2019-12-13 06:11

E OFICIAL: ALOCAȚIILE se măresc. Când și câți BANI vor primi copiii

 |  21:48
E OFICIAL: ALOCAȚIILE se măresc. Când și câți BANI vor primi copiii

După anunțul de vineri al președintelui Iohannis prin care a promulgat Legea bugetului de stat pentru anul 2019, părinții au început deja să își facă primele calcule. Astfel, alocațiile de stat se pot majora de la 1 aprilie, conform Ordonanței de Guvern adoptate recent de executiv.

Conform Ordonanței de Guvern, începând cu data de 1 a lunii următoare intrării în vigoare a Legii bugetului de stat pe 2019, cuantumul alocaţiilor de stat pentru copii va fi următorul:

  300 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap; 150 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani şi urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, organizate în condiţiile legii, până la terminarea acestora; 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

"Măsura a fost luată ca urmare a deciziei Parlamentului României, de suplimentare a bugetului Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, cu suma de 2,13 miliarde lei, în vederea majorării alocaţiilor de stat pentru copii, prin Legea Bugetului pe anul 2019", preciza Guvernul .


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray