fi afectatăactivitate a peste 500.000 de şcolari şi aproximativ 10.000 de angajaţi, cadredidactice şi nedidactice.

Protestatariiscandează "Demisia, demisia", "11 clase, 11 clase !","Noi de-aicea nu plecăm, nu plecăm acasă, până nu vom discuta şi legeanoastră", "Nu vă fie frică, Funeriu pică", "Demnitate,demnitate", "Fără asumare", "Astăzi Capitala, mâine toatăţara", "Mincinoşii" etc.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-10-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray