2020-02-18 21:35

ELCEN susţine că nu va întrerupe furnizarea apei calde în timpul reviziilor

 |  13:25
ELCEN susţine că nu va întrerupe furnizarea apei calde în timpul reviziilor

Electrocentrale București (ELCEN) a anunţat joi, într-un comunicat de presă, că nu va întrerupe furnizarea apei calde în timpul reviziilor din perioada verii. Producătorul de energie precizează totodată că nu răspunde de starea avansată de degradare a instalațiilor RADET.

Potrivit sursei citate, programul anual de revizie a fiecărei centrale deținute de către ELCEN este stabilit încă de la începutul anului, de comun acord cu RADET București.

„În toată perioada de vară, RADET asigură alimentarea cu apă caldă a consumatorilor, fără nicio restricție, din centralele ELCEN în alternanță de la CET Sud sau CET Progresu, CET Vest sau CET Grozăvești. Manevra de pornire a CET Progresu a fost executată de o săptămână, în colaborare cu RADET, și CET Sud a fost oprită în rezervă, iar începând de săptămâna viitoare CET Sud va intra în revizie pentru o perioadă de 20 de zile, nemaifiind necesare niciun fel de manevre pentru acest lucru. Alimentarea consumatorilor cu apă caldă se va realiza, începând de luni, de la CET Progresu, aceasta producând, la comanda RADET, debitul, presiunea și temperatura solicitate”, se arată în comunicatul citat.

Potrivit ELCEN, „consumatorii din Capitală nu au de ce să fie afectați, din punctul de vedere al ELCEN, pentru că, în acest moment, capacitățile de producție ale ELCEN depășesc solicitarea consumatorilor. Ca atare, ELCEN nu a sistat și nu va sista furnizarea apei calde pentru efectuarea reviziilor. Subliniem, încă o dată, faptul că acest program de revizie este executat în fiecare an și este important pentru pregătirea pentru sezonul de încălzire următor, în acest caz 2016 — 2017".

ELCEN avertizează că rețeaua de distribuție a RADET este într-o stare avansată de degradare.

"Dorim, pe această cale, să asigurăm, din nou, consumatorii din Capitală că, din punctul de vedere al ELCEN, nu vor exista probleme cu furnizarea apei calde. ELCEN nu răspunde însă de starea avansată de degradare a rețelei de distribuție a RADET și nici nu are atribuții în gestionarea acestei rețele. Totodată, considerăm important ca locuitorii Capitalei să fie corect informați, fără a li se induce o stare de incertitudine în ceea ce privește capacitatea ELCEN de furnizare a apei calde", precizează ELCEN. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-06-02



Parerea ta...

ROXANA
09 Iun 2016

In ciuda promisiunillor ELCEN, sectorul 2 e fara apa calda de 2 zile si RADET spune ca poate pe 26 iunie 2016 va relua furnizarea daca primeste bani de la ELCEN,
Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri



PUBLICITATE





PUBLICITATE


STARBAG




Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine