2020-07-07 16:08

De sâmbătă, gata cu țigările mentolate!

 |  08:46
De sâmbătă, gata cu țigările mentolate!

Începând de sâmbătă, 10 decembrie 2016, firmele producătoare de tutun nu mai au voie să producă țigări cu arome sau aditivi, iar pachetele vor conține noi imagini și avertismente, fiindu-le însă permisă vânzarea stocurilor existente până în mai 2017.

Totodată, fumătorii nu vor mai găsi să cumpere țigări mentolate începând cu 2019.

Producătorii și importatorii produselor din tutun vor avea și alte obligații de îndeplinit, din 10 decembrie. Mai exact, aceștia vor raporta autorităților informații cu privire la ingredientele utilizate în procesul de fabricație, la emisiile produselor de tutun și date privind volumul vânzărilor de produse de tutun din România, pe tip și marcă. În plus, producătorii din domeniu vor avea obligații de raportare extinsă pentru anumiți aditivi conținuți în țigarete și tutunul de rulat, scrie romaniatv.net.

O altă prevedere foarte importantă inclusă în Legea nr. 201/2016 reglementează etichetarea produselor din tutun. Concret, aceasta va trebui să cuprindă un avertisment general -- "Fumatul ucide", pe 50% din suprafața laterală --, dar și un mesaj de informare -- "Fumul de tutun conține peste 70 de substanțe care cauzează cancer", pe 50% din suprafața laterală. De altfel, aceste avertismente vor trebui tipărite cu respectarea anumitor caracteristici tehnice, precum mărimea caracterelor folosite sau poziționarea mesajului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-12-10Parerea ta...

TAICA DOMNULUI
10 Dec 2016

PROSTĂLĂI ROMÎRLANI, NU DISPERAȚI! ÎN LOCUL ĂLORA MENTOLATE, CARE NOCIVE ”DÎN” CALE-AFARĂ ERAU, SE BAGĂ ”PĂ” PIAȚĂ TITIUN CU DAMFURI BĂȘTINOASE ”DĂ”: PERJE, TESCOVINĂ, JINARS, ZAIBĂR, MOLAN, BASAMAC ȘI, DESIGUR, AROMA ”DUPE” CARE VĂ TOPIȚI, AIA ”DĂ” CĂKKATT, FOUTTU-VĂ-N TRADIȚIE, FLEGMELOR!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz