2020-07-14 10:59

De vineri, românii vor putea tranzita mai ușor Bulgaria. Iată noua procedură

 |  11:00
De vineri, românii vor putea tranzita mai ușor Bulgaria. Iată noua procedură

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut joi o convorbire telefonică cu Ekaterina Zaharieva, vomologul său bulgar, în urma căreia a fost simplificată procedura de tranzitare a teritoriului Republicii Bulgare, astfel că, de vineri, cetăţenii români trebuie să completeze doar o declaraţie pe proprie răspundere în care să arate că sunt în tranzit şi că vor părăsi neîntârziat Republica Bulgaria.

„În seara zilei de joi, autoritățile bulgare au adoptat o nouă reglementare, printr-un Ordin al Ministrului Sănătății al Republicii Bulgaria, prin care este eliminată cerința aplicabilă anterior, prin care persoanele care doreau să tranziteze teritoriul Republicii Bulgaria puteau să o facă doar în urma transmiterii de către misiunile diplomatice sau consulare ale statului de cetățenie a unei notificări către Ministerul bulgar al Afacerilor Externe care să se ateste scopul exclusiv de tranzitare”, anunță MAE.

Procedura aplicată până acum provoca uneori întârzieri mari în tranzitarea Bulgariei de către cetățenii români, transmite MAE.

„Noul Ordin prevede că persoanele aflate în tranzit urmează a-și asuma, printr-o declarație pe proprie răspundere, că tranzitul are ca scop exclusiv tranzitarea teritoriului bulgar și că se garantează părăsirea neîntârziată a teritoriului Republicii Bulgaria. Noua reglementare va fi aplicabilă din data de 22 mai 2020”, adaugă MAE.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz