2020-08-13 00:57

DSP Dolj anunţă confirmarea a trei cazuri de infecţie cu virusul West Nile

 |  12:24
DSP Dolj anunţă confirmarea a trei cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj a anunţat, vineri, că trei cazuri de infecţie cu virusul West Nile, transmis prin înţepătură de ţânţar, au fost confirmate în judeţul Dolj, în sezonul estival.

Potrivit sursei citate, unul dintre cazurile de infecţie neuroinvazivă cu virus West Nile în sezonul estival 2016 a fost confirmat la o femeie în vârstă de 63 ani cu domiciliul în Craiova, internată în 6 august la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi pneumoftiziologie "Victor Babeş" Craiova şi transferată a doua zi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.

Cazul a fost confirmat ulterior de Institutul Cantacuzino din Bucureşti.

De asemenea, o altă femeie, în vârstă de 50 ani, din Craiova, cu domiciliul flotant în Franţa, a fost şi ea depistată cu virusul West Nile. Aceasta a fost internată la Spitalul de Boli Infecţioase. Un alt caz de infecţie cu West Nile a fost confirmat la un pacient de 46 ani din localitatea Goieşti.

“În cadrul sistemului de supraveghere al meningitelor/meningoencefalitelor produse de virusul West Nile, implementat după epidemia din anul 1996, în România s-au identificat anual cazuri de meningită West Nile. În sezonul 2016, începând cu luna mai şi până în prezent, au fost înregistrate 25 de cazuri de infecţie West Nile, ceea ce reprezintă o creştere de patru ori faţă de aceeaşi perioadă a anului 2015, din care 2 decese”, se arată în comunicatul DSP Dolj. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-08-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz