2020-02-22 07:59

Decizii de ultimă oră la Guvern: Se dau BANI pentru 1600 de primarii din țară

 |  17:14
Decizii de ultimă oră la Guvern: Se dau BANI pentru 1600 de primarii din țară

Hotărârea prin care sunt alocați bani primarilor a fost adoptată astăzi, în ședința de guvern. Este vorba despre 1,4 miliarde de lei, care vor merge la 1.600 de localități. Anunțul a fost făcut de Eugen Teodorovici, ministrul interimar al Finanțelor.

Acesta a spus că banii vor mergeîn primul rând pentru „cheltuieli de funcționare” - cheltuieli de personal, bani pentru aistenții persoanelor cu handicap, indemnizații pentru persoanele cu handicap, bunuri și servicii pentru instituțiile de învîțământ și cele pentru protecția copilului și a persoanelor cu handicap.

„Practic sumele avute în conturile UAT-urilor cu ce azi se alocă asigură funcționarea până la finalul acestui an și desigur și cheltuielile după acest moment. Nicio comună să nu aibă sub trei luni de funcționare, chiar dacă acestea nu au solicitat MFP acest sume. Practic e o echilibrare pentru zona de comune, indiferent de culoarea politică a unor primari care administrează comunitățile locale”, a spus Eugen Teodorovici.

Dăncilă anunțase inițial că dă hotărârea vineri, a doua zi după moțiunea de cenzură. Vineri, în schimb, a anunțat că banii vor fi alocați luni.

„Luni vom face ședință și vom da și această hotărâre de guvern. Mai era un pic de lucrat la Ministerul Finanțelor. Luni vom da această hotărâre de guvern”, a spus premierul demisionar.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-14Parerea ta...

ROMANES
14 Oct 2019

Trebuie sa raspunzi de furturile , deturnari de fonduri si bugetul tari . Inpreuna cu vasilica
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine