2020-08-10 19:37

Deputatul PSD Ninel Peia propune interzicerea vânzării băuturilor carbogazoase copiilor sub 16 ani

 |  08:15
Deputatul PSD Ninel Peia propune interzicerea vânzării băuturilor carbogazoase copiilor sub 16 ani

Deputatul PSD Ninel Peia propune, printr-o iniţiativă legislativă, interzicerea vânzării băuturilor carbogazoase copiilor sub 16 ani, după modelul ţigărilor. Peia susţine că această idee i-a venit în urma unor experienţe personale, când a ajuns cu copiii săi la spital dupa ce au băut suc.

Deputatul PSD va depune săptămână viitoare o iniţiativă legislativă pentru interzicerea vânzării băuturilor carbogazoase copiilor sub 16 ani.

„Propun interzicerea consumului băuturilor carbogazoase în şcoli în principal, interzicerea vânzării acestui tip de produse pe o rază de 100 de metri faţă de orice unitate de învăţământ pentru copiii de până la 16 ani. Dacă părinţii doresc să le ofere copiilor aceste produse, dar părinţii le oferă în cunoştiinţă de cauză şi ştiu exact când să le ofere - eventual de sărbători, la o onomastică - este treaba lor”, a declarat deputatul PSD Ninel Peia.

Acesta a mai afirmat că ideea i-a venit în urma unor experiențe personale.

„Sunt tată - am trei copii - şi am păţit-o cu doi dintre ei, cumpărându-şi singuri de la magazin băuturi cu conţinut de cofeină, de exemplu, după ce au băut 3-4 sticle au avut anumite reacţii adverse şi am fost nevoie să merg la spital. Cred că toţi părinţii au păţit acest lucru”, a precizat deputatul PSD Ninel Peia.

În România s-au vândut anul trecut băuturi carbogazoase în valoare de aproape 100 de milioane de dolari. Companiile din domeniu au raportat un profit de aproape 14 milioane de dolari.

De asemenea, fiecare român a consumat în medie, în 2013, 150 de litri de băuturi răcoritoare. Nutriţioniştii susţin iniţiativa legislativă a deputatului PSD.

„Aceste băuturi nu fac bine şi distrug organismul... Avem o epidemie de obezitate din cauza alimentaţiei şi a băuturilor. Nu ar fi rău ca, momentan, să se interzică acest lucru”, a afirmat nutriționistul Virgiliu Stroescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-12-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz