2020-08-07 01:17

Dilema patronatelor din turism: marea împăcarea de pe Litoral sau cacealma estivală ieftină?

 |  23:30
Dilema patronatelor din turism: marea împăcarea de pe Litoral sau cacealma estivală ieftină?

PUTEREA a semnalat că, înainte de sărbătorile pascale, Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), condusă de Mohammad Murad, și Asociația Patronală Mamaia, păstorită de Nicolae Bucovală, au cerut demisia ministrului Turismului, Bogdan Trif, pe motiv că pune bețe-n roate celor care vor să dezvolte și să promoveze turismul românesc.

Dar, minunea n-a durat decât câteva zile, pentru că, de 1 mai, Murad, Bucovală și Trif au căzut la pace, adică s-au împăcat (vezi FOTO) și au ieșit împreună, toți trei, ca și cum nici usturoi n-au mâncat și nici gura nu le miroase. Ce s-a întâmplat, astfel încât cei trei să pupe Piața Independenței, după ce s-au bălăcărit în public? Greu de spus! Poate doar liderul PSD, Liviu Dragnea, să știe răspunsul la această întrebare. 

Murad: “Guvernarea PSD a a făcut multe alte partide în ultimii 15 ani”

    

Reacția patronatelor din turism, prin care îi cereau demisia ministrului Turismului, l-a înfuriat pe Liviu Dragnea și, imediat, Bogdan Trif a fost serios urecheat. Ca să mai dreagă busuiocul, ministrul Turismului a descălecat de 1 mai pe Litoral, mai exact prin Vama Veche și nordul stațiunii Mamaia, și chiar a făcut și o conferință de presă. Însă, surpriză! Trif a venit la conferința de presă împreună tocmai cu cei care i-au cerut demisia în urmă cu câteva zile. Ba mai mult, Mohammad Murad a lăudat PSD și realizările guvernării: „Putem spune să patronatele sunt mulţumite de guvernarea PSD. Chiar dacă nu avem o culoare politică, vă spun sincer că guvernarea PSD a făcut ceea ce nu au făcut multe alte partide în ultimii 15 ani. Putem spune că multe dintre problemele din turism s-au rezolvat, în special pe zona de fiscalitate. Sper să nu fie o rezolvare temporară. Am obținut vouchere de vacanță, TVA de 5%, salariul minim pe economie pentru străini, la fel ca și pentru români, deci în zona de fiscalitate stăm foarte bine și cred că suntem fruntași în Europa, unde plătim cele mai puține taxe. Concret, suntem relaxați, nu mai vedeți în fiecare seară la televizor oameni cu cătușele, putem investi cu mai multă încredere pentru că este nevoie”, a declarat Mohammad Murad. 

Nicolae Bucovală: „Am cerut de nenumărate ori demisia ministrului Turismului!”

Nicolae Bucovală, șeful Asociației Patronale Mamaia și  prim-vicepreşedinte FPTR, a declarat recent că nu poate conduce Ministerul Turismului cineva care nu a gestionat un apartament sau o vilă, făcând astfel referire la ministrul Bogdan Trif. „Am cerut de nenumărate ori demisia ministrului Turismului. (...) Mai avem nevoie de minister atâta timp cât specialiştii nu sunt întrebaţi? Păi dacă vine cineva la Ministerul Turismului care nu a gestionat nici măcar un apartament sau o vilă, să mă ierte Dumnezeu, vrea să gestioneze un turism, un litoral, o Deltă? Şi de câte ori discutăm acolo, la minister, chiar pe legea turismului, ni se pune pumnul în gură. Uitaţi-vă la OMD-uri (Organizaţii de Management al Destinaţiilor), de ce nu se aplică OMD-urile, legea? De ce nu vor? Pentru că noi, patronatul FPTR, am cerut ca prin crearea OMD-ului să avem drept de vot 50% şi autorităţile locale 50%. Nu le convine! Atunci, şi noi am avea un cuvânt de spus - de ce nu se asfaltează, ce-i cu investiţia de acolo. Şi noi trebuie să avem un cuvânt de spus. (...) Dacă ni se mai pune pumnul în gură, multora ne vine să mai trecem şi graniţa asta, dacă tot suntem în UE", a spus recent prim-vicepreşedintele FPTR, la Eforie Nord. El mai susține că agenţii economici vor să gestioneze staţiunile unde îşi desfăşoară activitatea. „Scopul nostru este ca noi să ne gestionăm staţiunile, printr-un consiliu de administraţie. Un preşedinte angajat din afara României şi să vină să administreze staţiunea... Şi avem exemple. Cred că în cel mai scurt timp vom ajunge acolo, dar pentru asta trebuie să luptăm", a afirmat Nicolae Bucovală.

Marea nedumerire

Membrii de rând ai celor două patronate n-au mai înțeles și nu mai înteleg nimic, după schimbarea cu 360 de grade a discursului și atitudinii celor doi președinti de patronate - Nicolae Bucovală și Mohammad Murad, față de controversatul ministru al Turismului, Bogdan Trif.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz