2020-06-03 13:45

Efectul denunţurilor lui Solomon Wingler: o nouă demisie la Primărie Capitalei

 |  14:26
Efectul denunţurilor lui Solomon Wingler: o nouă demisie la Primărie Capitalei

P24

Directorul Direcţiei Investiţii din Primăria Capitalei Bogdan Hreapcă a demisionat „elegant ca Alina Roman”, spune fostul primar general interimar, Ştefănel Dan Marin. Fostul edil spune că acesta şi-a prezentat demisia în aceeaşi zi în care a fost şi el demis, pe 24 noiembrie 2015.

Potrivit lui Ştefănel Marin, demisia lui Bogdan Hreapcă este efectul denunţurilor făcute de fostul consilier personal al lui Sorin Oprescu, Solomon Wingler zis Moni, condamnat la 4 ani închisoare cu executare. Ca şi Alina Roman de la Administraţia Străzilor, Hreapcă a avut pe mână bugete impresionante pentru lucrările Primăriei. Cei doi au demisionat înainte ca mascaţii să descindă în Primăria Capitalei şi „să scape de presă”. „«Băieţii deştepţi» din denunţul lui Moni sunt vizaţi”, comentează Ştefănel Marin, care mai spune că abia aşteaptă „să vină microbuzul la Primăria Capitalei”. “În locul lui Bogdan Hreapcă, de care m-am despărţit în ultima zi de Primar, aşteptaţi până apare demisia lui M.R.”, a spus pentru PUTEREA Ştefănel Marin.

Surse liberale spun că misteriosul M.R. ar fi consilierul general liberal Mircea Raicu, care ar fi vrut să ocupe postul lui Mădălin Dumitru, fost director din administraţia lui Oprescu, arestat şi el pentru corupţie. „Acum nu se ştie dacă mai este de actualitate, probabil altcineva va ocupa poziţia asta”, spun surse din PNL. Hreapcă a lansat zvonul că „şi-a găsit ceva în Anglia, iar săptămâna viitoare merge să semneze contractul”. Se pare că lista denunţurilor lui Moni este destul de stufoasă, iar fuga în străinătate sau demisiile din funcţii a celor vizaţi nu este o soluţie salvatoare.

Gaşca lui Oprescu

Încă din primul mandat, un cuplu celebru s-a remarcat în organigrama Primăriei Capitalei. Este vorba despre Bogdan şi Andreea Hreapcă. Cei doi au fost colegi cu fiul lui Sorin Oprescu, Mircea Oprescu, şi au fost aduşi la Primărie încă din 2008, după câştigarea alegerilor de edilul suspendat. Bogdan Hreapcă a fost numit director general la Direcţia de Investiţii, iar Andreea Hreapcă a fost angajată la cabinetul primarul general.

Solomon Wigler zis Moni, fostul consilier personal al lui Sorin Oprescu, a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 4 ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzat că a luat 204.000 de euro pentru intervenţii în aprobarea unor Planuri Urbanistice Zonale.

„Intervenţiile” lui Moni erau pentru aprobarea unor Planuri Urbanistice Zonale necesare construirii a trei supermarketuri.

Potrivit DNA, în perioada mai-iunie 2012 – mai 2015, Solomon Wigler, în calitate de consilier personal al primarului general al Capitalei, a pretins, în mai multe rânduri, 230.000 de euro şi a primit, în mai multe tranşe, 179.000 de euro de la un o persoană (martor denunţător în cauză), promiţând că va interveni la funcţionari din aparatul administrativ al edilului şi la consilieri din Consiliul General al Municipiului Bucureşti, pentru iniţierea şi votarea unor proiecte de hotărâre care vizau aprobarea unor planuri urbanistice zonale necesare edificării a trei supermarketuri în Bucureşti şi acceptarea unei donaţii de către Primăria Capitalei.

După primirea celor 179.000 de euro, în patru tranşe, respectiv înainte şi după votarea hotărârilor respective, Solomon Wigler a fost prins în flagrant, în timp ce primea alţi 25.000 de euro, din diferenţa de 51.000 de euro de la suma pretinsă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-11-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine