2019-10-15 20:21

E OFICIAL! 1,2 milioane de pensionari SCAPĂ DE IMPOZIT ȘI CASS

 |  17:11
E OFICIAL! 1,2 milioane de pensionari SCAPĂ DE IMPOZIT ȘI CASS

Camera Deputatilor a votat joi, in sesiune extraordinara, proiectul de lege prin care se elimina impozitul de 16% pentru pensiile mai mici de 2.000 de lei, precum si plata contributiilor de sanatate. Legea ar putea intra in vigoare chiar din luna februarie, daca Iohannis semneaza imediat legea.

Actul normativ a trecut cu 207 voturi pentru si 29 de voturi impotriva, arata Digi 24. Proiectul a fost deja adoptat in Senat in luna septembrie a anului trecut, deci Camera Deputatilor este for decizional.

Deputatii PNL au votat joi in favoarea acestei masuri, in ciuda faptului ca liberalii au criticat, miercuri, in Comisia de buget, proiectul de lege depus de Cristiana Anghel si sustinut de PSD, spunand ca social-democratii sunt populisti.

Totusi, Comisia de buget a aprobat raportul asupra initiativei legislative, fiind adoptat un amendament al PSD prin care doar cei cu pensii de sub 2.000 de lei beneficiaza de aceasta prevedere, propus pentru reducerea poverii fiscale.

Insa PNL a depus joi un proiect de lege prin care toate pensiile sa fie scutite de impozit si CASS, nu doar cele de sub 2.000 de lei.

Masura votata joi va merge pentru promulgare la presedintele Klaus Iohannis, care o poate retrimite in Parlament sau contesta la Curtea Constitutionala.

Daca, totusi, seful statului decide sa promulge legea, este de asteptat ca aceasta sa intre in vigoare incepand cu 1 februarie.

Precizam ca Ministerul Muncii informa, joi, ca 1,2 milioane de romani au pensii de sub 2.000 de lei, pentru care platesc impozite de 62,1 milioane de lei, ceea ce reprezinta peste jumatate din valoarea lunara totala a impozitului pe pensii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-05Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

Toată România în cor: „Dă, Doamne!” Nu cred că a mai fost vreun Guvern care, într-o perioadă atât de scurtă de timp de la începerea mandatului, 2-3 zile practic, să fi anunțat atâtea vești bune pentru românii de rând. Aproape că uiți de gerul de afară, așa îți încălzesc sufletul veștile care sunt anunțate după fiecare ședință de Guvern. Păi, să le luăm pe rând, că altfel suntem în pericol să le pierdem șirul
07 Ian 2017 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray