2019-11-12 23:56

Departamentul de Stat SUA, raportul DUR despre presa din România

 |  19:59
Departamentul de Stat SUA, raportul DUR despre presa din România

Raportul de ţară privind respectarea drepturilor omului în România în anul 2018, publicat de către Departamentul de Stat al SUA, face o analiză dură și exactă a modului în care funcționează presa în România.

Capitolul dedicat libertății de exprimare și mass-media, vorbește despre presiunile asupra presei independente, dar și despre politicieni și patroni de presă apropiați de aceștia, care alterează în scop personal mesajele transmise de mijloacele de informare pe care le dețin.

Raportul face o distincție între presa independentă și cea politizată și vorbește despre ”mecanisme corupte” de finanțare, despre presiuni, lipsă de etică și folosirea instituțiilor statului pentru intimidarea jurnaliștilor.

Cazul Rise Project este amintit pentru amenda uriașă cu care au fost amenințați, pentru a-și dezvălui sursele în cazul unei investigații legate de TelDrum și Liviu Dragnea, un personaj amintit de mai multe ori în cadrul raportului. Ar fi de reamintit că ANSPCP a amenințat Rise Project cu o amendă fără precedent de 20 de milioane de euro.

De asemenea, raportul Departamentului de Stat mai amintește despre mitingul din 10 august, despre modul în care a fost mediatizat și despre agresarea unor jurnaliști români și străini de către Jandarmerie, o instituție a statului.

Modul în care sunt folosite unele instituții ale statului este prezentat de raport prin cazurile CT Popescu și Cosmin Prelipceanu, amendați de CNCD pentru remarci legate de coafura Vioricăi Dăncilă, nominalizată la funcția de prim-ministru, o amendă anulată de instanță.

Presiunile asupra G4Media sunt de asemenea amintite ca un alt mod de a folosi instituțiile statului. Liviu Dragnea a solicitat atunci anchetarea G4Media.ro pentru că ar fi făcut public un memorandum secret legat de posibila mutare a ambasadei țării la Ierusalim. G4Media a reușit să demonstreze că și-a bazat articolele pe surse deschise.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-16Parerea ta...

ANONIM
16 Mar 2019

Si '' Puterea'' CENZUREAZA OPINII ANTI -PSD CARE REFLECTA DEZASTRUL ECONOMIC , SUBORDONAREA JUSTITIEI SI MIZERIA DIN SANATATE. RUSINE...!!!
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
16 Mar 2019

pai uite exemple de PRESA FAKE NEWS din ROMANIA finantata cu bani din MAREA CORUPTIE....pe locul 1HAznaua Puscariasului FELIX ..pe locul 2 mahalagioaicele-tiganci de la haznaua PoRCUL GHITA-TV...pe locul3 ziarul lui UDREA Excrementul Zilei
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray