2020-01-29 12:43

Elevii de clasa a VIII-a susţin luni prima probă a simulării evaluării naţionale la Limba şi literatura română

 |  10:00
Elevii de clasa a VIII-a susţin luni prima probă a simulării evaluării naţionale la Limba şi literatura română

Aproximativ 200.000 de elevi de clasa a VIII-a din toată țara susțin, luni, prima probă a simulării evaluării naționale la Limba și literatura română.

"Se va respecta întocmai metodologia de la Evaluarea Națională. Vor fi respectate condițiile legate de intrarea în sălile de examinare, de monitorizare video, de multiplicare a subiectelor. Lucrările vor fi corectate și evaluate la fel ca cele de la Evaluarea Națională", a declarat purtătorul de cuvânt al IȘMB Marian Banu, pentru Agerpres.

Astfel, elevii de clasa a VIII-a vor susține, luni, proba la Limba și literatura română, care va fi urmată marți de cea la Matematică.

De asemenea, elevii care aparţin minorităților naționale şi care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susține miercuri simularea la Limba și literatura maternă.

Afișarea rezultatelor este programată pentru data de 6 martie.

Și elevii din clasele a XI-a și a XII-a vor participa la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat. Simulările pentru bacalaureat vor avea următorul calendar: Limba și literatura română (2 martie), Limba și literatura maternă (3 martie), proba obligatorie a profilului (4 martie) și, doar pentru elevii claselor a XII-a, proba la alegere a profilului și specializării (6 martie). Toate probele sunt scrise, iar afișarea rezultatelor va avea loc pe data de 12 martie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-02-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine