2020-08-11 17:05

ELCEN s-a răzgândit. Nu mai face fuziunea cu RADET, vrea avocaţi

 |  20:38
ELCEN s-a răzgândit. Nu mai face fuziunea cu RADET, vrea avocaţi

P24

Potrivit convocatorului ședinței din 25 ianuarie 2016 a Adunării Generale a Acționarilor (AGA), Electrocentrale București (ELCEN) caută soluții alternative la fuziunea cu RADET și vrea să dea în judecată Primăria Capitalei pentru neplata diferenței dintre costurile de producție, transport, distribuție și furnizare a agentului termic și prețul plătit de consumatori. În plus, vrea să dea în judecată Primăria Capitalei.

Consiliul de Administrație va propune AGA „achiziția de servicii juridice de consultanță în vederea identificării de soluții legale, viabile, care să asigure continuitatea în condiții optime a serviciului public de alimentare cu energie termică a Municipiului București”. În opinia ELCEN, aceasta este o alternativă la Memorandumul aprobat în Guvern la data de 27 martie 2013, care prevede fuziunea ELCEN cu RADET (Regia Autonomă pentru Distribuția Agentului Termic). Un alt vot va fi cerut pentru „aprobarea achizițiilor serviciilor juridice de asistență și reprezentare pentru formulare acțiuni în instanța de judecată de către Societatea Electrocentrale București SA împotriva Municipiului București, precum și susținerea în toate fazele procesuale, având ca obiect soluționarea diferendului dintre părți, rezultat din neexecutarea de către Municipiul București a obligației legale de a asigura din bugetul local, respectiv de a vira în contul escrow (...) sumele necesare acoperirii diferenței dintre prețul de producere, distribuție, transport și furnizare a energiei termice livrate populației și prețul local al energiei termice facturate populației”.

În noiembrie, Consiliul General al Municipiului București a aprobat contractarea de la Ministerul Finanțelor un împrumut de maximum 248 de milioane de lei pentru 20 de ani, pentru asigurarea furnizării energiei termice în această iarnă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-12-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz