2019-10-23 02:58

Directorul CF București, demis de Felix STROE, reevaluat de Lucian ŞOVA

 |  13:06
Directorul CF București, demis de Felix STROE, reevaluat de Lucian ŞOVA

Una dintre primele măsuri luate de fostul ministru al Transporturilor, Felix Stroe, a fost schimbarea, la sfârșitul lunii octombrie 2017, a șefului Gării de Nord, Mihai Cândea, și a controversatului director al Regionalei CF București, Laurențiu Maraloi, pentru faptul că administrarea și întreținerea Gării de Nord a lăsat şi lasă încă de dorit.

Însă, imediat după debarcarea lui Felix Stroe de la Ministerul Transporturilor și instalarea lui Lucian Șova, unul dintre cei demiși, Laurențiu Malaroi, s-a reîntors pe postul de pe care a fost demis, acela de director al Regionalei CF București. Potrivit informațiilor noastre, revenirea lui Malaroi s-a făcut prin intermediul directorului general al CFR SA, Marian Cristian Ungureanu, dar și cu acordul secretarului de stat din Ministerul Transporturilor care răspunde de domeniul feroviar, Maria Magdalena Grigore.

Trebuie precizat că, pe 7 octombrie 2015, directorul Regionalei CFR București, Laurențiu Maraloi, a emis Dispoziția 2720, referitoare la „solicitarea salariaților CN CF CFR SA – SRCF București privind plata suplimentară a sumelor aferente drepturilor salariale prevăzute în titlurile executorii deja executate silit, prin aplicarea Deciziei nr. 2/2014 a ÎCCJ în Recurs în Interesul Legii (RIL)“. Practic, șefii CFR au pus în spatele angajaților companiei infracțiuni imaginare. „Salariații care deja au recuperat sumele aferente hotărârilor judecătoreşti prin executarea silită a societăţii și care vor continua să ceară (sau deja au cerut) executarea silită și pentru sumele rezultate din aplicarea Deciziei nr. 2/2014 pronunţată de ÎCCJ în RIL, se fac vinovați de subminarea activităţii CN CF CFR SA și implicit a economiei naţionale“, se arată în ordinul emis de directorul Laurențiu Maraloi.

Muncitorii care nu vor renunța la aceste drepturi vor răspunde material, disciplinar și penal, potrivit dispoziției. Șefii de subunităţi au fost delegați să-i informeze pe salariați și să le explice „riscurile la care se expun“ dacă își vor cere drepturile. „Şefii tuturor subunităţilor au obligația de a prelucra salariații din subordine cu privire la riscurile la care se expun prin executarea silită a societăţii“, se mai precizează în document. Prin urmare, respectarea unei sentințe judecătoresti echivalează cu subminarea economiei naționale, în opinia șefilor CFR. A fost găselniţa directorului Regionalei  CFR București, Laurențiu Malaroi, pentru a-i constrânge pe salariați să renunțe la drepturile salariale neplătite, dar câștigate în instanţă, printr-o sentinţă definitivă a Curții Supreme, din 2014.

Astăzi, în era Şova, Malaroi jubilează de bucurie că a revenit, din nou la butoanele Regionalei CFR București, dar odată cu el se bucură şi băieţii deştepţi care roiesc în zona Gării de Nord. Adică, la vremuri noi, tot noi!


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-02-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray