2020-02-24 14:58

Două persoane suspecte de infestare cu West Nile la Tulcea

 |  15:26
Două persoane suspecte de infestare cu West Nile la Tulcea

Autorităţiledin Tulcea au trimis la Institutul Cantacuzino probe recoltate de la douăpersoane diagnosticate cu meningită virală, suspecte că au contractat virusulWest Nile, prefectul judeţului Tulcea, Vasile Gudu, spunând că unul dintrepacienţi a fost deja externat, starea lui fiind foarte bună.

Potrivitprefectului, pacienţii sunt un tânăr în vârstă de 18 ani şi o persoană de 43 deani, care au fost diagnosticaţi cu meningită virală, boală pe care aucontractat-o după ce au fost la pescuit, cel mai probabil fiind înţepaţi deţânţari.

Prefectula spus că au fost prelevate probe de la cei doi pacienţi şi trimise laInstitutul Cantacuzino din Capitală, pentru a se stabili dacă se confirmăsuspiciunea de virus West Nile.

Subsecretarulde stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat, că până în prezent înRomânia nu a fost confirmat nici un caz de infestare cu virusul West Nile şică, potrivit unei proceduri deja stabilite, în toate cazurile de meningită sefac şi analize pentru a se verifica dacă este vorba şi de infestare cu WestNile.

Specialiştiiîn sănătate publică recomandă populaţiei să evite, pe cât posibil, expunerea latânţari purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi sau aplicândsubstanţe chimice care pot îndepărta insectele. Totodată, oamenii sunt sfătuiţisă monteze plase contra ţânţarilor la geamuri şi uşi sau să foloseascăsubstanţe specifice pentru îndepărtarea insectelor. Specialiştii arată că esteobligatorie prezentarea de urgenţă la medic pentru orice simptom de boală,respectiv febră, dureri intense de cap, vărsături, dureri abdominale saumusculare şi articulare. Totodată, autorităţile locale trebuie să ia măsuri dedezinsecţie pentru distrugerea ţânţarilor.

MeningitaWest Nile este o boală infecţioasă care se transmite la om prin intermediulţânţarilor, dar care nu se transmite direct, de la om la om.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-06-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine