2020-02-17 15:10

Directorul de la Spaţii Verzi, baricadat într-un birou după ce angajaţii ADP sector 1 au vrut să-l bată

 |  15:57
Directorul de la Spaţii Verzi, baricadat într-un birou după ce angajaţii ADP sector 1 au vrut să-l bată

Directorulde la Spaţii Verzi Sector 1 s-a baricadat într-un birou, în faţa căruia s-auinstalat mai mulţi agenţi de pază, după ce un grup de angajaţi ai ADP au vrutsă îl ia la bătaie când a ieşit să discute cu ei. Ieri-dimineaţă, aproximativ 300 de angajaţi dela ADP Sector 1 au protestat în faţa sediului Secţiei Spaţii Verzi, aflat înapropierea Parcului Kiseleff din Capitală, nemulţumiţi de valul masiv deconcedieri anunţate în instituţie.

DirectorulSecţiei Spaţii Verzi din cadrul ADP Sector 1, Marian Dinu, a ieşit din sediulinstituţiei pentru a discuta cu protestatarii, însă aceştia au cerut să îşi deademisia, spunându-i că este principalul vinovat pentru ce se întâmplă. La scurttimp, după un schimb de replici, protestatarii i-au strigat că este hoţ şi auvrut să îl ia la bătaie, moment în care Marian Dinu s-a retras într-un birou,iar la uşa de la intrarea în sediul instituţiei mai multe persoane de la pazăau format un lanţ uman. Unii protestatari spun că au primit telefoane deameninţare de la o şefă de brigadă din ADP Sector 1, care le-a spus că dacă nuopresc protestul, pentru vineri vor fi trecuţi absenţi nemotivat şi, prinurmare, vor fi daţi afara fără să mai poată primi indemnizaţie de şomaj. Angajaţiispun că nu vor să renunţe la protest pentru că nu cred ceea ce spun şefii lor,respectiv că firmele către care au fost externalizate serviciile îi vor angaja,întrucât o parte dintre aceste firme fac deja lucrări la parcurile bucureşteneşi folosesc oameni care muncesc cu ziua. Protestatarii mai spun că aceste firmecătre care au fost externalizate serviciile aparţin unor şefi din ADP sau dinPrimăria Sectorului 1. În timpul protestului, unei angajate i s-a făcut rău,aceasta fiind dusă într-o sală din sediul Secţiei Spaţii Verzi. AlexandruNiculae, ofiţer de presă la Jandarmeria Capitalei, a declarat că la loculprotestului au fost trimise două echipaje, pentru a asigura zona. El a precizatcă jandarmii discută cu protestatarii şi că numai în caz de necesitate se vatrece la degajarea zonei şi la amenzi.

Ceiaproximativ 300 de protestatari sunt nemulţumiţi de disponibilizările care aufost făcute prin OUG 63/2010, vineri fiind ziua în care angajaţii trebuiau săîşi ia deciziile de preaviz pentru concediere.

DirectorulAdministraţiei Domeniului Public (ADP) Sector 1, Eugen Milea, a declarat căangajaţii ADP trebuiau să semneze, vineri, deciziile de preaviz privinddisponibilizările, însă au refuzat să facă acest lucru,.

Potrivit luiMilea, citat de Mediafax, din cei aproape 700 de angajaţi ai ADP Sector 1, 670vor fi concediaţi, ceea ce înseamnă că "activitatea instituţiei este, înprezent, blocată". Milea a precizat că din cele aproximativ 100 de posturirămase în structura ADP Sector 1, 30 sunt blocate de persoane care se află înconcedii pre şi postnatale. Consiliul Local al Sectorului 1 a aprobat nouaorganigramă în urma aplicării OUG 63/2010.

Reprezentanţiiadministraţiei publice din Sectorul 1 au declarat, luni, că în total au fostdisponibilizate aproximativ 2.300 de persoane, cele mai multe reduceri depersonal fiind făcute la Administraţia Domeniului Public, Poliţia Comunitară şiEvidenţa Populaţiei, acolo unde au rămas patru persoane care trebuie săsoluţioneze aproximativ 400 de cereri în fiecare zi. Numărul maxim de posturipentru fiecare unitate administrativ teritorială a Capitalei a fost stabilitconform OUG 63/2010, Primăriei Sectorului 1 Bucureşti revenindu-i 899 deposturi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-08-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine