2020-05-29 09:00

Daniel Horodniceanu: DIICOT i-a convenit dintr-o perspectivă OUG privind interceptările

 |  17:51
Daniel Horodniceanu: DIICOT i-a convenit dintr-o perspectivă OUG privind interceptările

Procurorul-șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat, joi, că OUG privind interceptările a dat perspectiva creării unui serviciu în domeniu pe care instituția ar fi trebuit să îl aibă.

"În momentul în care decizia Curții Constituționale a fost emisă s-a creat un vid, iar noi am fost puși în situația de a gândi variante de rezervă în ceea ce urma să facem, pe ceea ce aveam în lucru la acel moment. Trebuie să mărturisesc că DIICOT i-a convenit dintr-o perspectivă ordonanța de urgență, pentru că ne-a creat perspectiva creării unui serviciu tehnic pe care trebuia să-l avem de o bună bucată de vreme și pe care sperăm că-l vom lărgi în perioada următoare", a precizat Daniel Horodniceanu, la o dezbatere organizată la Palatul Parlamentului, transmite Agerpres.

Acesta a mai spus că decizia CCR este "salutară, dintr-o perspectivă".

"Parcurgând decizia Curții Constituționale, care dintr-o perspectivă este salutară, nu am înțeles exact în ce mod era alterat mijlocul de probă de intervenția ofițerului de la SRI. Prin faptul că discutăm despre un organ militarizat? Nu cred, pentru că avem și instanțe și Parchete militare, deci avem magistrați militari în România. Prin faptul că ofițerii SRI nu sunt ofițeri de poliție judiciară? Cu siguranță, da, nu au fost și nu vor fi niciodată ofițeri de poliție judiciară", a precizat Daniel Horodniceanu. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-03-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine