2020-07-11 06:05

Dosarul Mineriadei: 300 de persoane cer despăgubiri

 |  17:50
Dosarul Mineriadei: 300 de persoane cer despăgubiri

Aproape 300 de persoane, ce au calitatea de părți vătămate în dosarul Mineriadei 13-15 iunie 1990, au depus, în timpul audierilor de la Parchet, cereri de constituire părți civile și solicită despăgubiri, se arată într-un răspuns al Parchetului General pentru Mediafax.

Reprezentanții Parchetului General susțin că de la momentul în care au început audierile(n.r. octombrie 2015) în dosarul redeschis pentru Mineriada din 13-15 iunie 1990 și până în prezent în anchetă au dat declarații „aproximativ 350 de persoane, din care un număr de 315 în calitate de părți vătămate”.

Dintre cele 315 persoane chemate și audiate ca părți vătămate pentru întâmplările din timpul Mineriadei, aproape 300 au anunțat procurorii că vor despăgubiri materiale. Acestea s-au constituit părți civile și au solicitat diverse sume.

“Întinderea totală a pretențiilor urmează a fi stabilită după finalizarea audierilor și administrarea tuturor probelor pe care se întemeiază aceste pretenții”, se arată în răspunsul Parchetului General.

Acesta este dosarul pe care procurorii militari l-au redeschis în primăvara anului trecut, decizia fiind confirmată, pe 9 martie 2015, de Înalta Curte de Casație și Justiție. Hotărârea a venit după ce Curtea Europeană a Drepturilor Omului a obligat statul român să identifice vinovații.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-05-13Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
13 Mai 2016

HA HA....ASTIA MAI TRAIESC CA SA CEARA DESPAGUBIRI....IZMENARUL OPREA DEGHIZAT IN MINER CU HOARDELE LUI A CIOMAGIT LANGA MINE UN JURNALIST FRANCEZ DE LA TF2 CARE ULTEROR A MURIT...ACUM PE MORTI CINE-I MAI DESPAGUBESTE???...PUNETI SECHESTRU PE AVERILE PORCILOR ASTIA NKVD-ISTI...ILIESCU,MAGUREANU,VOICAN VOICULESCU,ROMAN ETCETERA......TERORISTII NKVD DEGHIZATI IN MINERI
MAFIA IN FLOARE - COLABORARE
13 Mai 2016

IZMENARUL SA I SE SCOATA UNGHIILE . TRADATORU A CIORDIT BANI DE LA 215 AI MAI SI A COMANDAT AUDI PE NUMELE LUI . DUPA 3 - 4 LUNI LA DONAT MINISTERULUI SI DISTRUS SI ALTE DOCUMENTE . MIRON COSMA ARE VILOAIE SI TERENURI IN MOSIA LI PANDELE - FIREA . DAR SI MAGUREANU , ROMAN , VOICULESCU , ILIESCOVICI , BASITU SI CEILANTI DIN MINISTERE SI SERVICI . PRAFUL DE CAPUL LOR .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz