2020-01-28 21:57

Dispute între constructorul Astaldi şi Metrorex privind întârzierea finalizării Magistralei 5

 |  17:17
Dispute între constructorul Astaldi şi Metrorex privind întârzierea finalizării Magistralei 5

Astaldi, constructorul Italian al Magistralei 5 de metrou, anunţă o întârziere de circa 1 an a lucrărilor. Metrorex spune că trebuie respectat contractul, deşi au fost întârzieri la finanţarea lucrărilor. Dacă decontările către UE nu se vor face la timp, se pierde total finanţarea din fonduri nerambursabile.

Metroul de Drumul Taberei întârzie încă un an, anunţă Astaldi, care estimează că Magistrala 5 va fi gata în 2017. Raportul Astaldi pe primele 6 luni ale acestui an arată că doar 42% din lucrări au fost realizate, deci finalizarea acestora va fi prelungită.

În replică, oficialii Metrorex spun că lucrările la metroul de Drumul Taberei trebuie finalizate până la finele lui 2016. „Magistrala 5 de metrou, Râul Doamnei - Pantelimon, are trei faze de punere în funcţiune. Pentru prima secţiune, de la Eroilor la Râul Doamnei, punerea în funcţiune cu călători este sfârşitul anului 2016. În momentul de faţă, Astaldi are contractate doar lucrările de structură şi infrastructură. Pentru a pune în funcţiune secţiunea respectivă la finele lui 2016, conform contractului, Astaldi trebuie să termine lucrările de structură şi infrastructură în septembrie 2015, urmând ca lucrările de finisaje, cale de rulare şi instalaţii să se finalizeze într-un an şi jumătate. În momentul de faţă, acestea sunt datele contractuale şi trebuie respectate de către toată lumea. Poate cel mult în ianuarie 2017 să se facă formele de recepţie, dar lucrările în sine trebuie finalizate în 2016”, a reacţionat Cătălin Homor, directorul de investiţii al Metrorex.

Proiectul Magistralei 5 de metrou este finanţat din fonduri structurale nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Sectorial –„Transport” 2007 - 2013.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-08-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine