2019-10-14 06:31

DECIZII în Guvern. Ce proiecte de transport au fost aprobate și de unde vin BANII

 |  19:06
DECIZII în Guvern. Ce proiecte de transport au fost aprobate și de unde vin BANII

Ministrul Felix Stroe a anunțat că a fost aprobată finanțarea Magistralei 6 de Metrou, care face legătura cu aeroportul Otopeni, de către Comisia Europeană.

Ministerul a discutat cu reprezentanții CE și cu reprezentanții BERD despre realizarea unor proiecte de infrastructură feroviară și rutieră care să fie puse în aplicare în perioada 2021-2027: printre acestea drumul expres între Focșani și Constanța sau un drum care să lege Bucureștiul de Craiova, de Drobeta Turnu Severin, de Caransebeș și Lugoj. Au vorbit de asemenea despre un proiect de cale ferată care să lege Bucureștiul de Iași. Aceste sunt câteva dintre proiectele aflate pe agenda, proiecte prioritare pentru care s-au discutat soluții de finanțare.

"Este un lucru foarte bun. Ajunşi în această etapă, lucrurile nu mai pot da înapoi. Avem finanţarea asigurată. Diferenţa de 300 de milioane de euro pentru realizarea integrală a magistralei de metrou va fi asigurată de BERD, care s-a oferit să facă această finanţare",a adăugat ministrul Transporturilor.Pe de altă parte, Felix Stroe i-a informat pe membrii Guvernului că "BNR a confirmat că în conturile ţării a intrat suma de 439 milioane de euro ca urmare a achitării aplicaţiilor anunţate anterior privind Gurasada - Simeria, Câmpia Turzii - Ocna - Târgu Mureş şi Sebeş - Turda".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray