2020-08-10 02:51

Dosar penal pentru profanare de morminte, după ce mormântul părintelui Arsenie Boca a fost săpat

 |  08:56
Dosar penal pentru profanare de morminte, după ce mormântul părintelui Arsenie Boca a fost săpat

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru profanare de morminte după ce măicuţele de la Mănăstirea Prislop au descoperit că mormântul părintelui Arsenie Boca a fost săpat. Un bărbat a făcut o groapă de 2,4 metri lungime, un metru lăţime şi adâncă de 50 de centimetri.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Hunedoara, Laura Bradu, a precizat, că poliţiştii din Haţeg au deschis un dosar penal pentru profanare de morminte după ce măicuţele de la Mănăstirea Prislop au anunţat că o persoană a încercat să sape o groapă peste mormântul părintelui Arsenie Boca.

"În cauză s-a deschis un dosar penal pentru profanare de morminte şi avem deja un suspect care urmează să fie audiat", a afirmat Laura Bradu.

Măicuţele au descoperit că, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, a fost săpată o groapă peste mormântul părintelui Arsenie Boca din cimitirul Mănăstirii Prislop.

Surse judiciare, citate de Mediafax, au precizat, că suspectul principal este un bărbat din Maramureş, cunoscut cu boli psihice.

Arsenie Boca s-a născut în 1910, iar pentru convingerile sale a fost arestat, torturat de fosta Securitate şi apoi alungat de la mănăstire în timpul regimului comunist. Părintele Arsenie Boca a murit în 28 noiembrie 1989.

Mănăstirea Prislop a ajuns loc de pelerinaj pentru românii din toate colţurile ţării, ea identificându-se cu personalitatea părintelui Arsenie Boca. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz