2020-07-06 23:55

Deputata PSD Rodica Nassar, nașa de cununie a fiicei lui Onțanu

 |  21:01
Deputata PSD Rodica Nassar, nașa de cununie a fiicei lui Onțanu

Vineri, 19 august 2016, toată zona Obor a fost paralizată. Exprimarul Neculai Onţanu venise la Proimăria Sectorului 2. Nu a fost o vizită de curtoazie, ci mai degrabă una de familie. Generalul a fost socru mic la nunta fiicei sale, iar tinerilor căsătoriţi a fost deputata PSD Rodica Nassar, sora primarului Mihai Toader. Reprezentanţii primăriei s-au mobilizat exemplar: poliţia locală a restricţionat traficul, iar angajaţii au turnat şampania în pahare. Viceprimarul liberal Dan Cristian Popescu susţine că nimic nu s-a schimbat în primărie după plecarea lui Onţanu. Foştii lui colaboratori de încredere sunt acum consilierii personali ai primarului şi continuă să comită ilegalităţi. Aşa explică viceprimarul de ce a fost totul traficul dat peste cap în acea zi şi dezvăluie câteva fapte reprobabile.

Legăturile apropiate dintre Neculai Onţanu şi deputata PSD Rodica Nassar sunt deja de notorietate. Fostul edil, i-a botezat cele două fete, iar pe mamă a “cadorisit-o”, în anul 2002, cu un un teren în sectorul 2, de pe domeniul public. Onţanu i-a pus la dispoziţie deputatei PSD 1.652 metri pătraţi de teren în zona Băneasa-Ancuţa, scriau jurnaliştii de la ancheteonline în luna martie a.c. Certificatul de urbanism pentru vila cu două etaje şi mansardă a intrat în posesia familiei Nassar a doua zi după ce terenul a fost trecut din administrarea municipalităţii în cea a Primariei sectorului 2. Puţină lume ştie însă că politiciana este sora actualului primar, Mihai Mugur Toader, membru şi el în PSD. Oamenii din zonă au fost nedumiriţi când au văzut că poliţia locală ieşise cu mic cu mare în stradă, fapt neobişnuit pentru sectorul 2. Ei se întrebau ce şi de ce au mai votat, dacă fostul şi actualul primar sunt şi rude. Cununia civilă a fost oficiată chiar de actualul edil Mugur Mihai Toader nu oriunde, ci în holul central al Primăriei. Tinerii insuratei au beneficiat de toată logistica Pimăriei Sectorului 2, echipamente de sonorizare şi audio video, iar personalul a fost la dispoziţia invitaţilor, inclusiv poliţia locală, care a asigurat buna desfăşurare a evenimentului. Unii sunt mai presus de lege si nu se casatoresc precum muritorii de rand in sala destinata oficierii casatoriilor civile ci in Holul de onoare al Primariei. Cu aceasta ocazie, fostul primar Ontanu nu a auzit clinchet de catuse ci doar pe cel al cupelor de sampanie

Deputata PSD Rodica Nassar, nașa de cununie a fiicei lui Onțanu
zoom

Sistemul clientelar al lui Onţanu

Relaţia lui Onţanu cu Rodina Nassar este un prim nivel al structurii clientelare ridicate de de fostul edil. Rodica Nassar vine în “sistem”cu o puternică influenţă, prin intermediul soţului său, mai exact, din lumea financiară a arabilor, extrem de puternică în această zonă a Capitalei. Soţul deputatei, Nassar Nassar, a făcut avere din activităţi didactice, girate de PSD, de pe vremea când lider era Ion Iliescu. El a înfiinţat în anii ’90 Şcoala Libaneză, care este o franciză de învăţământ din Beirut (Liban). Şcoala a funcţionat ca o unitate privată exclusivistă, la preţuri foarte mari. Acelaşi Nassar Nassar a înfiinţat şi Cambridge School of Bucharest, unde, pe lângă copiii afaceriştilor arabi, învaţă astăzi toate beizadelele “aristocraţiei bucureştene”. Fratele lui Nassar Nassar, Ghaleb Naasr a deschis prima shaormerie din România, în sectorul 2, lângă Stadionul Dinamo din Capitală, în 1991. Tot în 1991, cei doi fraţi au deschis primul magazin oriental din București, iar in 1993 o fabrică de făcut lipii, care mai există şi astăzi. Afacerile lor au prosperat, fiind “protejati” de primarul Neculai Ontanu, mai mult, chiar de regimul Iliescu. Presa centrală a relatat că inclusiv ambasada Libanului în România s-a transformat în agent electoral al PSD, în campania de susţinere la presidenţiale a lui Adrian Năstase, în 2004. Astfel, recepţia dată de ambasadorul Mohammed El Dib, în 22 noiembrie 2004, la Hotel Intercontinental, cu ocazia zilei naţionale a Libanului, a fost exploatată electoral de Rodica Nassar şi tranformată într-o campanie de strângere de fonduri pentru candidatul PSD.

Deputata PSD Rodica Nassar, nașa de cununie a fiicei lui Onțanu
zoom

Complicităţile continuă

“În sectorul 2, firma de publicitate, despre care se spune că ar fi controlată de consilierul primarului Toader Mugur Mihai, nu are nicio jenă față de lege și nici măcar față de statuia lui Rosetti. Am semnalat primarului, în ultima lună, existența a sute de construcții, panouri sau chioșcuri, amplasate ilegal sau cu avize/autorizații emise ilegal pe domeniul public al sectorului 2. Până acum nu a făcut nimic. Gurile rele spun că toate acestea sunt controlate prin interpuși de către consilierul său personal Corin Romanescu și de către consilierul local Marius Cosmescu. Toate acestea generează pierderi de sute de mii de euro pe an la bugetul local al sectorului 2”, a postat pe pagina sa de socializare viceprimarul liberal Dan Cristian Popescu. El promite că, în curând, va anunţa o conferință de presă pe acest subiect, în care va dezvălui cu acte complicităţile. Viceprimarul susţine că în, în ceea ce-l priveşte pe consilierul local PSD-UNPR Marius Cosmescu, acesta ar deţine mai multe chioşcuri ilegale în zona Pieţei Obor. În privinţa lui Corin Romanescu, se pare că el a fost dat afară doar de formă de Onţanu din poziţia de director al Direcţiei de fond imobiliar din primărie, pentru că a fost “recuperat” de Toader, care l-a numit consilier personal şi are atribuţii pe toate direcţiile.

Deputata PSD Rodica Nassar, nașa de cununie a fiicei lui Onțanu
zoom

Ce avea de recuperat Corin Romanescu

Cunoscut drept “locotenent” al lui Onţanu, Corin Romanescu superviza toate afacerile cu terenuri, imobile, şcoli şi licee din sectorul 2. Toate autorizatiile, de la simple autorizaţii de construcţie, la avizarea panourilor publicitare, la concesiunea de terenuri, închirierea de spaţii, toate acestea se făceau din pixul lui. Evident, Romanescu a înţeles că nu poate trăi dintr-un salariu de funcţionar public. El lucrează în administraţia locală din Bucureşti încă din anul 1997. Romanescu a fost arestat pentru luare de mită, însă a scăpat de acuzaţii pentru că flagrantul nu a fost executat bine de poliţişti. Elnu apucase să pună mâna pe bani, iar dosarul a fost închis. După ce a scăpat de arest, Romanescu şi-a scos pârleala. În 10 ani, familia directorului Romanescu a devenit multi- milionară din euro. Şi asta cât se poate de oficial. Cumnatul şi fratele lui Romanescu controlează compania de publicitate Royal Media Trading, care deţine sute de panouri publicitare în tot Bucureştiul. De aici se încasează sute de mii de euro. Autorizaţiile pentru panouri publicitare se dau, fireşte, de primărie.

Soacra lui are şi ea afaceri în domeniul publicităţii stradale, deţinând compania Media Advertising Inedit. Socrul lui controla compania Inedit Construcţii Imobiliare SRL care făcea afaceri tocmai cu firma care primea contracte de la primăria sectorului 2, unde directorul Romanescu era mare şef. Prin această firmă de construcţii (care de fapt nu construia nimic, doar încasa bani de la diverse firme), socrul lui Romanescu a cumpărat şi vândut diverse vile şi terenuri din Bucureşti. Încrengăturile de afaceri sunt multe, dar teribil de bănoase.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-09-06Parerea ta...

UN BUCURESTEAN
07 Sep 2016

Oare nu se gaseste nimeni in tara aceasta sa elimine aceasta mafie din primaria sectorului 2! Se vede cu ochiul liber toate invartelile care se fac, de la avize de constructii pentru blocuri in locuri nepotrivite, administratii de piete, parcuri publice, reabilitare, reparatii drumuri si scoli, investitii in te miri ce parcuri de distractii, etc.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz