2020-02-28 12:13

Directorii de şcoli, schimbaţi la presiunea “celulelor” de partid

 |  17:47

Zeci de directori de unităţi de învăţământ şi inspectorişcolari au fost demişi din funcţii pe criterii politice. Procesul de epurarecontinuă şi acum, după două săptămâni de la începerea anului şcolar. Pe noilecontracte manageriale se stipulează că angajatorul, adică inspectoratul şcolar,îşi rezervă dreptul de a rezilia documentul mai devreme decât este prevăzut. Înmulte şcoli, profesorii protestează, dar nimeni nu-i bagă în seamă.

“Membrii Consiliului de Administraţie din cadrul InspectoratuluiŞcolar Judeţean (ISJ) Vrancea au decis, în cadrul ultimei şedinţe, ca 18directori şi directori adjuncţi să plece acasă. Potrivit unei situaţiiprezentate de oficialii din ISJVrancea, din totalul de 129 de unităţi şcolare cu personalitate juridicăce au funcţionat în anul şcolar precedent, directori cu concurs sunt 73, învreme ce alţi 57 au fost numiţi cu delegaţie. Numirea celor 18noi directori şi adjuncţi a intrat în vigoare de la 1 septembrie. În contractulde management este trecut un paragraf nou, unde se specifică faptul căangajatorul îşi rezervă dreptul de a rezilia decizia de numire în funcţie maidevreme decât este prevăzut”, atenţionează un profesor pe site-ul MinisteruluiEducaţiei. Marius Bălaşa este din nou inspector general al InspectoratuluiŞcolar Judeţean Olt. Contracanditatul său, Marin Ionică, tot de la PDL, propusde Biroul Politic Judeţean, nu a fost pe gustul ministrului, pe motiv “că nuare experienţă de mai mulţi ani în învăţământul preuniveristar”, aşa cummenţionează presa locală, iar secretarulgeneral al PDL Olt (senatorul Mihai Niţă, n.r) este nemulţumit de deciziaministrului şi spune că acesta ar fi trebuit să ţină cont de decizia BJP. “Vominforma conducerea centrală a partidului şi vom informa şi ministerul. Corecteste să se ţină cont de decizia BPJ”, a precizat senatorul pentru ziarele dinOlt. „Este o ticăloşie ceea ce se întâmplă. Existăun vid legislativ de care profită ministrul Funeriu şi toate structurilesubordonate, adică inspectoratele şcolare. Această situaţie fără precedent, încare sunt schimbaţi pe bandă rulantă şi numai pe criterii politice directori deunităţi de învăţământ şi inspectori şcolari, esteefectul ordinului dat de fostul ministrual educaţiei, Cristian Adomniţei, care a decis blocarea posturilor de conducereşi a organizării concursului. Ordinul este valabil şi acum şi actuala conducereprofită din plin. Nenorocirea este că această situaţie se va menţine şi înurmătorii ani. În momentul de faţă nu există criterii de evaluare pentrunumirea de inspectori şcolari şi mişcarea de personal se face numai dupăcriterii politice”, ne-a declarat preşedintele Agenţiei de Evaluare şiAsigurare a Calităţii din Învăţământul Preuniversitar.

Inspectoriişcolari, stăpâni pe moşia Învăţământului

Schimbare surprinzătoare de director la Şcoala "FănuşNeagu" din Brăila. Vineri, 24 septembrie, inspectorul responsabil cumanagementul, Victoria Negulescu, a venit şi a anunţat cadrele didactice că dinacel moment au un nou director, prof. Iuliana Ignat de la Grupul Şcolar Însurăţei,în locul profesoarei Emilia Meiroşu. Surprinderea a fost cu atât mai mare cucât în urmă cu doar trei săptămâni Emiliei Meiroşu i se prelungise detaşarea pepost până pe data de 31 august 2011. În declaraţia făcută în faţa profesorilorşi preluată de presa locală din Brăila, inspectorul şcolar general, ViorelBotea a precizat: "Când doamna nu-şi va îndeplini atribuţiile va fidemisă. Voi urmări modul în care îşi va îndeplini atribuţiile. Eu când iau odecizie, o iau cu deplin discernământ. Nu este o numire politică, schimbăriledin ultimele trei săptămâni nu au fost politice". În ultimele treisăptămâni, în şcolile brăilene s-au schimbat aproximativ 20 de directori. La Liceul Teoretic "Vlad Ţepeş" dinTimişoara, dascălii şi părinţii copiilor au organizat un protest general.Motivul este demiterea, pe criterii politice, după cum susţin protestatarii, afostului director.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638943-01-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine