2020-07-03 21:01

Dîncu invită instituțiile la pace și partenerial real

 |  19:27
Dîncu invită instituțiile la pace și partenerial real

Vicepremierul Vasile Dîncu a afirmat marți că este nevoie de "un parteneriat real" între instituții pentru implementarea Strategiei Naționale Anticorupție (SNA), precizând că trebuie alungată senzația că acestea "se luptă între ele".

"Este nevoie (...) de un parteneriat real între instituții (...). Trebuie să alungăm senzația că, uneori, instituțiile, pe principiul anticorupției, se luptă între ele, pentru că nu se luptă între ele. Scopul nostru este comun. Nu putem să ne ferim, de exemplu, de acțiunile care vizează integritatea sau anticorupția pe motivul că de fapt aceste măsuri afectează bunul mers al instituției", a declarat vicepremierul Vasile Dîncu, ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, într-o conferință de presă comună cu ministrul Justiției, Raluca Prună.

Dîncu și Prună au semnat cu acest prilej Acordul de colaborare cu privire la implementarea, la nivel local, a Strategiei Naționale Anticorupție (SNA) pentru perioada 2016-2020.

Totodată, Vasile Dîncu a vorbit despre necesitatea perfecționării și simplificării cadrului legislativ în domeniul anticorupției.

"Este nevoie (...) și de perfecționarea cadrului legislativ, de simplificarea lui. Avem nevoie de o claritate de cristal", a spus Dîncu.

Potrivit acestuia, pentru actualizarea legislației anticorupție este necesară și o bună comunicare cu Parlamentul.

"Este nevoie de o relație cu Parlamentul, pentru ca mereu să putem să updatăm ceea ce înseamnă legile transparenței, legile anticorupției. Dacă nu putem comunica cu Parlamentul, dacă (...) guvernele care vor veni după noi nu vor putea să convingă Parlamentul, atunci va fi foarte greu să actualizăm mereu cadrul legislativ și să-l facem competent și competitiv (...). Nu se poate face anticorupție eficientă fără Parlament, fără instituții, fără societate civilă, (...) fără cetățeni", a mai spus Dîncu.

El a arătat că anticorupția trebuie privită ca "un scop în sine".

"De foarte multe ori, politicienii invocă (...) în interesul apărării lor ideea că de fapt este vorba de o acțiune politică. Sigur că este o metodă prin care se pot apăra, dar până la urmă justiția face lumină în aceste cazuri și trebuie să ne uităm la anticorupție exact ca la un scop în sine, scopul în sine fiind un scop social (...). Să încercăm să nu amestecăm (...) discursul privind transparență, anticorupție, justiție socială cu discursul politic, chiar dacă de foarte multe ori problema corupției apare în programe politice sau apare ca (...) deziderat politic. Acest amestec nu întotdeauna face bine Strategiei noastre anticorupție", a mai afirmat Dîncu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-11-08Parerea ta...

ANONIM
08 Noi 2016

De ce se mai discuta de strategii anticoruptie cand listele pentru alegeri parlamentare sunt pline de penali si plagiatori.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz