2020-08-12 01:30

Ecologiștii ies în stradă: Avem nevoie de măsuri urgente. Promisiunile nu ne fac mai sănătoși

 |  10:16
Ecologiștii ies în stradă: Avem nevoie de măsuri urgente. Promisiunile nu ne fac mai sănătoși

Câteva organizații de mediu atrag atenția, vineri, printr-un marș, asupra necesității unor măsuri în contextul creşterii alarmante a poluării în marile oraşe și cer Capitalei acțiuni urgente.

Marşul ”Aer curat, nu plămân intoxicat!” este organizat de mişcarea Fridays For Future România, împreună cu Climate Strike România, care cer Primăriei Capitalei şi Ministerului Mediului să acţioneze urgent pentru a reduce poluarea aerului din oraşe.

Potrivit organizatorilor, acţiunea de protest vine pe fondul creşterii alarmante a poluării în marile oraşe, combinată cu datele insuficiente transmise de autorităţi în privinţa calităţii aerului. 

Organizatorii solicită autorităţilor transportul durabil (flotă de autobuze 100% electrice, piste de biciclete şi dezvoltarea infrastructurii pentru

pietoni), spaţii verzi şi monitorizarea adecvată a calităţii aerului.

"Avem nevoie de măsuri care să îmbunătăţească rapid calitatea aerului pe care îl respirăm. Promisiunile nu ne fac mai sănătoşi. Studiile

Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii dovedesc faptul că poluarea este responsabilă nu doar pentru boli pulmonare, ci şi pentru accidente

vasculare cerebrale şi boli cardiace. Avem dreptul la un viitor sănătos, ne dorim să creştem într-un mediu curat, în momentul ăsta ne este teamă să ieşim pe stradă şi privim spre viitor cu multă incertitudine”, a declarat Mădălina Scarlat, membră Fridays For Future România.

Conform organizatorilor, Bucureşti, Braşov şi Iaşi sunt deja sub monitorizarea Comisiei Europene, pentru că planurile de măsuri împotriva poluării nu au fost respectate, iar poluarea depăşeşte constant normele europene.

Marşul va începe la ora 17.00, de la Piaţa Unirii şi se va desfăşura pe Bulevardul Unirii, până la Ministerul Mediului.

Marşul este susţinut de WWF România, Comunitatea Declic, Corupţia Ucide şi Eşti din Sectorul 5, dacă.

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz