2020-02-17 11:20

DECIZIE la Guvern: Elevii vor primi ALIMENTE la școală în valoare de aproape 2 lei/zi

 |  17:17
DECIZIE la Guvern: Elevii vor primi ALIMENTE la școală în valoare de aproape 2 lei/zi

În Monitorul Oficial a fost publicată, luni, Hotărârea Guvernului prin care se stabileşte bugetul pentru anul şcolar 2019-2020 pentru programul laptele şi cornul, dar şi pentru programul fructe şi legume în şcoli. Guvernul a alocat 540 de milioane de lei, bani care vor asigura hrana pentru aproape 2 milioane de copii. Suma va fi completată şi cu bani de la Uniunea Europeană, aproximativ 82 de milioane de lei. La un calcul simplu, rezultă că pentru hrana fiecărui elev Guvernul alocă 1,92 lei pe zi.

Produsele care pot fi distribuite preşcolarilor şi elevilor sunt:

-fructe şi legume: mere, pere, struguri de masă, prune, morcov, păstârnac, ţelină rădăcină, sfeclă roşie, ardei graşi, castraveţi proaspeţi.

-lapte şi produse lactate: lapte de consum fără adaos de lapte praf (lapte tratat termic, pasteurizat sau UHT), produse lactate fermentate fără adaos de lapte praf ( iaurt, lapte acru, lapte covăsit, chefir, sana şi alte sortimente de lapte fermentate sau acrite).

-produse de panificaţie: corn sau baton din făină integrală; covrigi simpli sau biscuiţi uscaţi din făină integrală fără adaos de zahăr, îndulcitori şi alţi aditivi alimentari.

Conform legii, pe parcursul săptămânii, unui preşcolar/elev i se acordă gratuit 2 porţii de fructe şi/sau legume, 2 porţii de lapte, o porţie de produse lactate şi 5 porţii de produse de panificaţie, cu încadrarea în sumele alocate cu aceste destinaţii, transmite Digi24.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-05Parerea ta...

ATAT DE PUTINTEL
06 Aug 2019

Atat de putin... altii se indoapa cu vita Kobe. O platincica cu branzica, morcovior, spanac un picut de carnita si un paharut de laptic nu incapeau cu un marut? Fructele acelea cine le curata pt ei?
PUTEA FI SI UN PRODUS MAI ELAB
06 Aug 2019

O omletica cu cate ceva bunut in ea imbracata in putin aluat, ceva bun ca umplutura, numai painica si un marut?
ÎNDOBITOCIREA NEAMULUI
07 Aug 2019

Romania în continua schimbare din rău în și mai rău. Sărmani copii ai României ! Ce fel de politicieni și ce suflet au acești politicieni din ALDE-PSD ? Un neam blestemat și negru la suflet care își omoară singuri copiii și bătrânii. De necrezut și nici în cărțile de istorie moderne nu ai sa găsești o asemenea cruzime pe timp de pace.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine