2019-07-19 03:38

E plin de GĂURI pe pista de la Otopeni. Avioanele mari ar putea fi INTERZISE

 |  23:42
E plin de GĂURI pe pista de la Otopeni. Avioanele mari ar putea fi INTERZISE

Avioanele de mari dimensiuni s-ar putea să nu mai poată ateriza pe Aeroportul Otopeni dacă nu se fac reparaţii capitale la cele două piste, conform unor surse citate de Antena 1.

Avioanele de mari dimensiuni s-ar putea să nu mai poată ateriza pe aeroportul Otopeni dacă nu se fac reparaţii capitale la cele două piste, conform unor surse! Asta după ce, săptămâna trecută, o bucată din pista 1 s-a exfoliat în timp ce un avion Boeing 747-400 era pe punctul de a decola. Oficialii aeroportului au inchis pista în jur de 45 de minute pentru reparaţii.

Culmea este că şi pista 2 era închisă la acel moment, iar o aeronavă care trebuia să aterizeze a stat în aer în jur de zeci de minute.

"Organizația noastră a mai atras atenția recent asupra stării execrabile a pistelor și a suprafețelor de mișcare de pe aeroportul din Otopeni. Din păcate suntem nevoiți să o facem din nou, deoarece este inadmisibil că starea actuală a infrastructurii ajunge să pună în pericol siguranța aeronavelor și implicit a pasagerilor!

Pista 08R/26L, singura operațională pe întreaga lungime de 3500m, cârpită în repetate rânduri cu straturi subțiri de asfalt, a ajuns să reprezinte un adevărat risc de siguranță. Spre exemplu, vinerea trecută, în urma decolării unei aeronave Boeing 747-400 a companiei israeliene El Al, o bucată din pistă s-a dislocat complet, forțând închiderea de urgență a acesteia. O astfel de situație este extrem de gravă, punând în pericol atât siguranța aeronavei cât și a călătorilor, indicând nevoia urgentă de reparații capitale, nefiind vorba de primul incident de acest fel.

În timpul acestui incident, pista 08L/26R, cealaltă pistă a aeroportului, degradată profund, nefuncțională pe o treime din lungime, era închisă complet pentru lucrări de întreținere. În consecință, timp de mai bine de o oră, Aeroportul Internațional Henri Coandă București a fost complet închis traficului aerian, aeronavele aflate în zbor fiind nevoite să evolueze în zone de așteptare până la remedierea problemelor!

Practic s-a ajuns în situația în care piloții, controlorii de trafic aerian și chiar managerii companiilor aeriene atrag atenția că starea infrastructurii aeroportuare a devenit inacceptabilă și riscurile operaționale sunt extrem de ridicate! Până și conducerea operatorului național TAROM a declarat recent că este nevoită să schimbe anvelopele aeronavelor de 5-6 ori mai des decât în mod normal din cauza pistelor și suprafețelor de mișcare degradate.

Solicităm Companiei Naționale Aeroporturi București precum și Ministerului Transporturilor din România să ia de măsuri urgente pentru reabilitarea capitală și operaționalizarea pistelor Aeroportului Henri Coandă pentru a nu avea evenimente cu posibile urmări tragice!", atrage atenția Pro Infrastructura.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray