2020-08-13 06:11

Elevii din clasele primare, instruiţi să acorde primul ajutor

 |  16:34
Elevii din clasele primare, instruiţi să acorde primul ajutor

Voluntari, dar şi personal medical al Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, au pregătit 436 de elevi din clasele I, IV, V şi VI din Bucureşti în suport vital de bază ( evaluare victimă, apel 112, tehnici de resuscitare, PLS-poziţia laterală de siguranţă) şi le-au explicat ce înseamnă voluntariatul, care este importanţa sa în dezvoltarea personală şi profesională a fiecăruia.

Educaţie pentru eroii de mâine este un proiect al cărui scop a fost să formeze mentalităţi încă din primii ani de viaţă, să fixeze idei şi cunoştinţe copiilor, prin motivarea acestora de a transmite informaţia către adulţii din viaţa lor şi de a studia atitudinea, efectul şi feedback-ul părinţilor, atunci când sunt instruiţi în semnificaţia voluntariatului şi în tehnici de prim ajutor, de către înşişi copiii lor.

La finalul cursului, elevii au primit câte un manechin CPR (cardiopulmonary resuscitation) şi o temă: instruirea unui număr cât mai mare de adulţi din viaţa lor, motivaţi fiind de premiul pus în joc de către organizatori: o excursie la Disneyland.

Pentru a verifica informaţiile acumulate şi acurateţea cursului predat de către copii, adulţii instruiţi trebuie să completeze un formular de evaluare pe site-ul www.eroiidemaine.ro. În baza acestuia, elevul va fi evaluat şi va intra în concurs. Dacă adultul promovează testul cu minim nota 7, trainerul său va primi un punct.

„Acest proiect mi-a plăcut foarte mult în special pentru că am învăţat cum să dau o a doua şansă la viaţă unei persoane. Chiar aş vrea să fiu eroul cuiva”, afirmă Nedelcu Florentina, clasa a V-A, Şcoala 188.

Tinand cont de entuziasmul copiilor, organizatorii îşi doresc să continue acest proiect şi în alte şcoli. Pe lângă formarea în prim ajutor a elevilor din clasele primare, elementul inedit al proiectului este însuşi efectul de multiplicare a cunoştinţelor transferate prin concursul organizat. Cei 436 de elevi instruiţi se pot transforma cu uşurinţă în 4360 de oameni care posedă cunoştinţe de bază în acordarea primului ajutor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz