2019-10-23 05:29

După RUJEOLĂ, o altă EPIDEMIE a început să facă prăpăd printre copii

 |  18:21
După RUJEOLĂ, o altă EPIDEMIE a început să facă prăpăd printre copii

Epidemia de rujeolă a făcut şi încă face victime printre copii din Vestul ţării în special. Pe lângă rujeolă, o altă epidemie a început să facă prăpăd printre micuţi. Epidemia de rotavirus, virus care afectează în general copii foarte mici, s-a extins îngrijorător în judeţul Alba.

Numărul îmbolnăvirilor înregistrate în primele 23 de zile ale acestui an este de peste trei ori mai mare comparativ cu aceeaşi perioadă din 2016.Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Alba, Alexandru Sinea, a declarat pentru News.ro că în judeţul Alba, în luna ianuarie 2016, au fost înregistrate doar şapte cazuri, în vreme ce în primele 23 de zile ale acestui an numărul cazurilor de infecţii cu rotavirus a ajuns la 25. Potrivit lui Sinea, în toate cazurile este vorba de copii mici şi nu există din fericire evoluţii grave care să pună viaţa micuţilor în pericol.

Rotavirusul este un virus care afectează intestinul subţire şi se manifestă prin vărsături şi diaree, fiind cea mai întâlnită cauză de diaree şi deshidratare severă la bebeluşi. Infecţia este mai frecventă în lunile reci ale anului, respectiv în perioada noiembrie - mai, iar transmiterea acestui virus se face cu multă uşurinţă prin mâini, jucării, suprafeţe alimente sau apă contaminate. Simptomele infecţiei sunt diaree, greaţă, vărsături şi febră.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-23

In legatura cu acest articol...

Măsuri anti-rujeolă: scade vârsta de vaccinare pentru bebeluși

Vaccinaţi sau nevaccinaţi, alţi 30 de copii au fost diagnosticaţi cu rujeolă

CAMPANIE de informare pentru stoparea epidemiei de RUJEOLĂ la COPII

EPIDEMIE de RUJEOLĂ: Peste 2.000 de copii bolnavi şi 11 DECESE

Alertă de RUJEOLĂ. Sunt 13 decese confirmate

Rujeola a mai răpus un copil. Epidemia se extinde
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray