2020-02-16 20:35

„De câte ori protestăm, mai tare ne taie din salarii!”

 |  19:36

Mitingurile sindicalece se succed în perioada asta prin Bucureşti cu frecvenţa autobuzelor RATB şirivalizează în recuzită, scenariu şi interpretare artistică cu un carnaval dela Rio, reprezintă supapele prin care fâsâie nervii naţiunii, modalităţi dedetensionare a încordării colective generale, terapie de grup prin urlete şistrigături şi nu va trece mult până ce ele nu vor fi preluate în tradiţiapopulară românească, precum veritabile colinde de toamnă sub titlul „Hora de laVictoria” sau „Brâul şi învărtita de la Senat”.

La ditamai organizarea, cu mii de participanţitreziţi cu noaptea în cap şi masaţi în autobuze, „serviciile secrete” alesindicatelor n-au putut afla dinainte că ţinta, şeful executivului - primulcare ar trebui să le asculte păsurile şi ţipetele - va fi plecat hăt, departe,tocmai pe continent american, la ONU! De ce a fost scutit tocmai premierul despectacolul străzii şi ţinut departe de înverşunarea mulţimii? Cine poate şti?

Pe vremuri, mult maiînsorite decât acestea, confederaţiile protestau împreună. Când urla odatăBogdan Hossu (CNSLR), se zgâlţâiau geamurile Senatului, urma Dumitru Costin(BNS) cu inflexiunile sale vocale ceva mai acute, de indian apaş, apoi MateiBrătianu cu barba sa de patriarh sindicalist şi în final, înţelept, dar grav,Iacob Baciu (CSDR) ca un matador ce dă lovitura de graţie unui taur. Acum,cuvântul „Unitate”, baza mişcării sindicale, care era strigat pătimaş lafiecare miting a dispărut. Sindicatele protestează separat, în zile diferite,ca şi cum fiecare dintre cotizanţi ar trăi în câte o Românie separată. De ce sedespart tocmai acum, la greu, cei patru muschetari sindicali precum Beatleşii?

Dacă ieri, CNSLR afăcut miting cu 20.000 de membri, dintre care au participat vreo 12.000 şi nus-a întâmplat nimic, astăzi vor ieşi în stradă vreo 2-3.000 de la „Cartel Alfa“şi, cu siguranţă, mai puţin fioroşi decât predecesorii lor, care au aruncat cu3 ouă şi doi covrigi în Ministerul Muncii. În aceeaşi logicăsindicalo-mioritică, o doamnă mitingistă din Dej, lider „Sanitas” la un spitaldin localitate, fiind întrebată de reporterul Realitatea, Cristi Zărescu, dacăare rost să protesteze a răspuns: „Sigur că are rost!... Am observat că defiecare dată când venim, mai mult ne taie din salarii...”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-11-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine