2020-01-24 06:38

E ÎN PUTEREA TA! Prevenirea furturilor din locuinţe

 |  17:42

O campanie de prevenire se desfăşoară întotdeauna înainte ca o anumităsituaţie să devină îngrijorătoare. De altfel, a preveni înseamnă a atrageatenţia asupra consecinţelor probabile ale unei acţiuni şi astfel, a lua măsuride precauţie pentru a înlătura ceva neplăcut. A existat întotdeauna o tendinţăde a asocia o campanie preventivă cu tendinţele îngrijorătoare ale unuifenomen. Nimic mai fals, în condiţiile în care dacă acea situaţie a ajuns dejala un anumit nivel de gravitate, numai acţiunea preventivă în sine nu are nici oşansă de reuşită.

Am făcut această precizare pentru că de curând pe mai multe imobile dinmarile centre urbane au fost afişate mai multe materiale preventive privindfurturile din locuinţe. Pentru a nu îngrijora pe nimeni, poliţiştii deprevenire au ţinut să precizeze că singurul rol al acestor materiale este de ainforma şi înştiinţa locatarii acelor imobile că pentru limitarea riscurilor defurt din locuinţă e nevoie şi de o atitudine precaută a acestora. De fapt,campania „Un plus de Siguranţă”, aşacum este denumită această acţiune, a fost declanşată în urma unui studiu dincare rezulta că un sfert din infracţiunile de furt din locuinţe constatate anultrecut de către poliţie sunt cauzate de neglijenţa, ignoranţa sausuperficialitatea proprietarilor.

Aşadar, faptul că la scara blocului dumneavoastră întâlniţi un afişconţinând recomandări preventive nu înseamnă că blocul dumneavoastră a devenitpeste noapte o ţintă a infractorilor sau cartierul dumneavoastră este mai puţinsigur. De altfel, poliţiştii de prevenire ai IGPR ne asigură că, la nivelnaţional, situaţia furturilor din locuinţă nu a înregistrat nici o evoluţiefaţă de dinamica specifică a acestui tip de infracţionalitate.

Cât suntem dispuşi să investim în propria siguranţă şi ce facem pentru astaţine până la urmă de fiecare dintre noi. Ce putem face împreună - vecinii descară, locatarii unui bloc, vecinii de stradă- asta ţine de simţul civic al fiecăruia, de implicare şi de cât de multne interesează să ne acordăm un plus de siguranţă comunităţii noastre.

Material realizat împreună cuInstitutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul PoliţieiRomâne.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-03-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray