2020-08-07 22:01

Dispozitive de triplat cursa în maşinile taximetriştilor

 |  16:19
Dispozitive de triplat cursa în maşinile taximetriştilor

Un control derulat ieri-dimineaţă a descoperit practicile prin care taximetriştii bucureşteni păcălesc atât clienţii, triplându-le tariful, cât şi statul, prin neplata TVA către stat.

Poliţiştii şi inspectorii Primăriei Capitalei au iniţiat, ieri-dimineaţă, controale la taximetriştii de lângă Gara de Nord, Gara de Est şi din alte locuri identificate de autorităţi pentru a verifica starea tehnică a autoturismelor, dar şi pentru a-i identifica pe cei care folosesc dispozitive care încarcă bonul de călătorie. În mai puţin de 30 de minute de la începerea verificărilor, poliţiştii au descoperit mai multe dispozitive folosite de taximetrişti pentru a evita înregistrarea cursei în aparat şi, implicit, plata TVA, dar şi sisteme folosite de conducătorii auto pentru a dubla sau tripla călătoria. Controalele au mai scos la iveală faptul că unele autoturisme emiteau noxe de trei ori mai mari decât permite limita legală.

Oamenii legii le recomandă călătorilor să fie foarte prudenţi atunci când apelează la un taxi pentru a ajunge la destinaţie pentru că şoferii folosesc sisteme din ce în ce mai sofisticate pentru a încărca preţul călătoriei, iar identificarea unor astfel de dispozitive este tot mai anevoioasă pentru poliţişti, care trebuie să dezmembreze o bună parte din maşină pentru a găsi aparatura pentru fraudă. Controalele, derulate de agenţii Brigăzii Rutiere şi de angajaţii Registrului Auto Român, au vizat legalitatea transportului în regim de taxi, fiind verificate atât documentele, cât şi starea tehnică a autovehiculelor. La acţiune au participat peste 20 de echipaje de la Poliţia Rutieră, inspectori de la Registrul Auto Român şi de la Primăria Capitalei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639557-08-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz