2019-08-20 17:31

De teamă să nu piardă banii europeni, Bulgaria va investi 500.000 de euro în renovarea podului Giurgiu-Ruse

 |  17:46

În următoarele zile va începe orenovarea cosmetică a podului de peste Dunăre dintre Giurgiu şi Ruse, adeclarat ministrul bulgar al dezvoltării regionale, Rosen Plevneliev, într-uninterviu pentru ziarul Klassa. Renovarea va consta în refacerea carosabilului şischimbarea iluminării podului, informează Agerpres.

Lucrărilevor dura două luni şi vor costa aproximativ 500.000 de euro. Plevneliev susţine că în următoriicinci ani trebuie efectuată o renovare capitală a podului care este construitîn anul 1956 şi de atunci a fost renovat doar cosmetic. Înainte să se treacăînsă la această renovare capitală, trebuie să fie terminat cel de-al doilea podpeste Dunăre între România şi Bulgaria, de la Calafat-Vidin. Rosen Plevneliev amai spus că în cadrul vizitei sale la Bucureşti, premierul bulgar Boiko Borisova discutat cu omologul său Emil Boc despre renovarea podului, precum şisubiectul reducerii taxelor de traversare a acestuia. Începând din 1 iunie,Bulgaria a redus unilateral taxele de traversare a podului în cazulautoturismelor. Taxa a fost redusă de la 6 euro la 2 euro. Bulgaria riscă săpiardă peste 180 de milioane de euro din fondurile destinate dezvoltăriirurale, titra luni ziarul Dnevnik. Potrivit ziarului, acest lucru se datoreazănumărului mic al contractelor încheiate. Bulgaria s-a angajat să absoarbă 567milioane de euro din programul pentru dezvoltare rurală până la sfârşitulanului. Până acum însă sunt încheiate contracte pentru mult mai puţini bani.Întrebarea nu mai este “dacă”, ci “cât” va pierde Bulgaria, afirmă publicaţia.Dacă la începutul anului 2011 se credea că ţara va pierde între 80 şi 120milioane de euro, acum suma a ajuns la 183 milioane de euro. Dacă vrea să nupiardă nici un ban, până la sfârşitul anului Bulgaria trebuie să plătească 384milioane de euro pentru proiecte de dezvoltare rurală, ceea ce pare imposibil,comentează Dnevnik.

Guvernul de la Sofia a redus, recent, taxa detrecere a podului peste Dunăre între Giurgiu şi Ruse. România nu a redus, însă,această taxă. Locuitorii oraşului Ruse au protestat de mai multe ori faţă deexistenţa acestei taxe, sperând că ea va fi anulată sau redusă substanţial.

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639249-12-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray