2020-01-25 14:33

Debutul noului sistem unic de sănătate ar putea fi amânat din cauza distribuirii cardurilor

 |  15:52
Debutul noului sistem unic de sănătate ar putea fi amânat din cauza distribuirii cardurilor

Anunţată pentru 1 august, data de la care cardul naţional de sănătate va fi unicul sistem de validare şi decontare a serviciilor medicale în sistemul asigurărilor sociale de sănătate, depinde strict de momentul în care toţi asiguraţii vor intra în posesia cardurilor. În prezent, aproape 90.000 de carduri mai sunt de eliberat doar în Bucureşti, lider din acest punct de vedere.

„Probabil va rămâne 1 august, dar depinde foarte mult de cardurile pe care mai avem să le dăm”, a spus Vasile Ciurchea, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS). Conform acestuia, în Capitală sunt distribuite zilnic aproximativ 1.000 de carduri, multe dintre ele europene.

Din datele confirmate de CNAS, doar jumătate dintre cardurile naţionale, adică aproximativ 7 milioane, au fost activate până în prezent. „Fie că au avut nevoie sau nu, au fost activate. Sunt foarte mulţi care au activat chiar dacă nu aveau nevoie de un serviciu medical. Am spus că poate fi activat oricând, deci nu trebuie neapărat să te duci la un furnizor să îl activezi”, a mai afirmat Ciurchea în cadrul conferinţei Mediafax Talks about Health Reform.

Acesta a lăudat noul sistem, precizând că aproximativ 70% dintre serviciile din ultima perioadă au fost acordate cu cardul. „Sigur, mai sunt momente când un card se blochează. Îl deblocăm. Pe helpdesk 24 din 24 este cineva care lucrează. În aşa fel încât pot să spun că nu există o situaţie de blocare a sistemului din cauza cardului de sănătate”, a conchis preşedintele CNAS.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine