2020-06-02 21:30

Din nou, acasă: 14 jandarmi români au revenit în țară, după aproape șase luni de misiune în Afganistan

 |  14:56
Din nou, acasă: 14 jandarmi români au revenit în țară, după aproape șase luni de misiune în Afganistan

Jandarmii români s-au întors acasă după ce au participat la misiunea NATO de consiliere a forțelor de ordine publică și securitate afgane.

Jandarmeria Română anunță, într-o postare pe pagina oficială:

”În cele aproape șase luni, jandarmii români au desfășurat cu succes zeci de misiuni de consiliere și protecție, confirmând, încă odată, valoarea pe care forțele de jandarmerie o aduc misiunilor de consolidare a păcii în zonele post-conflict .

În semn de apreciere și recunoaștere a activității jandarmilor români, general-maior Robert L. Marion, adjunctul comandantului CSTC-A (Combined Security Transition Command - Afghanistan) a oferit membrilor contingentului de jandarmi români, medalia NATO non-Article 5.

La întoarcerea în țară, duminică, jandarmii români au fost întâmpinați la Baza Aeriană 90, de inspectorul general al Jandarmeriei Române, colonel Bogdan Enescu, alături de adjunctul său, colonelul Ionuț-Gabriel Cîmpanu și șeful Serviciului de Relații Internaționale, locotenent colonel, Dorin Luță.

Cu această ocazie, colonelul Bogdan Enescu le-a urat bun venit jandarmilor români: ”Dragi camarazi, vă felicit pentru prestația pe care ați avut-o în cel mai dificil teatru de operații, pentru responsabilitatea, profesionalismul și modul în care ați reprezentat România! Mă bucur că v-ați întors sănătoși acasă și vă asigur că experiența voastră va fi folosită la maxim de Jandarmerie în misiunile viitoare”.

În zilele următoare, jandarmii reveninți în țară din Afganistan vor urma un program specific de evaluare medicală și recuperare psihologică, apoi se vor întoarce la unitățile de unde provin.

Ei au avut misiunea de a proteja consilierii jandarmi pe timpul deplasării acestora la diferitele instituții de ordine publică și securitate afghane.

Pentru a participa la această misiune, jandarmii au trecut mai multe probe de verificare a cunoștințelor de specialitate, competențelor lingvistice în limba engleză, examenul psihologic, cât și cel medical.

Până acum, Jandarmeria Română a dislocat 12 contingente în cadrul misiunii NATO din Afganistan, iar în prezent instituția participă la nouă misiuni internaționale sub egida UE, ONU și OSCE.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine