2019-12-09 20:51

EFECTUL PUTEREA. Ministrul Szabo a luat atitudine după dezvăluirea cazului Clubul Nautic Român

 |  19:21
EFECTUL PUTEREA. Ministrul Szabo a luat atitudine după dezvăluirea cazului Clubul Nautic Român

La două săptămâni după ce PUTEREA dezvăluia faptul că statul, deşi promite pe hârtie că va susţine investiţiile în sport, a impozitat una dintre puţinele baze ridicate din resurse private în ultimii 26 de ani, ministrul Gabriela Szabo a propus oficial modificarea Legii Codului Fiscal. Astfel, dacă propunerile vor trece, atunci cluburile şi bazele sportive vor scăpa de plata impozitelor locale.

În ediţia de pe 11 martie, cotidianul nostru trăgea un semnal de alarmă faţă de situaţia din sportul românesc. Astfel, după ce au construit din resurse proprii o bază sportivă, iar la inaugurare s-a prezentat inclusiv Carmen Tocală, ministrul secretar de stat din 2013, cei de la Clubul Nautic Român au aflat că datorează Primăriei Techirghiol nu mai puţin de 15.764 de lei, reprezentând impozitul pe doi ani şi penalităţi. O sumă imensă pentru un sport care supravieţuieşte doar datorită pasiunii nebune a unei mâini de oameni. Totul pentru baza sportivă unde profitul este aproape nul, dar care a relansat iahtingul românesc.

Legea 69/2000, cunoscută drept Legea educaţiei fizice şi sportului, stipulează în art. 2, alineatul 1, că „Educaţia fizică şi sportul sunt activităţi de interes naţional, susţinute de stat” şi în vreo alte cinci articole precizează că „autorităţile administraţiei publice (…) au obligaţia să sprijine sportul pentru toţi şi sportul de performanţă şi să asigure condiţiile organizării materiale de practicare a educaţiei fizice şi sportului în comunităţile locale”. Nu a fost şi cazul la Techirghiol, acolo unde autorităţile au privit impasibile tot ce se întâmplă şi nu s-au implicat în susţinerea sportului în nici un fel.

Pe lângă scutirea de la impozite a bazelor sportive, ministrul Szabo a mai propus scutirea de impozite pentru premiile oferite sportivilor olimpici și paralimpici de pe locurile 1-6 și reducerea TVA la 9% pentru biletele la evenimentele sportive. „Propunerile Ministerului Tineretului și Sportului pentru modificarea Codului Fiscal sunt făcute în spiritul sprijinirii inițiativei în sport. Prin scutirea de impozite locale a cluburilor și bazelor sportive stimulăm performanța la nivel local”, a afirmat fosta mare atletă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-03-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray