2020-07-11 12:13

De la 1 iunie, nu mai este obligatorie DECLARAȚIA PE PROPRIE RĂSPUNDERE la ieșirea din localitate

 |  15:44
De la 1 iunie, nu mai este obligatorie DECLARAȚIA PE PROPRIE RĂSPUNDERE la ieșirea din localitate

Astăzi este ultima zi în care românii mai au nevoie de adeverința pe propria răspundere pentru a ieși din localitate. De la 1 iunie, începând cu miezul nopții, circulația va fi permisă fără justificări, atât în interiorul localităților, cât și în afara acestora. Ce alte restricții vor fi ridicate începând din această noapte.

De la 1 iunie, se ridică restricțiile/interdicțiile privind deplasarea persoanelor în afara localităţii/zonei metropolitane.

Contestarea amenzilor din starea de alertă

De asemenea, cei care vor să conteste amenzile primite pentru nerespectarea restricțiilor impuse în perioada de urgență, o pot face până marți, 2 iunie.

Întraga procedură poate fi consultată aici: 2 iunie, ultima zi în care pot fi contestate amenzile din perioada de urgență

În momentul de față, aceasta este singura modalitate prin care românii sancționați își pot recupera banii. 

Parlamentarii PSD, ALDE și ProRomânia au depus un proiect de lege prin care cer anularea amenzilor, însă abia săptămâna viitoare el va fi analizat în Comisia de finanțe a Senatului. Apoi va ajunge în plenul Senatului și abia în ultimă fază va fi dezbătut și supus votului în forul decizional - Camera Deputaților. Nu în ultimul rând, proiectul trebuie promulgat de președintele Klaus Iohannis. Parlamentarii urgentează măsura, însă, cel mai devreme, aceasta ar putea fi adoptată la jumătatea lunii iunie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz