2020-06-03 13:46

Elev român, medaliat cu aur la Concursul Internațional de Chimie de la Moscova

 |  16:44
Elev român, medaliat cu aur la Concursul Internațional de Chimie de la Moscova

Un elev de clasa a XI-a a Colegiului Național 'Mircea cel Bătrân' din Constanța a fost medaliat cu aur la Concursul Internațional de Chimie 'Mendeleev' de la Moscova, întrecere la care au participat 140 de concurenți din 22 de țări, echipa României fiind compusă din patru băieți și două fete, scrie Mediafax.

Paul Haidu-Gerea, elev în clasa a XI-a a Colegiului Național "Mircea cel Bătrân" din Constanța, a obținut o medalie de aur. Paul spune că este a patra medalie pe care o obține la competițiile internaționale.

"Anul trecut am avut o medalie de bronz la Olimpiada Europeană de Științe, o medalie de argint la Mendeleev și o medalie de argint la Olimpiada Internațională de Chimie. (…)Mendeleev e un concurs privit de mulți ca fiind mai greu decât Olimpiada Internațională propriu-zisă, pentru că nu se dă nicio tematică și subiectele sunt făcute din absolut toate domeniile chimiei moderne, deci acoperă un spectru foarte larg de cunoștințe, și asta îl face foarte greu. La olimpiada internațională se dă un set de probleme preparatorii care cuprinde tematica ce va fi abordată în subiectele de acolo”, a declarat Paul.

El povestește că și-a descoperit pasiunea pentru chimie atunci când a început studiul chimiei la școală, în clasa a VII-a, "iar de atunci am învățat foarte mult, constant și am ajuns la nivelul la nivelul de cunoștințe care mi-a permis rezultatele pe care le-am obținut”. Elevul spune că va face studiile în străinătate, probabil în SUA, iar în viitor ar vrea să lucreze în domeniul chimiei, în cercetare.

La Concursul Internațional de Chimie "Mendeleev” au fost 140 de participanți, din 22 de țări. "Cei mai de temut adversari au fost rușii, dar i-am învins”, a afirmat Paul Haidu-Gerea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-05-10Parerea ta...

DORIN
14 Mai 2016

Adevarul spus pe jumatate nu e adevar,este corect ca Paul a obtinut aur dar primul clasat ,care a obtinut "aur absolut" este Andrei Iliescu.Intre ei au mai fost 2 rusi.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine