2020-01-25 14:20

Elevii vor primi lactate, fructe și legume proaspete

 |  15:10
Elevii vor primi lactate, fructe și legume proaspete

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a anunțat că legislația noului program național pentru distribuția laptelui, fructelor și legumelor în școlile și grădinițele din România este aproape finalizat, iar din 2017 elevii și preșcolarii vor primi pachete de alimente mult mai diversificate.

"Programul acesta se va implementa din 2017. Vrem să încurajăm o alimentație sănătoasă pentru elevii claselor primare, iar prin noul program vom introduce acest program și la preșcolari. Totodată vrem să sprijinim fermierii români, astfel încât vom creea cadrul legislativ prin care producătorii autohtoni de lapte, fermierii locali, să aibă prioritate în a obține contractele de distribuție în școli a fructelor, legumelor și produselor lactate. Iar marea schimbare e reprezentată de diversificarea produselor pe care le vom putea oferi copiilor. În afară de lapte, mi-aș dori să putem oferi iaurt natural și chiar brânză dulce. Iar în categoria fructelor vom putea da celor mici mere, pere, struguri, prune, piersici sau nectarine. Mai mult, introducem și componenta legumelor, morcov, ardei gras sau castravete proaspăt", a declarat ministrul Agriculturii, scrie Mediafax.

În cadrul unei dezbateri publice, organizate la Palatul Parlamentului, fermierii și sindicatele din industria agroalimentară au discutat prevederile noului program, insistând asupra necesității creșterii finanțării și a înființării unei autorități guvernamentale de coordonare și control, care să gestioneze achiziția și distribuția în școli a fructelor, legumelor și produselor lactate.

"Acest program e una dintre soluțiile de rezolvare a crizei de pe piața laptelui din România. Acest program ne dă speranța că vom putea face ceva pentru fermierul român, de aceea e important ca producătorii locali să aibă prioritate la licitații. Dar, la fel de important e înființarea unui organism, o Direcție sau o Autoritate a Guvernului, care să coordoneze implementarea acestui program la nivel național", a explicat Claudiu Frânc, președintele Federației Crescătorilor de Bovine din România.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-11-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine