2020-06-02 05:24

Două PIEŢE importante din Capitală au fost ÎNCHISE temporar de ANPC

 |  15:43
Două PIEŢE importante din Capitală au fost ÎNCHISE temporar de ANPC

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a închis temporar Piaţa Gorjului şi Piaţa Titan 2 - Miniş, până la remedierea deficienţelor constatate. Totodată s-au aplicat şi amenzi de 30.000 de lei pentru alte nereguli găsite. La Piaţa Veteranilor din Sectorul 6 a fost dată o amendă de 10.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei militare numărul 3.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a continuat acţiunile de control premergătoare sărbătorilor pascale, în întreaga ţară, pentru a verifica modul în care comercianţii îndeplinesc prevederile ordonanţelor militare menite să prevină răspândirea noului coronavirus Covid-19, precum şi felul în care respectă drepturile consumatorilor, īn timp ce derulează activităţile comerciale, intensificate în această perioadă.

Echipele Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti au făcut, marţi, verificări în alte câteva pieţe agroalimentare importante din Capitală. "S-a dispus închiderea Pieţei Gorjului, precum şi a Pieţei Titan 2 - Miniş, până la remedierea neregulilor constatate, măsură dublată şi de sancţionarea operatorilor economici care deţin pieţele cu amenzi în valoare de 30.000 lei, toate acestea fiind cauzate de nerespectarea prevederilor Ordonanţelor militare referitoare la măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19 (nu se respecta distanţa socială dintre comercianţi, numărul de persoane care să se afle în acelaşi timp în incintă, prezenţa dezinfectantelor la dispoziţia comercianţilor şi cumpărătorilor)”, se arată în comunicatul ANPC.

Echipele de control au mai descoperit la Piaţa Crângaşi că nu erau respectate prevederile ordonanţelor militare. Astfel, erau deficienţe de marcare a zonei destinate, accesului consumatorilor, nu era spaţiu corespunzător între tarabe, iar din acest motiv operatorul economic care deţine centrul comercial a primit avertisment. Neregulile au fost remediate în timpul controlului, activitatea în piaţă fiind oprită timp de două ore.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor spune că va continua campania de verificări ocazionată de sărbătorile pascale şi în zilele următoare, pentru a se asigura că prevederile legislaţiei privind drepturile consumatorilor, precum şi cele ale ordonanţelor militare sunt respectate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine